back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıGöz Altı Morlukları Nasıl Geçer ve Ne İyi Gelir?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer ve Ne İyi Gelir?

4.1
(9)

Alt göz kapaklarında koyu halkalar şeklinde ortaya çıkan göz altı morlukları, hem kadın hem de erkeklerde görülen bir sorundur. Bu görünüme çoğu zaman göz altı torbaları da eşlik eder ve bu durum kişinin daha yaşlı ve yorgun görünmesine yol açabilir. Yorgunluk ile birlikte uykusuzluk, göz çevresi kararması ve göz altı siyahlığı gibi şikayetlerin en yaygın nedenleri arasındadır. Çoğu zaman göz altı kararması problemleri tıbbi müdahale gerektirmez ve endişe edilecek bir sağlık sorununa işaret etmez. Ancak söz konusu göz çevresi morlukları bazı durumlarda giderilmesi zor bir hale gelebilir ve estetik müdahale gerektirebilir.

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Göz altı morluklarının oluşma nedenleri aşağıdaki gibidir:

  • Uykusuzluk: Yeteri kadar uyuyamama ve aşırı yorgunluk morluk oluşumunu tetikleyebilir. Bu durum cilt üzerinde solgun ve donuk bir görünüme neden olur. 
  • Göz Yorgunluğu: Televizyon, bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazların ekranına uzun süre bakmak gözlerde hassasiyete neden olur. Bu durum uzun zaman devam ettiğinde göz çevresindeki damarların genişlemesine sebep olur. Dolayısıyla göz çevresinde koyu halka oluşumu riski artar.
  • Yaş Alma: Doğal yaş alma süreci koyu halka oluşumunun en yaygın nedenidir. Kişi yaşlandıkça cilt yüzeyi incelir ve esnekliğini kaybeder, buna bağlı olarak kolajen miktarı azalır. Böylece göz çevresindeki damarlar daha belirgin hale gelir.
  • Güneşe Maruz Kalma: Saatlerce güneş altında zaman geçirmek melanin pigmentinin uzun süre salgılanmasına neden olur. Bu da göz çevresinin kararması ile sonuçlanır.
  • Dehidrasyon: Yeteri kadar sıvı tüketilmediği durumlarda vücudun sıvı dengesi bozulur. Böylece koyu halkalar ortaya çıkar. Buna bağlı olarak göz altı bölgesinde yorgun ve çökük bir görünüm de meydana gelir.
  • Alerji: Alerjik durumlar da göz altı oluşumlarını tetikleyebilir. Alerjik durumlarda vücuttaki zararlı maddelere cevaben histamin salgılanır. Bu da gözlerde kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi sorunlara yol açar. Alerji nedeniyle gözleri kaşımak ise göz altı derisinin incelmesine ve morlukların daha kötü hale gelmesine neden olur.
  • Genetik: Aile bireylerinde genetik olarak göz altı sorunları varsa bu durum direkt olarak kişide de görülebilir. Ayrıca göz altı halkaları yaşlandıkça daha kötü hale gelebilir. Genetik göz altı morluklarına kesin çözüm için bazı estetik uygulamalardan yararlanmak mümkün. Göz altı ışık dolgusu, lazer ve mezoterapi uygulamaları bu konuda işe yarar sonuçlar sağlar. Ayrıca uzmanlar tarafından bazı durumlarda genetik göz altı morlukları için krem çeşitleri ve göz altı morlukları için maske de önerilebilir.

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

göz altı morluklarına ne iyi gelir

Koyu görünüm azaltmak adına göz altı morlukları için doğal çözüm yöntemlerini deneyebilirsiniz:

  • Soğuk kompres uygulaması genişlemiş damarları daraltarak koyu görünümü gidermeye yardımcı olur. Temiz havluya birkaç buz küpü sararak göz üstüne uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde bir bezi ıslatıp 20 dakika boyunca göz altınızda bekleterek de aynı etkiyi görebilirsiniz.
  • Yatış pozisyonu da göz altı morlukları üzerinde rol oynar. Uyku süresince göz altlarında sıvı toplanması ve şişkinliği önlemek için uyurken birkaç yastıkla başınızı yükseltebilirsiniz.
  • Yeterince uyumak koyu halka görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Göz altı morluklarını önlemek için günde en az 7-8 saat uyumanız şart.

Bu yöntemlerin etkisi kişilere bağlı olarak değişebilir. Hiçbir doğal yöntem kalıcı ve kesin bir çözüm  sunmaz. Kalıcı ve gözle görülebilir çözümler için estetik uygulamalara yönelebilirsiniz.

