back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme DikleştirmeDoğum Sonrası Meme Sarkmaları Çözümsüz Değil

Doğum Sonrası Meme Sarkmaları Çözümsüz Değil

0
(0)

Hamilelik kuşkusuz her kadın için oldukça heyecan verici bir dönem. Ardından gelen emzirme ise, anne bebek arasında bağın kurulduğu keyifli bir süreç. Bu heyecanlı ve keyifli süreç, aynı zamanda kadınların vücudlarında değişikliklere ve deformasyona sebep olan bir zaman dilimi. Durum böyle olunca kadınlar, anne estetiği (mummy makeover) adı altında estetik operasyonlar yaptırmak isteyebiliyor. Doğum sonrası meme bu durumdan en çok etkilenen organ olduğu için operasyonların başında meme dikleştirme operasyonları geliyor.

Doğum sonrası memede şekil bozuklukları görülebiliyor

Daha çok ilerleyen yaşlarda görülen şekil bozuklukları, doğum sonrası meme ve süt bezleri sürekli büyüdüğü ve meme derisi genişlediği için daha çok görülüyor. Emzirme döneminde de meme sürekli dolup boşaldığı için bu genişleme devam ediyor.  

Meme dokusu,  yağ ve süt bezlerinden oluşur ve meme dokusunda kas tabakası yoktur o nedenle hamilelik ve emzirme süreçlerinin ardından sarkma ve küçülme kaçınılmaz olur. Doğum sonrası meme dokusunda biçim bozukluklarının yaşandığı bu gibi durumlarda toparlanmasına, yeniden şekillendirilmesine ihtiyaç duyulabilir. 

Çözüm: Meme Dikleştirme 

Meme dokusu çevresinde oluşan yağlanma liposuction ile giderilerek meme etrafının da estetiği sağlanıyor. Sarkma ve hacimsizlik sorunlarının düzeltilmesi için ise silikon ile birlikte meme dikleştirme estetiği kadınlar için çözüm oluyor. Yaklaşık 2 saat süren genel anestezi ile yapılan operasyonla memenin yeniden anatomik pozisyona yerleştirilmesi sağlanıyor. Operasyon sonrası üç hafta süre ile özel korse kullanılması, hemen spor yapılmaması, ağır kaldırılmaması ve meme üzerine yatılmaması gerekiyor.

Dikliği uzun yıllar korumak mümkün

Memenin estetik olarak dikleştirilmesi sağlandıktan sonra uzun yıllar dikliği koruyabilmesi için alttaki kas yapısının tespit edilmesi gerekiyor. Meme dikleştirme ile kilo kaybı gibi nedenlerle hacmini kaybeden memeye hacim kazandırılıyor. Bu durumda meme dokusu şekillendirilip; alt kısımlara uygun meme silikonu kullanılıyor. 

Mevsim tercihi önemli

Meme dikleştirme ameliyatlarında mevsim tercihine dikkat etmek önemlidir. Yaz aylarında da operasyon yapılabilirken tercih daha çok bahar ve kış aylarından yana oluyor. Operasyon deniz ve güneş kısıtlaması nedeniyle yaz ayları hastalar tarafından da tercih edilmiyor. 

Operasyon sonrası emzirmek mümkün

Pek çok kadın meme operasyonlarından sonra emzirme ile ilgili sorunlar yaşayacağı konusunda endişeler yaşıyor. Ancak meme dikleştirme operasyonlarından sonra ister meme silikonu eklenmiş olsun ister küçültme işlemi yapılsın yeniden emzirmek mümkün.

Hamilelik ve emzirme dönemi sonlandıktan sonra memedeki şekilsel ve yapısal değişim her annede aynı değildir. Bu durumu etkileyen faktörler arasında kişinin deri yapısı, bağ dokusu, meme asıcı bandları, göğüs kafesi genişliği, süt bezleri ile yağ dokusu oranı, ve memenin büyüklüğüne göre değişkenlikler gösterir. Sizin için hangi meme estetiği operasyonun daha doğru olacağı öğrenmek için deneyimli ve alanında uzman bir doktora danışmak en doğrusu olacaktır.

Meme dikleştirme ameliyatı ve anne estetiği ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Kaynaklar

AAROHI ACHWAL https://parenting.firstcry.com/articles/how-to-increase-breast-size-after-breastfeeding/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...