back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıBacak EstetiğiKombine Estetik Ameliyat Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kombine Estetik Ameliyat Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

5
(2)

Kombine Estetik Ameliyatlar Öncesi Karar Aşaması

Kombine estetik ameliyatlar, ihtiyaç nedeniyle veya istek üzerine aynı anda birden fazla estetik ameliyatın beraber yapıldığı operasyonlardır.

Aynı anda iki veya daha fazla operasyonun yapılabilmesi doktor onayı ve hastanın tercihi ile gerçekleştirilir. Kombine estetik ameliyatın tercih edilmesinin en önemli nedeni hastanın tek bir iyileşme süreci ile birden fazla ameliyatın etkilerini atlatmasını sağlamaktır. Ancak burada herhangi bir sağlık sorununun olmaması ve anestezi doktorundan onay alınması oldukça önemlidir. Anestezi süresinin daha uzun olması nedeniyle riskli durumlarda fazla tercih edilmemelidir. Buna ek olarak, daha ileri yaşlarda da önerilmemektedir. Hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkları olan insanlar icin de uygun değildir. Ameliyattan önce, hastanın istekleri doğrultusunda özel bir cerrahi plan hazırlanır. Hazırlanan bu planlar hastadan hastaya farklılık göstermektedir

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Kombine Estetik Ameliyatlar Nelerdir?

Kombine yapılan estetik ameliyatlar, diğer ameliyatlarda olduğu gibi yalnızca tam eğitimli ve deneyimli bir cerrah tarafından yapılması gereken önemli estetik cerrahi işlemlerdir. Tercih ettiğiniz cerrahınız, muayene sürecinde tüm süreci güvenli bir şekilde tamamlamanıza ve beklediğiniz sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olacak hazırlık adımları konusunda size rehberlik edecektir.

Sıklıkla Birlikte Tercih Edilen Estetik Operasyonlar Nelerdir?

Pek çok bölgede kombine ameliyatları yapılabilmektedir. En çok tercih edilen kombine estetik ameliyatların başında meme estetiği (büyütme/küçültme/dikleştirme) ile karın germe ve liposuction geldiği söylenebilir.  Meme dikleştirme ve meme büyütme ameliyatları da birlikte uygulanabilir. Günümüzde oldukça talep gören popo estetiği ile liposuctionlı karın germe ameliyatı da kombine uygulanan ameliyatlardandır.

Burun estetiği de diğer estetik operasyonlarla kombine uygulanabilen bir operasyondur. Çene ameliyatları, dudak dolgusu gibi uygulamalarla burun estetiği yapılmaktadır. Meme estetiği ile beraber kol estetiği, karın germe ile beraber bacak estetiği, göz kapağı estetiği ve yüz estetiği, ek olarak kaş estetiği ve/veya yağ enjeksiyonu, genital estetik ve karın germe tercih edilen kombine estetik ameliyatlardandır.

Ameliyat ile İlgili Tüm Detayları Öğrenin

Cerrahınızla ilk görüşmenizden önce, ameliyatlar ve cerrahınız hakkında olabildiğince çok bilgi edinmelisiniz. İlk adım olarak, tercih ettiğiniz cerrahın, hastanenin veya kliniğin web sitesini inceleyebilirsiniz. Aynı ameliyatı geçiren diğer hastaların deneyimlerini öğrenmek veya fotoğraflarını incelemek için sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

İlk muayene sırasında cerrahınıza sormak istediğiniz soruların bir listesini hazırlamak herhangi bir detayı atlamamanızı sağlar. Muayene öncesinde, bu tür bir hazırlık ile yaklaştığınızda, çok daha verimli olacak ve kendiniz için daha iyi kararlar verebileceksiniz.

Kombine Ameliyat Öncesi Ne Yapılmalı ve Yapılmamalı?

Ameliyatınızdan birkaç hafta önce kan inceltici ve iltihap önleyici ilaçların yanı sıra bitkisel takviyeleri kullanmaktan kaçının. Gerekirse, cerrahın önerisine göre ve reçeteyi yazan hekime danışarak belirli reçeteli ilaçların programını ayarlayın.

Tüm ameliyatların öncesinde de önerildiği gibi, ameliyattan en az birkaç hafta önce sigarayı bırakın.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci için bir yakınınızdan destek isteyin. Eğer çocuğunuz veya evcil hayvanınız varsa, bakım ve ihtiyaçlarını karşılamak için yakınınızı veya profesyonel birini ayarlamanız iyi olacaktır.

Ameliyattan önceki gece en az sekiz saat hiçbir şey yemeyin ve içmeyin. Ameliyat öncesi dinlenmiş olmaya özen gösterin. Ameliyat günü, rahat sıkmayan kıyafetler tercih etmeye dikkat edin.

Kombine estetik ameliyatlar, para, zaman, görsel bütünlük gibi konulardan avantajlı olsa da her kişiye uygun olmayabilir. Sağlık geçmişinizi doktorunuzla detaylı paylaşmak ve ona göre ameliyata karar vermek oldukça önemlidir.

Vanity Estetik’in estetik cerrahi alanında deneyimli ve uzman kadrosuyla tanışın!

Vanity Estetik, deneyimli ve uzman kadrosuyla estetik cerrahi alanında doğal ve başarılı sonuçlar için doğru adres. Estetik operasyonlar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...