back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıYüz Yogası Nedir, Nasıl Yapılır? ve Faydaları Nelerdir?

Yüz Yogası Nedir, Nasıl Yapılır? ve Faydaları Nelerdir?

4
(4)

Son dönemlerde güzellik dünyasında ünü hızla yayılan yüz yogası, sağladığı olumlu etkiler nedeniyle kısa sürede ünlülerin ve güzellik meraklılarının gözdesi haline geldi. Yüz yogası hareketleri ile yüz kaslarınızı çalıştırabilir ve yüzünüzün daha sıkı görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Düzenli yapıldığı takdirde yüz yogası değişimleri gözle görünür hale gelir ve 

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

cilt daha gergin, canlı ve genç bir görünüm kazanabilir. Dünyada pek çok kadın tarafından kullanılan bu yöntemi siz de deneyebilir ve pozitif sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yüz Yogası Nedir?

yüz yogası nedir nasıl yapılır ve faydaları nelerdir

Yüzü daha genç bir görünüme kavuşturmak için yapılan egzersizlere yüz yogası denir. Yüz çevresinde bulunan yaklaşık 40 kası aynı anda çalıştıran egzersizler sayesinde etkili sonuçlar alınabilir. Yüz yogası yapanlar öncesi ve sonrası arasındaki etkiyi kısa sürede görebilir. Yüz yogasına ilgi duyanlar, yüz yogası eğitimi alarak kendilerini geliştirebilir ve bilgi birikimlerini artırabilir. 

Yüz Yogası Neden Yapılır?

Kişinin yaş almasıyla beraber yüzde bulunan kaslar ve hücreler de yaşlanma eğilimi gösterir. Kasları dinç tutmak ve hücrelerin canlılığını korumak için ise yüz yogası tercih edilir. Kan dolaşımını hızlandıran uygulama ile birlikte yüzde daha diri bir görünüm oluşur.

Yüz Yogası Faydaları Nelerdir?

Yüz yogası faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Yüz yogası kan dolaşımını hızlandırarak uyku ve yorgunluk halini ortadan kaldırır.
  • Estetik operasyonlara nazaran masrafsız ve daha pratik bir uygulamadır.
  • Yaşa bağlı ortaya çıkan kırışıklık ve sarkmaları önler.
  • Cilt hücrelerini harekete geçirerek cildi canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar..
  • Bunun yanında yüz yogası zararları hakkında kanıtlanmış bir sonuç bulunmaz. Araştırmalar, yüz yogasının yüz ve yanak kaslarını güçlendirerek yüzün yapısal görünümünü iyileştirdiğini ortaya koyar.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüz yogasını 5 adımda gerçekleştirerek daha genç bir yüz görünümüne sahip olabilirsiniz: 

