back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEn Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

3.4
(48)
Kilo Verme

Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar, bazen de dengesiz ve sağlıksız beslenme fazla kilolara neden olabilir. Estetik görünümü büyük oranda bozan ve cildin çatlamasına ya da sarkmasına neden olan fazla kilolar, uzun vadede çeşitli sağlık sorunlarının da beraberinde getirir. Bu yüzden de fazla kilolardan kurtulmak gerekir. Kilo vermek günümüzde pek çok insanın kafa yorduğu hususlardan biri. Ancak kilo verirken, genel sağlığı korumayı da göz ardı etmemek lazım. Sağlıksız ama hızlı kilo verme yöntemleri, yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak misali olumsuzluklara yol açabilir. 

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için, kilo verme yöntemleri oldukça fazla. Doğru yöntemler ve yaşam tarzında yapılacak küçük değişiklikler ile kısa sürede etkili sonuçlara ulaşabilmek mümkün. 

  • Estetik Operasyonlar: Zorlu ve aç bırakan diyetlerle ya da ağır spor programları ile uğraşmadan kilo vermek isteyenler için estetik operasyonlar en iyi seçenek. Liposuction ve benzeri uygulamalar ile fazla kilolardan kısa sürede kurtulabilmek mümkün.
  • Zararlı Alışkanlıklardan Uzak Kalmak: Kilo vermeye başlamadan önce, kilo almayı hızlandıran alışkanlıklardan uzaklaşılması gerekir. Yüksek şeker miktarı ile alkol türleri, kiloya neden olan birincil etkenler arasında yer alır. Bununla birlikte sigara ve diğer zararlı alışkanlıklar da kiloya yol açabilir. 
  • Şeker Tüketimini Bırakmak: İnsan sağlığı için en zararlı maddelerden biri olan şeker, aynı zamanda kilo yapan ürünlerin de başında gelir. Yalnızca şeker tüketimini bırakmak bile büyük oranda kilo vermeye yardımcı olur. 
  • Bol Su Tüketmek: Su tüketimi, kilo vermeyi kolaylaştıran ve bu süreci hızlandıran yöntemler arasında. Özellikle aç karnına su içmek, metabolizmanın daha hızlı çalışması ve yağların daha iyi yakılması yönünde fayda sağlar. Sağlıklı bir bireyin her gün en az 2,5 ila 3,5 litre arasında su tüketmesi gerekir. Aşırı efor sarf eden ve su kaybı yüksek olan bireylerde bu rakam daha yükseğe de çıkabilir. 
  • Düzenli Uyumak: Kilo verme taktikleri arasında, düzenli uyumak da önemli bir yer tutar. Vücudun kendini yenilemesi ve hücrelerin işlevlerini yerine getirebilmesi için 23:00 ila 02:00 saatleri arasında uykuda olunması gerekir. Toplamda ise en az 6 ila 8 saat arasında uyku, kilo vermek ve sağlıklı bir yaşama sahip olabilmek adına gereklilik arz eder. 
  • Organik Beslenme: Artan nüfusun besin gereksinimlerini karşılayabilmek adına geliştirilen GDO’lu ürünler, günümüzde oldukça yaygın tüketiliyor. Gen bozulmasına ve sağlıksız nesillerin ortaya çıkmasına neden olan bu durum, aynı zamanda kilo oluşumunda da rol oynar. Kilo vermek için diyet yaparken, aynı zamanda organik olmayan besinlerin de beslenme listelerinden çıkarılması gerekir. 
  • Düzenli Spor: Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan hareketsizlik, aynı zamanda obezite vakalarında görülen artışın da temel nedenlerinden. Sürekli tüketen, ancak tükettiğini hiçbir şekilde eritmeyen bireyler kaçınılmaz olarak kilo alırlar. En hızlı kilo verme yöntemlerinden biri olarak, düzenli spor yapmaktan da söz edilebilir. 

1 Haftada En Hızlı Nasıl Kilo Verilir?

1 hafta gibi kısa bir sürede hızlı zayıflama ihtiyacı olan bireyler için, bu çoğu zaman imkansız görünebilir. Bunun mümkün olduğu durumlarda ise uygulanacak yöntemlerin sağlıksız olduğu ve çeşitli sorunlara yol açabileceği düşünülür. Oysa yüksek kilolar olmasa bile bir hafta içerisinde bir ya da birkaç kilo verebilmek mümkün. Bunun için günlük kalori alımını 500 ila 750 arasında azaltmak ve beraberinde hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Ayrıca bu süreçte aşağıdaki tavsiyelere uyulması da kilo vermenin hızlanmasına yardımcı olur:

  • Karbonhidratlardan ve işlenmiş gıdalardan kaçının
  • Su tüketimini artırın
  • Aralıklı oruç tutmayı düşünün
  • Lif bakımından zengin yiyecekler yiyin
  • Doymamış ve trans yağlardan kaçının, sağlıklı yağlar yiyin
  • Kuvvet Antrenmanı ve HIIT Yapın
  • Daha Fazla Protein Alın
  • Günde en az 30 dakika egzersiz yapın
  • Kaliteli Uyku Alın

En Çabuk Zayıflatan Şey Nedir?

