back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıBotoks2021'de Öne Çıkacak Estetik Cerrahi Trendleri

2021’de Öne Çıkacak Estetik Cerrahi Trendleri

5
(1)

2020 ve Estetik Cerrahi

Alışkanlıklarımızın, günlük rutinlerimizin ve hatta hayata bakış açımızın değiştiği bir yıldı 2020. Bu değişiklerin yanı sıra düğün, tatil ve dahası doktor randevusu, ameliyat gibi önceden yaptığımız planlarımız iptal oldu ya da ertelendi. Artık hepimiz biliyoruz ki, hayat asla eskisi gibi olmayacak ancak bazı alanlar yeni dünya düzeninde de yerini korudu ve koruyacak. Yıllar içinde oldukça popüler olan estetik cerrahi bu alanlardan biri. Çünkü estetik cerrahinin, popülerliğini 2020 yılında yaşanan tüm değişimlere rağmen koruduğunu görüyoruz.

Bazen sağlık bazen de estetik ihtiyaçlar sebebiyle estetik uygulamalara ihtiyaç duyuyoruz. Estetik cerrahi prosedürleri, görünüşümüzün neredeyse her yönünü geliştirmeyi mümkün kılarak, iç güzelliğimizi olduğu kadar fiziksel güzelliğimizi de yeniden keşfetmemizi sağlıyor.

Her ne kadar estetik cerrahi tercihlerimizi ihtiyaçlarımız belirlese de, moda ve trendler gibi konular da tercihlerimizi ciddi şekilde etkileyebiliyor. Bu nedenle de, dönemsel olarak bazı estetik cerrahi uygulamalarının diğerinden daha popüler olduğu anlamına geliyor. 2021’de popüler olması beklenen estetik cerrahi uygulamalarını sizler için derledik.

estetik cerrahi trendleri

2021’de Devam Edecek Trend: Meme Büyütme

2006 yılından beri meme büyütme, en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. 2020 yılına geldiğimizde dünyada, en çok tercih edilen estetik cerrahi prosedürlerden biri olmaya devam ettiğini göruyoruz.

Meme büyütme operasyonunun amacı, memelerin boyutunu ve şeklini, vücudun doğal görünümünü bozmadan istenilen boyut ve şekle getirilmesidir. Bu uygulama, silikon veya salin implantları kullanılarak veya yağ transferi yapılarak gerçekleştirilir. En yeni meme büyütme tekniği yağ transferidir. Vücudun karın ve uyluk gibi bölgelerinden alınan yağın kök hücreden zengin hale getirilip, daha iyi bir görünüm için meme bölgesine enjekte edilmesiyle yapılır. Hastanın kendi bedeninden alınan yağ ve kök hücre enjeksiyonu ile yapıldığı için, diğer meme büyütme tekniklerine göre en sağlıklı ve en doğal seçim olduğu söylenebilir.

Rinoplasti ve Ameliyatsız Burun Estetiğinin Yükselişi

Sosyal medya alışveriş alışkanlıklarımız, kültürel aktivitelerimiz, fiziksel özelliklerimiz gibi pek çok özel konuda hayatımızı yönetiyor. Bunun da etkisiyle günümüzde çoğu insan popüler kişilerin fiziksel özelliklere sahip olmayı talep edebiliyor. Bu nedenle de, burun şekillendirme veya burun estetiği günümüzde kadınlar arasında popüler oldu. Geleneksel rinoplasti son derece popüler olmaya devam ederken, ameliyatsız burun estetiğinde de yükseliş yaşanıyor.  2021’de de burun estetiği tercih edilen estetik uygulamalar arasında popülerliğini koruyacak.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

 

Kadın ve Erkeklerin Tercihi Liposuction

Liposuction, vücudun çok çeşitli bölgelerinde uygulanabilmesi nedeniyle oldukça popüler olan bir uygulamadır. Gelecek yıl da popülerliğinin devam etmesi beklenen bu uygulama hakkında özellikle vurgulanması gereken konu kesinlikle zayıflama yönetemi olmadığıdır. Liposuction işlemi, daha pürüzsüz, daha ince bir cilt tonu oluşturmak için cilt altındaki yağ dokularının alınmasıdır. 2018’de 250.000’den fazla yapılan bu prosedür,hem kadınlar hem de erkekler arasında popülerdir.

Hastaların liposuction yaptırmak istediği en yaygın alanlardan bazıları şunlardır:

– Karın

– Kalça

– Yan taraflar

– Sırt

– Kalça

– Uyluk

– Kollar

Saç Ekiminin Popülaritesi Devam Edecek

Saç ekimi 1950’lerden beri yapılmaktadır ve 2020 ve 2021’de en moda kozmetik ameliyatlar arasında yer alması beklenmektedir. O zamandan beri cerrahların başın saçsız kısımlarını doldurmak için hastanın saçını kullandığı birçok teknik kullanılmıştır.

botoks
Y kuşağının da botoks ve dudak dolgusunu tercih etmesiyle, 2020’de de bu uygulamaların oldukça fazla tercih edileceği tahmin ediliyor.

Botulinum Toksini Tip A Uygulamalarında Artış

Bu enjeksiyonlar arasında Xeomin, Botox, Dysport ve Jeuveau bulunur. Bu tedavi sadece yaşlanma belirtilerini azaltmak için tercih edilirken; bugün Y kuşağı da bu uygulamaları oldukça fazla tercih etmektedir. Araştırmalar, 2018’de 7 milyondan fazla kişinin bu prosedürleri uyguladığını gösteriyor. 2020’de de uygulamaya rağbet oldukça fazla olduğu için ve 2021’de, Botoks ve dudak dolgusunun tercih edeceği tahmin ediliyor.

Estetik cerrahinin gelişmesi ile birlikte daha fazla kişi istediği ideal görünüme kavuşmak için estetik cerrahlara başvuruyor. Son dönemde estetik cerrahi uygulamaların yanı sıra ameliyatsız estetik uygulamalar da tercih ediliyor. 2021 yılında estetik uygulamalar kadar ameliyatsız burun estetiği, saç ekimi ve dudak dolgusu gibi uygulamaların da yükselişini göreceğiz. Kalıcı sonuçlar sağladıkları için rinoplasti, meme büyütme liste başındaki yerlerini koruyacaklardır.

Yukarıda bahsettiğimiz estetik cerrahi ve ameliyatsız estetik uygulamalarından herhangi biri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz. Vanity Estetik ailesi olarak sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...