  • İlk adımda alnınızdaki ince çizgi ve kırışıklıkları hedefleyebilirsiniz. Bunun için iki elinizi yumruk yapın ve orta parmaklarınızın eklemlerini alnınıza yerleştirin. Yumruklarınızı çok şiddetli olmayacak ama baskıyı da hissedebileceğiniz derecede alnın her iki tarafına doğru kaydırın. Hareketi 6 kez tekrarlayın.
  • İkinci adımda kaz ayakları ve sarkık göz kapaklarınızı azaltmayı hedefleyebilirsiniz. Bunun için iki elinizin işaret ve orta parmaklarıyla V işareti yapın. Orta parmaklarınızı kaşlarınızın içine, işaret parmaklarınızı ise dışına yerleştirin. Orta derecede baskı uygulayarak çekin. Hareketi 8 kez tekrarlayın.
  • Üçüncü adımda ağız ve dudak çizgilerine yönelebilirsiniz. Oturma pozisyonunda başınızı hafifçe geriye doğru eğin. Dudaklarınızı büzerek ileri doğru itin. Hareketi bırakmadan önce 10 saniye bu pozda kalın ve egzersizi 5 kez tekrar edin.
  • Dördüncü adımda göz altı torbaları ve sarkık kaşları hedefleyebilirsiniz. Avuç içinizi yüzünüzün yanına, yüzük parmaklarını ise kaşlarınızın ucuna yerleştirin. Cildinizi gergin hale getirmek için ellerinizi yukarı doğru baskı uygulayarak kaydırın. Pozu 4 kez tekrarlayın.
  • Beşinci adımda boyun ve çene bölgesine odaklanabilirsiniz. Başınızı hafifçe geriye doğru yatırın. Alt dudağınızı şişirerek gerginliğinizi artırın. Parmaklarınızı boynunuzun iki yanına yerleştirerek yumuşak hamlelerle köprücük kemiğinize inin. Hareketi 5 kez tekrar edin.
  • Son adımda yüz yogası hareketlerini tamamladıktan sonra face roller ile yüzünüze ufak masaj hareketleri yapabilir ve cildinizin genç görünümüne katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca tüm bu işlemlerden sonra yüzünüzü iyi bir nemlendirici ile nemlendirerek cilt elastikiyetinizi artırabilirsiniz.

Yüz Yogası Yaparken Dikkat Edilecekler

Yüz egzersizleri yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. 

  • Bir hareketi uygularken yüzün diğer bölgesinin kırışmamasına özen göstermelisiniz. Bunu önlemek için elinize ayna alarak buna göre uygulama yapabilirsiniz.
  • Yüz yogasında kırışıklıkların düzelmesi kişiden kişiye göre değişebilir. Metabolizması hızlı çalışan kişiler uygulamanın etkisini bir ayda bile görebilirken metabolizması yavaş olan kişilerde ise bu süre uzayabilir.
  • En hassas yerlerden biri olan göz çevresi için egzersizleri en az 6 ay uygulamalısınız. 
  • Sağlıklı beslenme rutini ve yeteri kadar su tüketmek yüz yogasına pozitif etki eder.

Yüz yogası ile yüz bölgenizdeki kaslarınızı hareket geçirebilir ve yaşa bağlı kırışıklıklarınızı azaltabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra daha profesyonel dokunuşlar için Vanity Estetik’in yüz estetiği uygulamalarından yardım alabilirsiniz. Jawline, bişektomi ve badem göz estetiği işlemlerinin yanı sıra mezoterapi, PRP ve dermapen gibi uygulamalar hakkında bilgi alarak hayal ettiğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Sık Sorulan Sorular

Aşağıda yüz yogası hakkında sık sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Yüz Yogası Ne İşe Yarar?

Yüz yogası, birçok kişinin endişesi olan göz çevresi kırışıklıkları, kaz ayakları ve yanak sarkmaları için ideal bir yöntemdir. Dünya genelinde yaygın olarak yapılan bu egzersizler sayesinde yüz bölgesi daha genç ve dinç bir hale gelir. 

Yüz Yogası İşe Yarıyor mu?

Yüz yogası doğal bir gençleşmenin yanında yüzdeki akupunktur noktalarına da baskı yaparak ciltte alternatif bir rahatlama sağlar. Yüz yogası öncesi sonrası arasındaki farkı görenler, uygulamaya devam ederek etkin sonuçlar elde eder.

Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Yüz yogasının etkisi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Hayat tarzı, uyku düzeni ve beslenme şeklinin yanında egzersizleri düzenli olarak yapan bir kişi yaklaşık olarak 2 ay içinde gözle görülür sonuçlar elde edebilir.

Yüz Yogası Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Yüz yogası başlangıç, orta ve ileri seviye şeklinde programlanabilir. Başlangıç seviyesinden başlayıp haftada 3 gün egzersiz yapılabilir. 2 ayın sonunda orta ve ileri seviye egzersizlere geçilebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4 / 5. Puanlama sayısı: 4

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...