back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Büyütme Prosedürünün Sonucu Doğal Durabilir mi?

Meme Büyütme Prosedürünün Sonucu Doğal Durabilir mi?

0
(0)

Genellikle, meme büyütme operasyonu sonrasında ulaşılan görünümün doğal durmayacağı düşünülür. Ancak bu yargının basit bir nedeni vardır: Holywood aktrisleri. Gerçek şu ki, meme büyütme prosedürüyle doğal görünümlü memelere ulaşmak günümüzde oldukça mümkündür. Doğal görünümlü bir estetik hedef için, meme büyütme işlemi öncesinde göz önünde bulundurmanız gereken faktörleri sizin için derledik.

Meme Büyütme Prosedüründe İmplant Tipi ve Şekli

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Genel olarak, silikon implantlar daha doğal bir görünüme ve dokuya sahiptir. Ancak yetenekli bir plastik cerrahi uzmanı, salin implantlarının da doğal görünmesini ve hissedilmesini sağlayabilir. Salin implantlar doğru boyutta olduğunda ve tam olarak olması gereken yere yerleştirildiğinde, silikon implantlarla benzer bir doğallık sağlayabilir.

Doğal bir görünüm için başka bir seçenek de koheziv jel implanttır. İçeride bulunan, daha kalın silikon sayesinde koheziv jel implantlar, normal silikon implantlardan daha sıkı bir his verir. Farklı vücut yapılarına uyum sağlayabilecek tarzda farklı boyutları bulunur. Bu implantların gözyaşı damlası şeklinde olması, memenin doğal şeklini ve kıvrımını taklit etmekte başarılıdır. Dezavantajı ise -daha güç deforme oldukları ve küçük bir kesi yoluyla yerleştirilemedikleri için- daha büyük kesilerin yapılması gerekir.

Doğal Meme Dokusu

Başlangıçtaki doğal meme dokusunun miktarı, nihai sonucun ne kadar doğal olacağına büyük ölçüde etki eder. Çünkü daha az doğal doku, doğal bir görünüm yaratmada daha zor bir süreç demektir. Eğer dokunuz azsa, silikon implantlar sizin için çok daha iyi bir tercihtir. Bunun nedeni, daha kalın bir kabuğun, salin implantlarla daha kolay fark edilebileceğidir.

İmplantların Yerleştirilmesi

Meme implantları, onları kaplayan önemli miktardaki doğal dokuyla daha iyi görünür. Ancak her hasta, aynı miktarda dokuya sahip değildir. Bu nedenle implantı göğüs kasının altına yerleştirmek, doğal bir görünüm için en iyi yöntem olabilir. Yine de, bu yöntemle ilgili olarak göz önünde bulundurulması gereken birkaç nokta vardır:

  • Göğüs kasının esnemesi, implantın şeklini geçici olarak değiştirebilir.
  • İlk olarak implant, daha yüksekte durur. Tam olarak herhangi bir yere yerleşmesi için, 6 haftadan 6 aya kadar bir zamanın geçmesi gerekir.
  • Ameliyatın hemen sonrasında bir rahatsızlık hissi oluşabilir. İyileşme süresi, doktorunuzun önerilerine bağlı olarak değişir ancak çoğu hasta için operasyondan yaklaşık 1 hafta sonrası, normal aktivitelere dönüş için idealdir.

İmplantların Boyutu

İmplantların boyutu, memelerin ne kadar doğal görünebileceğine ilişkin büyük bir role sahiptir. Büyük implantların yerleşmesi ve doğal bir his vermesi, uzun zaman alır. Daha büyük salin implantlar ise bu başarıya dahi ulaşamaz. Konsültasyon sırasında, bu noktalara dikkat etmeniz önemlidir.

Doğal meme dokusu ile implant malzemesi miktarının oranına dikkat etmelisiniz. Eğer implant malzemesinin miktarı meme dokusunun çok üstündeyse, doğallık bekleyemezsiniz.

İmplantların Dokusu

Dokulu implantlar -pürüzsüz implantlarla karşılaştırıldığında- cepteki hareketi kısıtlar. Bu özellik, implantın kırışmasını ve yeniden konumlanmasının olasılığını azaltır. Aynı zamanda bu implantlar -pürüzsüz implantlarla karşılaştırıldığında- koheziv jel implantları kadar olmasa da, daha uzun kesiler gerektirir.

Operasyon Sonrasında Masaj

İmplant yerleştirildikten sonra, prosedürü izleyen düzenli masajlar, implant için doğal bir görünüm ve his sağlayabilir. Masaj, implantın etrafında daha fazla doğal harekete izin veren bir kapsül oluşturur. Ancak masaj fikri, her implant türü için geçerli değildir. Bu nedenle doktorunuza danışmanız gerekir.

Eğer meme implantlarının, sizin için uygun olduğunu düşünüyorsanız; deneyimli ve nitelikli bir uzmanınız olduğundan emin olun.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme implantları konusunda ne düşünüyorsunuz? Hangi implantı daha tercih edilebilir buldunuz? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...