back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıBölgesel Zayıflama ve İncelme Yöntemleri

Bölgesel Zayıflama ve İncelme Yöntemleri

0
(0)

Bölgesel incelme, orantılı vücut hatlarına sahip olmak isteyen bireyler tarafından sıklıkla başvurulan, vücutta yağ birikiminin yoğun olduğu bölgelerin hedeflenerek çeşitli uygulamalar, yöntemler ve gerekirse cerrahi girişimler ile vücut hatlarının istenen seviyeye getirilmesidir. Teknolojik cihazların da kullanımıyla birlikte yapılan bazı uygulamalar sayesinde talep edilen vücut bölgelerinde biriken fazla yağlardan kurtulmak mümkündür. Hem erkeklerde hem de kadınlarda gözlenebilen bu durumda yağ tabakası ve kilonun yoğun olarak biriktiği bölge hedeflenir. Böylece talep edilen bölgedeki yağ tabakası azaltılarak kişinin zayıflamasına destek olunur. Teknolojik gelişmeler eşliğinde uygulanan pek çok farklı yöntem bulunur. Bu yöntemlerden biri de G5 bölgesel zayıflama işlemidir. Göbek eritme, üst bacak, popo, kalça ya da kol bölgelerinde incelme gibi işlemler için uygulanabilir. Bölgesel incelme yöntemleri arasında yer alan bu yöntem, aromaterapi yağlar ile birlikte de kullanılabilir.

Bölgesel İncelme Nedir?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Vücudun bazı bölgelerinde var olan dirençli yağ tabakaları, estetik açıdan kişinin kendisini rahatsız hissetmesine yol açabilir. Bireyin yeterince zayıflamasına rağmen kurtulmakta güçlük çektiği bölgesel yağlar nedeniyle kişide özgüven kaybı gibi pek çok farklı durumda ortaya çıkabilir. Orantılı vücut hatlarına sahip olmak isteyen kadın ve erkekler, bölgesel incelme yöntemlerine başvurabilir. Vücudunuzun hatlarını ve orantısını iyileştirmek, incelmek ve vücudunuzdan duyduğunuz memnuniyeti artırmak istiyorsanız karın germe, liposuction gibi işlemleri de inceleyebilirsiniz. Bölgesel zayıflama yöntemleri arasında bulunan bölgesel zayıflama cihazları ile uygulandığında vücudun belli başlı yerlerinde biriken yağlar ortadan kaldırılır. Böylece kol, karın, bel, basen ve bacak gibi alanlarda bulunan ve verilmesi güç olan kilolar sorunsuzca giderilir. Teknolojinin her geçen gün ilerlemesi ile birlikte bölgesel incelme konusunda da önemli başarılar elde edilmiştir. Bunlardan biri de G5 zayıflama yöntemidir.

G5 Masajı ile Kaç Kilo Verilir?

G5 bölgesel incelme, bölgesel yağlarından kurtulmakta güçlük çeken bireyler tarafından sıklıkla tercih edilen, etkili bölgesel zayıflama yöntemlerinden biridir. Kabaca ritmik bir masaj aleti olarak açıklanabilen G5, bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi konusunda etkilidir. Kişinin cilt tipine uygun başlıklar seçildikten sonra hedeflenen bölgeye uygulanan ritmik titreşimler ve darbe kuvveti, estetik cerrahi girişimlere gerek kalmadan yağ dokusunu ortadan kaldırmayı ve var olan ödemi atmayı hedefler. Uygulanan darbe ve ritmik titreşim ile gözle görülen bölgesel yağlar yıkılır. Birkaç seans sonunda ilgili bölge şekillenir ve heykeltıraş zayıflama olarak da tanımlanan bölgesel incelme gerçekleşir. Seanslar halinde yapılan işlem sonucunda bölgesel zayıflama gerçekleşir. Bölgesel olarak kilo kaybı yaşandığı için G5 masaj ile verilen kilo miktarı, işlemin uygulandığı bölgeye, bölgenin boyutuna ve kişinin vücut özelliklerine göre farklılık gösterir.

Bölgesel Zayıflama Nedir?

