back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme İmplantı Sonrasında Hayatımda Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Meme İmplantı Sonrasında Hayatımda Ne Gibi Değişiklikler Olur?

4
(2)

Operasyon öncesinde ve sonrasında, meme implantlarına ilişkin birçok sorunuzun olması beklenir ve bu durum, son derece normaldir. Meme implantı sonrasında hayatınızın nasıl olacağını merak etmeniz, şaşılacak bir şey değildir. Burada önemli olan nokta; bilinçli bir hastanın, başarılı bir cerrahi tecrübeye sahip olacağıdır çünkü meme büyütme prosedüründen ne bekleyeceğini bilecektir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Aynı şekilde, meme büyütme operasyonundan önce heyecan ve gerginliğin olması da beklenir ve bu durum, son derece normaldir. Ameliyat günü yaklaştıkça, birçok düşünce ve duyguyu deneyimlemek doğaldır. Operasyon tamamlandıktan sonra ise, merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz birçok şey olabilir. Ancak rahat olmanız tavsiye edilir. Çünkü deneyimli ve nitelikli bir uzman seçimi yaptıysanız, cerrahınız her adımda yanınızda olacak, sorularınızı yanıtlayacak ve en uygun talimatları size sunmak için hazır olacaktır.

Siz ameliyat gününe hazırlanırken, aklınızda olabilecek soru ve cevapları sizin için derledik.

Egzersiz yapabilmem için, operasyondan sonra ne kadar süre geçmesi gerekir?

Meme implantı sonrasında, egzersiz için acele etmemeniz, en iyisidir. İyileşmesi için, vücudunuza zaman tanımanız önemlidir. Dolayısıyla egzersiz planınızı, doktorunuzla paylaşmanız şiddetle tavsiye edilir. Yakın zamanda meme implantı operasyonu geçiren hastalar -fiziksel aktivitenin yoğunluğu konusunda- doktor onayı olmadan egzersiz yapmamalıdır. Sonuçta iyileşme, kişiden kişiye değişir. Meme büyütme operasyonu sonrasındaki ilk kontrolünüzde, sürecin nasıl ilerlediği ve tekrar, ne zaman spor salonuna dönebileceğiniz hakkında doktorunuzla görüşün.

Meme İmplantı sonrasında hangi sütyen tipini tercih etmeliyim?

Bu sorunun yanıtı, kişisel bir tercihle ilgilidir. Doktorunuza danışmalı ve sizin ihtiyaçlarınızı karşılamada en iyi olan sütyen tipini öğrenmelisiniz.

Operasyon sonrasındaki doktor ziyaretlerim, ne sıklıkla olmalıdır?

Kontroller, ameliyatınızın başarısı için kritik bir öneme sahiptir. Cerrahınız, memelerin doğru bir şekilde iyileştiğinden ve implantların beklendiği gibi yerleştiğinden emin olmak için sizi muayene edecektir. Kontrollerin sıklığı, iyileşme sürecinizin hızına bağlı olarak belirlenecektir.

Meme büyütme operasyonu, her kadın için farklı bir psikojiyi beraberinde getirebilir. Genellikle ameliyat, daha fazla özgüveni ve potansiyel olarak daha sağlıklı bir yaşam tarzını sağlar. Kısacası implant sonrasında hayat, vücudunuza farklı bir şekilde bakmanız ve sahip olduğunuz yeni görünümünüzü takdir etmeniz anlamına gelir.

Kadınların bilmesi gereken en önemli şeylerden biri ise, meme implantlarının ömür boyu kalıcı olmayacağı ve orijinal meme implantlarını değiştirmek için, ikinci bir ameliyatın bir noktada gerekli olabileceğidir. Ancak doğru bir cerrah seçimi yaptığınız takdirde, bu deneyimden endişe duymanıza gerek olmayacağını bilmelisiniz. Deneyimli ve nitelikli bir cerrah, sağlığınız ve rahatınız için çabalayacak ve bu sürecin, konforlu bir şekilde geçmesini sağlayacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme implantları konusunda ne düşünüyorsunuz? Sözü edilen özgüven artışını denediniz mi veya herhangi bir problemle yüz yüze geldiniz mi? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

PLASTIC SURGERY https://www.plasticsurgery.org/news/articles/what-to-expect-after-your-breast-augmentation-surgery

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...