back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme KüçültmeMeme Küçültme Ameliyatının Memnuniyet Oranının Yüksek Olmasının Beş Nedeni

Meme Küçültme Ameliyatının Memnuniyet Oranının Yüksek Olmasının Beş Nedeni

5
(1)

En yüksek memnuniyet oranı sağlayan operasyonlardan biri: Meme Küçültme

Yapılan araştırmalar, meme küçültme ameliyatı geçiren kadınların %95’inden  fazlasının sonuçlardan ve ameliyat sonrası yaşam kalitelerinin artmasından çok memnun olduklarını ortaya çıkardı. Vücut ağırlıkları ya da alınan meme dokusu miktarı farketmeksizin kadınların meme küçültme ameliyatından oldukça memnun olduklarını söyleyebiliriz. Meme küçültme ameliyatının yüksek memnuniyet oranının en önemli sebebi ise, sırt ağrısı gibi fiziksel semptomlarını anında hafifletmesidir.

Meme küçültme ameliyatı öncesi

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Meme küçültme konusunda bir karar vermeden önce, hedefleriniz, beklenen sonuçlarınız ve ameliyatın sizin için en iyi seçim olup olmadığı hakkında tercih ettiğiniz cerrahınızla konuşmalısınız.

Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve ortalama 45 dakika sürer. Ameliyat izleri görünmeyecek şekilde olur ve gizlenir. Böylece iyileşme sürecinden sonra fark edilir bir iz kalmaz. İhtiyaç olduğu takdirde, hastalar bir gece hastanede kalabilir.

Kadınlar, ameliyat sonrası sağlıklı ve aktif bir hayata kavuştukları için meme küçültme ameliyatından fazlasıyla memnunlar.  Ağrıya ve diğer sorunlara bu kadar uzun süre katlanmak yerine daha önce bu ameliyatı olmadıklarına pişmanlık duyuyorlar.

Meme Küçültme Ameliyatının Genel Sebepleri

Kadınların meme küçültmekten memnun olmalarının en önemli beş nedeni:

#1 Kronik sırt, boyun ve omuz ağrısına çözüm sunar

Hiç şüphe yok ki, büyük memeler kronik sırt, boyun ve omuz ağrısına neden olur. Ağrı, kadınların meme küçültmeyi seçmelerinin en önemli iki nedeninden biridir. Ameliyattan sonra bu kadar mutlu olmalarının temel nedeni  ağrılara etkili bir şekilde çözüm olmasıdır.

Meme boyutunun küçülmesi de sırt rahatsızlığı riskinizi azaltabilir. Meme küçültme ameliyatı olan kadınlar, fiziksel aktivite sırasında daha iyi hareket kabiliyeti kazanır ve bellerinin üzerindeki yük azalır.

Yine ağırlığa bağlı sütyen askı izleri de omuzda derin izlere yol açar. Bu problem aynı zamanda omuzlarınızdaki sinirlere baskı uygulayarak potansiyel olarak kollarda, ellerde ve parmaklarda karıncalanma ve uyuşmaya neden olur. Bu semptomlar, ameliyatın ardından geçer.

#2 Aktif bir yaşam tarzı sağlar

Büyük memeli kadınlar fiziksel aktivitelerden kaçınma eğilimindedir. Çünkü Egzersiz sırasında memelerin hareketi ve ağrılıkları rahatsız eder ve aktiviteleri zorlaştırır.

Ameliyat sonrası kadınlar ağrı, yorgunluk, nefes darlığı veya hareket kısıtlılığı olmadan aktif bir hayat yaşar. Ameliyatın sağladığı en önemli faydalardan biri de budur.

#3 Öz güveni sağlar

Bazı durumlarda kadınlar meme boyutundan oldukça rahatısızlık duyar ve bu sağlıkları kadar psikolojilerini de etkiler. Görünüşlerinden utanabilirler bu da öz güven kaybına yol açar.

Meme boyutu vücutları ile orantılı olacak şekilde küçültüldüğünde öz güveni yeniden kazanırlar.

#4 Duruşu ve nefes almayı iyileştirir

Memelerin ağırlıkları duruş bozuklarına sebep olur. Sütyen kabı boyutları D ve üstü, omurganızın eğriliğini değiştirerek kötü duruşa neden olur. Meme küçültme ameliyatı, daha iyi bir duruşla rahatça ayakta durmanızı sağlar.

Bazı kadınlar, memelerinin göğüslerine uyguladığı ağırlık nedeniyle nefes almakta güçlük çekerler veya aktiviteler sırasında nefes darlığı yaşarlar. Kötü duruş, akciğer hacmini azalttığı için sadece soruna katkıda bulunur. Meme küçültme ameliyatı bu soruna da çözüm sağlar.

#5 Kıyafet seçimini özgürleştirir.

Meme boyutu vücuda oranla daha büyük olduğunda, giysi seçimleri ciddi şekilde sınırlanır. Ameliyattan sonra kıyafet seçiminde özgür olmak kadınları oldukça mutlu ediyor.

Bize Ulaşın!

Meme küçültme operasyonuna ihtiyacınız olduğunu ve randevu almayı düşünüyorsanız, Vanity Estetik olarak sizlerle iletişimde olmaktan memnuniyet duyarız. Vanity Estetik’i arayarak veya ücretsiz bir konsültasyon rezervasyonu için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS https://www.plasticsurgery.org/news/blog/what-is-a-breast-reduction-and-what-are-the-benefits-of-this-procedure

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

1 Yorum

  1. Göğüs ağırlığına bağlı sırt ve boyun ağrılarımdan tamamen kurtuldum Vanity Estetik sayesinde, başarıli bir göğüs küçültme ameliyatı sonrasında özgüvenim arttı çok teşekkür ediyorum. Kendimi inanılmaz mutlu ve çok güzel hissediyorum. Herşey için sonsuz teşekkürler.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...