back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıBacak EstetiğiKimler Daha Çok Estetik Cerrahi Yaptırmayı Tercih Ediyor?

Kimler Daha Çok Estetik Cerrahi Yaptırmayı Tercih Ediyor?

0
(0)

Araştırmalara Göre Kimler Daha Fazla Estetik Cerrahi Yaptırıyor?

Dünyada ve ülkemizde her yıl pek çok kişi estetik ameliyat oluyor. Bununla birlikte, estetik operasyonlara ilginin hiç azalmadığını söyleyebiliriz. Kimi zaman estetiksel kaygılara bağlı olarak, kimi zaman ise sağlık açısından bir ihtiyaç olarak tercih edilen estetik cerrahi, dönüştürücü gücü ile her yıl binlerce kişinin bıçak altına yatmasını sağlıyor.

Bilinenin aksine yaşlanma 20’li yaşların ortasında başlıyor. 30 yaşından itiraren kolajen üretimininde azalmasıyla beraber daha farkedilir hale geliyor. Buna kilo alıp verme, hamilelik, bazı hormonal bozukluk ve başka hastalıklar da eklenince süreç hızlanıyor. Yapılan araştırmalar da bunu destekler nitelikte karşımıza çıkıyor.  Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology‘de yayınlanan bir çalışmada, estetik cerrahi tercih eden ‘ortalama’ popülasyonun kimlerden oluştuğunu anlamak için 300’den fazla hasta arasında bir anket yapıldı. Veriler, ankete katılan kişiler % 67,5 evli, % 66,9 üniversite mezunu, % 74,3 çalışan ve % 74,5’nin ise anne olduğunu gösteriyor. Eğitim seviyesi aynı zamanda istihdamı da yansıttığı için estetik prosedürlerine tercihinde bu kesimde daha fazla olduğu söylenebilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

En Çok Estetik Cerrahi Yaptıranlar Çalışan Anneler

Anket sonuçlarına göre, estetik cerrahi operasyonları tercih edenlerin çoğunun üniversite eğitimi almış, çalışan anneler olduğunu söylemek mümkün. Aslında bu ilk kez karşılaşılan bir sonuç değil. Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği tarafından yayınlanan bir araştırmada eğitim seviyelerinin yüksek olanların, iş bulma şansları ve gelir seviyelerinin de yüksek olduğu düşünüldüğünde estetik cerrahiye bütçe ayırabildiklerini vurgulanmıştı.

Ayrıca anket sonuçları ilginç bir veriyi de ortaya çıkardı. Evli kadınlar arasında, eşlerinden daha genç olanların estetik uygulamaları daha çok tercih ettiğini gösteriyor. Eşlerinden daha büyük olan kadınların ise, eşleriyle aynı yaştaki kadınlara göre kozmetik prosedürler, özellikle enjekte edilebilir dolgu maddeleri (dudak dolgusu, botoks vb.) tercih ettikleri görülüyor.

Vanity Estetik’in estetik cerrahi alanında deneyimli ve uzman kadrosuyla tanışın!

Vanity Estetik, deneyimli ve uzman kadrosuyla estetik cerrahi alanında doğal ve başarılı sonuçlar için doğru adres. Estetik operasyonlar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...