back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme İmplantı Kas Üstünde mi, Kas Altında mı Olmalı?

Meme İmplantı Kas Üstünde mi, Kas Altında mı Olmalı?

3
(2)

İdeal meme implantının yerleştirilme tekniğine ilişkin en doğru seçim, sizin ve cerrahınızın kararı doğrultusunda sağlanır. Kas üstü veya kas altı tekniğinin seçilmesinde, aşağıda verilen bir dizi faktör ön plana çıkar:

  • Meme implantının tipi
  • Meme implantının büyüklüğü
  • Sağlık durumunuz
  • Vücut tipiniz

Memenin şekli ve son görünümü, çoğunlukla meme implantları ve göğüs kaslarının birleşmesiyle belirlenir. Kas üstü veya kas altı tekniklerinden hangisinin, en iyisi olduğunun belirlenmesi için göz önünde bulundurulması gereken birçok detay söz konusudur.

Kas Üstü Tekniği

Meme implantının kas üzerine yerleştirilmesi, implantın göğüs kası ile göğüs dokusu arasına yerleştirildiği anlamına gelir. Bu tekniğe, subglanduler yerleştirme denir. Kas üstü tekniğinin bazı avantajları şunlardır:

  • Daha büyük implantlar -memenin yapısına bağlı olarak- yerleştirilebilir.
  • Meme implantları birbirine daha yakın bir şekilde yerleştirilebilir. Böylece daha belirgin bir dekolte elde edilebilir.
  • Göğüs kasları kasıldığında, sıkılaştığında meme implantlarının bozulma olasılığı daha azdır.
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Kas Altı Tekniği

Kas altına yerleştirilen meme implantı tekniğine submusküler yerleştirme denir. Meme implantının kas altına yerleştirilmesindeki avantajlar şunlardır:

  • Meme bölgesindeki cilt -göğüs kasları, meme implantının yerleşimini desteklemeye yardımcı olduğu için- esnekliğini korur.
  • Göğüs kası ve meme dokusu, o alanı kapladığı için daha doğal bir görünüm ortaya çıkar.
  • Meme implantının submusküler yerleşimi olduğunda, dalgalanmanın fark edilme olasılığı düşer.

Silikon meme implantları -hasta, ciddi oranda meme dokusuna sahip olduğunda- oldukça tercih edilebilir bir seçenektir ve kasın üzerine yerleştirilebilir. Ayrıca silikon implantlar, salin implantlara göre daha doğal bir görünüm ve daha doğal bir his verir. Ancak her iki implant tipi de mükemmel seçeneklerdir. Daha fazla bilgi için, deneyimli ve nitelikli bir uzmandan konsültasyon almayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme implantınız var mı? İmplantın yerleştirilmesi sırasında hangi teknik kullanıldı? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 3 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

2 YORUMLAR

  1. İki implantta duruma göre uygun gözüküyor ama en iyi cevabı gelip muayene olduktan sonra alabilirim sanırım. Çok güzel bir yazı olmuş arayıp muayene icin randevu alacağım. Teşekkürler.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...