back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıBacak EstetiğiPlastik Cerrahi Bağışıklık Sisteminizi Etkiler mi?

Plastik Cerrahi Bağışıklık Sisteminizi Etkiler mi?

5
(28)

Koronavirüs’un hayatımıza girmesiyle hepimiz bağışıklık sistemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya başladık. Bununla birlikte bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek için beslenmemize, ilaçlarımıza, vitaminlerimize eskisinden daha fazla dikkat ediyoruz. Bu dönemde plastik cerrahi dahil herhangi bir operasyon geçirmeyi planlıyorsanız; ameliyat öncesi bağışıklık sistemizi kuvvetlendirerek; vücudunuzu operasyona hazırlayabilirsiniz.

Plastik cerrahi, vücut üzerindeki çeşitli yapıların yeniden yapılması, şekillendirilmesi, ciddi doku kayıplarının giderilmesi olarak tanımlanabilir. Plastik cerrahi sonrası, vücudunuz kesileri iyileştirmeye başlamaya ve enfeksiyonla mücadele etmeye çalışacaktır. Bununla birlikte, öncesinde vücudunuzu operasyona hazırlarsanız; olumsuz yönde etkilenme mümkün olmaz. Bağışıklığınıza bu süreçte ne kadar dikkat ederseniz; tüm süreci kolaylıkla geçirebilirsiniz.

Bağışıklık sisteminizi bir plastik cerrahi prosedürü için hazırlamak aslında günlük hayatta dikkat etmeniz gerekenlerden farklı değildir. Yapılacak olanlar karmaşık gelebilir ancak aslında dikkat etmemiz gerekenler oldukça basit. İşte bağışıklığınızı kuvvetlendirmenin dört yolu:

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Operasyon Öncesi Bağışıklık Sisteminizi Destekleyecek 4 Öneri:

Uyku, stresi azaltma, beslenme ve egzersiz, sağlıklı bir hayatı parçasıdır. Dolayısıyla, bunlar sağlıklı bir bağışıklık sisteminin yapı taşlarıdır.

1. Uyku Rutininize Düzenlemek Savunmanızı Artırır

Bağışıklık sisteminiz vücudunuzu enfeksiyonlardan korunması ve ameliyat kesilerinin iyileşmesi için yeterli uyku uyumamız önemlidir.  Düzenli uyku rutininiz olursa beyniniz, dokuları iyileştirmek,kan damarlarını onarmak ve iltihaplamayı önlemek gibi iyileşme süreci kolaylaştırmaya odaklanabilir. Yeterli ve düzenli bir uyku rutininiz yoksa, iyileşme süreciniz daha uzun ve zor olabilir.

  1. Her gece aynı saatte uyumaya çalışın.
  2. Gece mavi ışığa maruz kalmayı azaltın (bilgisayar, telefon). Işık beyninizi yanıltarak gündüz olduğunu düşünmesini sağlar ve sirkadiyen ritimlerinizi etkiler.
  3. Günün geç saatlerinde kafein içmekten kaçının.
  4. Rahatlamayı içeren bir uyku rutini oluşturun – banyo yapmayı, yatıştırıcı müzik yapmayı, meditasyon yapmayı veya yatmadan önce kitap okumayı deneyin.

2. Stresi Azaltarak Zihninizi Rahatlatın

Stresin bağışıklık sistemi üzerinde etkisi olduğu artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu yüzden stresin kaynaklarını anlamak ve onu nasıl yöneteceğimizi öğrenmek en doğru şeydir. Meditasyonun ve diğer gevşeme tekniklerinin faydaları stresi önlemeye yardımcı olur.

3. Sağlıklı Beslenerek Vücudunuzu Güçlendirin

Yediklerimiz, vücudunuzun ameliyattan sonra kendini ne kadar iyi ve hızlı onaracağında önemli bir rol oynar. Araştırmalar, trans ve doymuş yağlar açısından zengin diyetlerin bağışık sistemimiz için önemli olan beyaz kan hücrelerinizin çalışmasına engel olduğunu göstermiştir. Ek olarak, işlenmiş et ve unlu mamuller gibi rafine karbonhidratlar tüketmek bağışıklığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu da iyileşme sürecini uzatabilir. Alkol ve sigara kullanımının ameliyat önce mutlaka bırakılması, doktorlar tarafından belirtilmektedir.

Elbette sağlıklı beslenme sadece yenmemesi gereken gıdalar değildir. Beslenmenizde, yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, yağlı balıklar, mantarlar, brokoli, domatesler ve diğer bütün taze yiyecekler dahil olmak üzere bağışıklığı artıran yiyeceklere yer vermelisiniz. Tatlı olarak ise, rafine şeker kullanılmayan tatlıları ve bitter çikolatayı tercih edebilirsiniz.

4. Düzenli Spor, Bağışıklığa Katkıda Bulunur

Egzersiz ruh halinizi iyileştirir, bağışıklığınızı artırır. Kan dolaşımını artırdığı için de, iyileşmeyi hızlandırır. Ancak burada en önemli detay ise, egzersizlere ameliyatınızdan önce başlamanız gerektiğidir. Çünkü ameliyattan sonra bir süre spora ara vermeniz gerekecektir. Ameliyattan önce sporu hayatınızın bir parçası yaparsanız; ameliyata girerken kendinizi daha iyi hissetmekle kalmayacak, aynı zamanda daha hızlı iyileştiğinizi göreceksiniz. Spor salonuna gitmek sizin için zor olursa; düzenli yürüyüş yapabilir, artık çok popüler olan fitness uygulamalarını kullanabilir veya Youtube’dan bu alanda yayın yapan kanalları takip edebilirsiniz.

Vanity Estetik’in estetik cerrahi alanında deneyimli ve uzman kadrosuyla tanışın!

Vanity Estetik, deneyimli ve uzman kadrosuyla estetik cerrahi alanında doğal ve başarılı sonuçlar için doğru adres. Estetik operasyonlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz!

 

 

 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 28

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...