Göz Altı Morlukları için Hangi Estetik Çözümler Uygulanır?

Göz altı çökmesi ve koyu halkalar için aşağıda yer alan uygulamalar kişinin ihtiyacına göre çözüm sunabilir:

  • Göz altına uygulanan dolgu tekniği morlukları ortadan kaldırmak ve göz çevresi görünümünü düzeltmek için idealdir.
  • Göz altı morlukları tedavisi için yüzeysel enjeksiyon tekniği kullanılarak yapılan göz altı mezoterapisi de başarılı sonuçlar sağlayabilir.
  • Gözaltı morluk tedavisi için zahmetsiz uygulamalardan biri olan radyofrekans ile göz çevresindeki kolajenli dolgu artırılabilir.
  • Birtakım lazer uygulamaları da göz altı morluklarına çözüm için tercih edilen yöntemler arasındadır. İyileşme süreci hızlı olan bu işlemde sonuçlar çoğu zaman tatmin edici olur.

Siz de göz altı morluklarınızdan şikayetçiyseniz Vanity Estetik tarafından uluslararası sertifikalı cerrahlar aracılığıyla gerçekleştirilen göz altı ışık dolgusu uygulamasını tercih edebilir, göz altı morlukları ve göz çökmesi gibi sorunlardan kurtulabilirsiniz. İşlem sayesinde daha canlı ve genç görünümlü bir göz çevresine sahip olabilirsiniz. Uygulama hakkında daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Göz Altı Morlukları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Göz altı morlukları hakkında sık sorulan sorular aşağıdaki gibidir:

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morluklarını önlemek için şu yöntemler denenebilir.

  • Göz altlarına Hindistan cevizi yağı ile bakım yapmak görünümü daha iyi hale getirebilir. E vitamininden zengin olan bu yağ sayesinde morluklar azalabilir.
  • İki dilim salatalığı biraz limon suyuna batırarak gözlere yerleştirmek de morluk ve koyu halka etkilerini azaltır. Ancak işlem sırasında gözleri limon suyuna temas ettirmemek önemlidir.
  • Pamuklu göz pedini gül suyuna batırmak ve kapalı göz kapaklarının üzerine 15 dakika boyunca yerleştirmek morlukları azaltır.
  • İki adet pamuklu pedi soğuk süte batırıp göz altlarına yerleştirmek koyu halka görünümüne iyi gelir.
  • Göz altı morlukları için krem çeşitleri olsa da bunları uzman tavsiyesiyle kullanmak gerekir. Göz altı morluk kremi içerikleri marka bazında değişiklik gösterir. En iyi göz altı morluk kremi için uzmanınıza danışarak doğru tercihi yapabilirsiniz. Göz altı morluk kremi kullananlar, düzenli uygulama sonrasında halkaların renginde açılma ve görünümde düzelme elde edebilir. Bunun yanında göz altı morlukları için uygulanan doğal yöntemler destekleyici niteliktedir. Kalıcı çözümler için estetik uygulamaları tercih etmelisiniz.

Göz Altı Morluğuna Hangi Vitamin İyi Gelir?

Bazı ciltler en küçük travma veya çarpma durumunda morarır. K vitamini ise kanın pıhtılaşmasını sağlar ve hasara uğramış kan damarlarını onarır, sızıntıların kapanmasına yardımcı olarak dokunun toplanmasına katkı sağlar. Kılcal damarlar üzerindeki bu etkisi nedeniyle K vitamini morluklar için tercih edilebilir. 

Göz Altı Morlukları Hangi Hastalığın Belirtisidir?

Yorgunluk ve uykusuzluk göz altı morluklarının ve koyu halkaların oluşmasında en yaygın sebeplerdendir. Bunun yanında sinüzit, depresyon, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, göz alerjileri, demir eksikliği ve tiroid hastalıkları da göz altı morluklarına neden olan etkenler arasında sayılabilir.

Göz Altı Çökmesi Neden Olur?

Göz altı çökmesinin temel sebebi yağ kaybıdır. Yağ kaybı ise yağın zaman içinde dağılması ve ciltte aşağı doğru kayması nedeniyle gerçekleşir. Gözyaşı yolu adı verilen bölgede oluşan çukurlar dolgu maddeleri ile giderilebilir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4.1 / 5. Puanlama sayısı: 9

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

cilt beyazlatma

Cilt Beyazlatmanın Doğal Yöntemleri Nelerdir?

0
Cilt, birtakım etkenlerden dolayı zamanla renk değiştirebilir. Özellikle genital bölge ve koltuk altında cilt koyulaşması daha sık görülür. Cilt lekeleri estetik olmayan görünümlere neden...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...