Kilo Verme

Fazla kilolarından hemen kurtulmak ve hayalindeki görünüme kavuşmak isteyenler için alternatifler oldukça fazla. Bu yüzden de en hızlı zayıflama yöntemi son dönemlerin en popüler internet aramalarından. Liposuction yöntemi, bu soruya verilebilecek en iyi yanıtlardan. Karın bölgesindeki fazlalık yağların acısız ve zahmetsiz bir şekilde alınmasını ifade eden bu uygulama ile anında fazla kilolardan kurtulabilmek mümkün.

Aç Kalmadan Nasıl Kilo Verilir?

Kilo vermek, ancak bunu yaparken de aç kalmamak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Kilo verme diyeti yapmak ve bir anda yılların beslenme alışkanlıklarını terk etmek, pek çok insan için zor gelebilir. Ayrıca aç kalmak bireylerde ruhsal olarak gerginliğe de neden olabilir. Gelişen tıp ve estetik uygulamaları sayesinde, aç kalmadan kilo verebilmenin de bazı yolları mevcut. Bu noktada da liposuction uygulamasına değinmek yanlış olmaz. Kilo verme taktikleri ile zaman kaybetmek ve zorlayan açlık diyetleri ile uğraşmak yerine, liposuction uygulamasıyla kolayca fazla kilolar alınabilir. 

En İyi Zayıflama Yöntemi Nedir?

Kilo Verme

En hızlı zayıflama yöntemi ya da en iyi zayıflama yöntemi gibi bir şeyden söz edebilmek çoğu zaman mümkün olmaz. Zira her bireyin metabolizması, yaşam alışkanlıkları ve kişiliği farklılık gösterir. Bu kadar farklılığın içerisinde, herkes için geçerli olabilecek bir yöntemden söz edebilmek son derece zor. Ancak kişiye en uygun yöntem belirlenerek ve buna uygun bir planlama yapılarak istenilen sonuca ulaşılabilir. Bunun için de öncelikle kişinin uzman bir hekimin kontrolünden geçmesi gerekir. Gerekli muayeneler ve testler yapıldıktan sonra, kişinin yaşam tarzı da göz önünde bulundurularak en ideal yol haritası hazırlanır. Kilo verme isteğini zamana yaymak isteyenler için kilo verme yolları çok daha fazladır. Diyet, spor ya da aralıklı oruç gibi çeşitli programlarla uzun vadede kilo verilebilir. Ancak söz konusu hızlı kilo vermek olduğu zaman, uygulanabilecek yöntemler de azalır. Karın bölgesindeki fazla yağların alınmasını ve kilolu görünümün ortadan kaldırılmasını sağlayan liposuction yöntemi, en iyi zayıflama yöntemi olmasa da en iyiler arasında gösterilebilir.

Hızlı Kilo Vermek Sağlıklı Mı?

Hızlı kilo vermek, fazla kilolara sahip olan insanların en büyük isteklerinden biri. Ancak bu çoğu zaman mümkün olmaz. Mümkün olan durumlarda ise sağlığı tehdit edebilir. Uzun süre aç kalmak, bünyenin dayanıklılığı üzerinde antrenmanlar yapmak ve benzeri uygulamalar, kişilerde sağlık sorunlarına yol açabilir. Zayıflama amacıyla satılan bitkiler, macunlar ve ilaçlar da aynı yan etkilere neden olabilir. Bu yüzden de hızlı ve doğal kilo vermek isteyenlerin, mutlaka uzman bir diyetisyen gözetiminde hareket etmeleri gerekir. Özellikle internette görülen ya da izlenen içeriklerden etkilenerek bireysel programlar uygulamak, ölüme kadar uzanabilecek zararlar doğurabilir. Ancak liposuction uygulaması ile hem sağlıklı hem de hızlı kilo verilebilir. Siz de fazla kilolarınızdan hızlı bir şekilde kurtulmak için kliniğimizi ziyaret edebilir, uzman hekimlerimiz tarafından yapılacak muayene sonrasında liposuction uygulaması ile daha estetik bir görünüme kavuşabilirsiniz. 

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 3.4 / 5. Puanlama sayısı: 48

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...