back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıY kuşağı ve Estetik Cerrahiye Bakış Açısı

Y kuşağı ve Estetik Cerrahiye Bakış Açısı

0
(0)

Sosyal medya, selfieler, filtreler ve pandemi dönemiyle daha sık kullanılan online görüşmeler ile Y kuşağı günümüzde, muhtemelen kendilerine bakarak en çok zaman geçiren nesil oldu. 25-35 yaş grubundaki kişilerin de estetik cerrahi uygulamaları tercih etmesi ile estetik uygulamalarının şeklini değiştirdi. Geçmişte, estetik prosedürler yaşlanma karşıtı uygulamalar olarak tercih ediliyordu. Günümüzde ise aynı tedaviler, gençler tarafından görünümlerini iyileştirmek ve yaşlanmayı engellemek için tercih ediliyor.

Y kuşağı, hem yeni teknolojileri benimseyen hem de trendlere tercihleriyle yön veren bir nesildir. Bu nedenle, fiziksel görünümlerini iyileştirmek söz konusu olduğunda tercihleri ile estetik ve sağlık alanında değişime neden oldular. Peki, Y kuşağı estetik alanında neleri tercih ediyor.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Y Kuşağının En Çok Tercih Ettiği Estetik Operasyonlar

Yüz Estetiği Trendleri

1. Ameliyatsız Estetik Uygulamaları

Ameliyatsız estetik prosedürler, Y kuşağının yoğun bir şekilde tercih ettiği alanlardan biridir. Amerikan Yüz Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Akademisi’nin (AAFPRS) 2019 yıllık raporunun sonuçları, Y kuşağı lazer ve kimyasal peeling gibi cilt yenileme prosedürlerini tercih ettiği gösteriyor. Ameliyatsız estetik uygulamaları da yine deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapılması gereken uygulamalardır.

2. Dolgular

Y kuşağının estetik endüstrisine yaptığı en önemli değişimlerden biri de dolgu uygulamalarıdır. AAFPRS‘ye göre, Botox®, Dysport®, Jeuveau®, Xeomin® ve dermal dolgu maddelerinin kullanımı 2019’da 2018’e göre % 13 arttı. Bu uygulamaların daha çok tercih edilmesinin sebeplerinden birisinin sosyal medya olduğunu söyleyebiliriz.

3. Cilt Bakımı

Global Wellness Enstitüsü’nün raporuna göre, Y kuşağı ciltlerinin sağlığına önceki nesillere göre daha fazla yatırım yapıyor. Y kuşağı hastaları hangi ürünleri kullanacakları konusunda uzman tavsiyesi almayı tercih ediyorlar.

Vücut Estetiği Trendleri

1. Vücut Şekillendirme Estetiği

Y kuşağı cerrahi olmayan vücut şekillendirme hizmetleriyle giderek daha fazla ilgileniyor. Anne olan Y kuşağı kadınları doğum öncesi bedenlerine dönmek için vücut şekillendirme prosedürlerini tercih ediyorlar. Mummy makeover diye bilinen anne estetiği, yüz ve vücut için hem invaziv hem de non-invaziv prosedürleri tercih ediliyor.

2. Meme İmplantları

Milenyum kuşağının, estetik tercihleri geçmiş nesillere göre farklılık gösterse de meme büyütme, Y kuşağı için de en çok tercih edilen operasyonlardan biri. Gelişen teknoloji bu prosedürle doğal görünümün sağlanması, bu operasyonun Y kuşağı tarafından da tercih edilmesini nedenlerinden biridir.

3. Burun Estetiği

Y kuşağı tarafında tercih edilen bir diğer uygulama ise burun estetiğidir. Burun estetiği, estetik amaçlı tercih edildiği kadar nefes sorunları gibi sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak için de tercih edildiğinden Y kuşağı tarafından da en çok tercih edilen operasyondur.

Hangi yaş grubunda olursanız olun, estetik cerrahiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız alanında uzman ve deneyimli bir cerrah tercih etmelisiniz.

Vanity Estetik’in estetik cerrahi alanında deneyimli ve uzman kadrosuyla tanışın!

Vanity Estetik, deneyimli ve uzman kadrosuyla estetik cerrahi alanında doğal ve başarılı sonuçlar için doğru adres. Estetik operasyonlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz!

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...