Bölgesel Zayıflama ve İncelme Yöntemleri

Bölgesel zayıflama, belli bir vücut bölgesinde oluşan yağlanmanın, sarkık ya da selülitli görünümün ortadan kaldırılması olarak açıklanabilir. Genel olarak kilolu olmayan ancak vücudun; karın, kol, bacak gibi bölgelerinde biriken yağlar nedeniyle istediği görünüme kavuşamayanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bu yöntem ile istenen bölgenin, vücut ile orantılı hale getirilmesi hedeflenir. Evde ya da spor salonlarında yapılan egzersizlere, düzenli diyete rağmen bu bölgelerdeki yağ miktarında azalma gözlenmeyebilir. Güzellik merkezlerinde bölgesel zayıflama uygulamaları ise yağ birikiminin diğer vücut bölgelerine oranla daha fazla olduğu ve kişinin talep ettiği bölgeye yoğunlaşır. Karın, kol, bacak, kalça, sırt, gıdı gibi bölgeler genellikle inatçı yağların bulunduğu alanlardır. İlgili bölgeye ve kişinin taleplerine göre en etkili bölgesel zayıflama yöntemi seçilir.

Bölgesel Zayıflama Nasıl Yapılır?

Egzersiz ya da diyet ile zayıflaması güç vücut bölgelerine uygulanan bölgesel zayıflama yöntemlerinin pek çok farklı türü vardır. Bölgesel zayıflama aletleri olarak da bilinen bu cihazlar, tüm vücuda uygulanabilir. Uygulama sırasında bazı aroma terapi yağları kullanılarak cihazın etkinliğinin artırılması hedeflenir. Vücut sıkılaşırken bölgeye olan kan akışı artar. Mevcut ağrılar giderilir ve vücudun rahatlaması sağlanır. Bölgesel olarak zayıflama sağlanırken cildin sıkılaşması da en büyük avantajlarından biridir. Uygulamayı yapan uzmanın eğitimi, bilgisi ve tecrübesi de etkinliği artıran önemli etkenlerden biridir. Kasların doğru şekilde çalıştırılması, uygulamadan alınan sonucu direkt olarak etkiler. Hatalı yapılan uygulama ile bölgesel zayıflama zararları olarak da bilinen sağlık sorunları meydana gelebilir.

Bölgesel Zayıflama Ne Kadar Etkili?

Vücudun belli bir noktasında biriken yağların yok edilmesi için tercih edilen bölgesel zayıflama yöntemleri, doğru cihazlarla, eğitimli ve tecrübeli uzmanlarla birlikte yapıldığında etkinliği yüksektir. Seanslar halinde uygulanması gereken pek çok bölgesel zayıflama yöntemi bulunur. Bunlardan hangisinin kişi için uygun olduğu, kişinin kilosuna, bölgesel yağlanmanın yoğunluğuna ve cilt tipi gibi pek çok unsura göre farklılık gösterebilir. Bazı durumlarda birden fazla yöntemin kombine olarak uygulanması önerilebilir. Kombine yöntemler ile inatçı kilolardan ve bölgesel olarak incelmesi zaman alan yağlardan daha hızlı ve etkili bir şekilde kurtulmak mümkün olabilir. Bu noktada kişinin hedefini ve taleplerini uzmana doğru şekilde aktarması da önemlidir.

Günümüzde pek çok farklı bölgesel zayıflama ve bölgesel incelme yöntemi bulunur. Bunlar arasından doğru olanı tercih etmek için öncelikli olarak kişinin hangi bölgelerinde ne kadar yağ birikimi olduğunun tespit edilmesi önemlidir. Seanslar halinde yapılan bölgesel incelme işlemleri, kombine olarak da uygulanabilir. Kombine işlemler inatçı yağların farklı yöntemlerle ilgili vücut bölgesinden uzaklaştırılmasını hızlandırır.

Bölgesel incelme uygulamaları muhakkak diyet ve egzersiz ile desteklenmelidir. Bu uzun bir süreçtir. Bireylerin cerrahi olmayan işlemler ile kısa sürede sonuç alma beklentisi gerçekçi bir yaklaşım değildir. Bireylerin kalıtsal özelliklerine bağlı olarak bazı vücut bölgelerindeki yağ birikimleri diyet, egzersiz ve uygulamalara oldukça dirençli olabilmektedir. Bu durumlarda en iyi çözüm cerrahi işlemler ile alınmaktadır. Siz de konusunda uzman doktorlarımız ile görüşerek bölgesel zayıflama ile zayıflayanlar arasına katılmak için Vanity Estetik’nin liposuction gibi bölgesel incelme sağlayan hizmetleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kaynakça:

https://www.essentials-hairandbeauty.co.uk/g5-massage/
https://www.zensationsmassage.co.uk/services/g5-massage-derby/
https://www.clinicalwellness.co.uk/our-services/massage-therapies/g5/

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...