back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıKarın GermeHedefleriniz İçin En Uygun Olan Karın Ameliyatı Hangisi?

Hedefleriniz İçin En Uygun Olan Karın Ameliyatı Hangisi?

5
(2)

Karın Germe Operasyonu Çeşitleri

Farklı karın germe operasyonu çeşitleri olduğunu biliyor muydunuz? Farklı karın germe operasyonlarını ve sizin için uygun olanı seçerken hangi değişkenlere dikkat etmeniz gerektiğini aşağıda açıkladık.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Karın germe operasyonu olarak bilinen abdominoplasti, fazlalık deriyi ve yağı çıkararak ve karın kaslarını sıkılaştırarak daha düz ve sıkı bir göbek ve daha dar bir bel oluşturur. Karın germe operasyonu, herkese aynı şekilde uyacak bir operasyon değildir. Aynı zamanda bu operasyon, beslenme ve egzersiz yoluyla kilo verme yerine geçebilecek bir operasyon değildir. Bu popüler operasyonun birkaç farklı türü vardır ve her bir tür, istenen biçimi yaratırken hastaya özel sorunlara etkin olarak çözüm üretilmesi için tasarlanmıştır. Hangi karın germe operasyonunun sizin için uygun olduğunu nasıl bilirsiniz? Cevap, hedeflerinize ve anatominize bağlı olarak değişir.

Tam Karın Germe

Tam karın germe operasyonu, karın kasları gevşemiş olan ya da karın bölgesinde fazlalık deri olan sağlıklı kadın ve erkekler için uygundur ve göbek deliğinin üstündeki ve altındaki bölgeyi düzleştirmek isteyenler için idealdir. Geleneksel ya da standart karın germe olarak da bilinen bu operasyon için kalça kemikleri arasında yatay bir kesi yapılır ve genelde göbek deliği çevresinde de bir kesi yapılır. Ameliyat sırasında plastik cerrah karın kaslarını sıkılaştırır ve deriyi karnın üzerine çekerek fazlalığı ortadan kaldırır. Karın germe operasyonu kilo verme operasyonu olma amacı taşımaz ama işlem sırasında biçimlendirme ve fazlalık yağın azaltılması için liposuction uygulanabilir. İstenen biçim oluşturulduktan sonra cerrah göbek deliğini yeniden konumlandırır ve kesiyi kapatır. İyileşme dönemi genelde iki hafta kadar sürer.

Mini Karın Germe

Bazen zayıf kişiler bile perhiz ve egzersiz yoluyla ortadan kaldırılamayan inatçı göbek çıkıntısından muzdariptir. Mini karın germe operasyonu tam da bu durum için tasarlanmıştır. Venüs tümseği ve göbek deliği arasındaki bölgeyi tedavi ederek alt karındaki küçük tümseği düz hale getirir. Bikini altı tarafından gizlenen bölgede kalça kemikleri arasında küçük, yatay bir kesi yapılır. Bu kesi cerrahın alttaki kasları sıkılaştırmasını ve fazlalık deriyi ortadan kaldırmasını sağlar. Gerektiği durumlarda cerrah kesiyi kapatmadan önce yağ bölgelerini ortadan kaldırmak için liposuction uygulanabilir. Bu operasyonun kapsamı standart karın germe operasyonuna göre daha dar olduğu için göbek deliğinin yeniden konumlandırılmasına gerek yoktur. Genelde hastalar daha hızlı şekilde iyileşir. Bu operasyonun olumsuz yanı, fazlalık derinin olduğu bölgelerde, göbek deliğinin üstündeki yağ ve kas gevşekliğinin iyileştirilmemesidir. Çoğu hasta normal aktivitelerine bir hafta kadar bir süre sonra dönebilir.

Genişletilmiş Karın Germe

İsimden anlaşıldığı gibi, genişletilmiş karın germe operasyonu, tam karın germe operasyonunun daha kapsamlı bir türüdür. Genel sağlığı iyi olan ama karınlarında, kalçalarında ve bellerinin yan taraflarında istenmeyen deri olan kadın ve erkek hastaların sorunlarına çözüm getirmek amacıyla uygulanır. Genişletilmiş karın germe için yatay kesi alt göbek boyunca ve kalçalar etrafında uzanır. Operasyon için dikey bir kesi de gerekebilir. Bu, cerrahın daha geniş bir alanı tedavi etmesine ve daha fazla miktarda fazlalık dokuyu bölgeden almasına izin verir. Liposuction, fazlalık yağı azaltmak ve şekillendirme sağlamak için sıklıkla kullanılır. Kesi kapatılmadan önce göbek deliği yeniden konumlandırılır. Bu operasyonu geçiren hastalar, iyileşme dönemlerinin birkaç hafta süreceğini öngörmelidir.

Farklı Problemler için Farklı Karın Ameliyatı Türleri

Hem kadınlar hem de erkekler vücutlarının orta bölgesinin görünümünü iyileştirmek için bir sürü farklı sebep nedeniyle estetik operasyon geçirmeyi tercih ediyor. Bu farklı seçenekler, hamilelik sonrası gevşeklikten karın bölgesindeki fazla kilolar gibi farklılık gösteriyor. Bu bölgeyi hedefleyen daha az invazif işlemlerin popülerliğinin artmasına rağmen hastaların abdominoplasti (karın germe) ile ilgilenmelerinde bir azalma olmadığı görülüyor. Hatta istatistiklere göre gerçekleştirilen karın germe operasyonlarının sayısı git gide artıyor.

Daha düz ve pürüzsüz bir karına sahip olmak isteyen hastaların çoğu, sık sık karın germenin mi liposuction operasyonunun mu kendileri için daha iyi bir seçenek olduğunu sorar. Hedeflerinize ulaşmanız için hangi karın ameliyatı daha iyidir? Bunu ancak kurul onaylı plastik cerrahınızla yaptığınız yüz yüze bir görüşme ile öğrenebilirsiniz. Bunun için, kişiselleştirilmiş bir cerrahi plan oluşturmak için değerlendirdiğimiz bazı temel faktörler vardır.

Karnınızla ilgili cerrahınızla görüşürken üzerinde durmanız gereken üç ana faktör şunlardır:

  • Cildin özellikleri
  • Kas sıkılığı ya da bütünlüğü
  • Fazla, çıkıntılık yapan yağların olması

Bu özellikler genetik, yaş, egzersiz ve hamilelik ve çocuk doğurma gibi faktörlere bağlı olarak hastadan hastaya büyük değişiklik gösterebilir.

Fazla, gevşek bir cildiniz ya da karın duvarındaki kaslarınız esnemişse karın germe operasyonu sizin için uygun olabilir. Karın derisinin tedavisi tamamen kozmetiktir ama karın duvarının tamiri bazen fonksiyonel iyileştirme için de uygulanabilir.

Karın Duvarını Sıkılaştırmak

Büyük kilo kaybı ya da hamilelik ve doğumdan sonra önceden sıkı ve ortada konumlanan karın kasları gevşeyip zayıflayabilir, bazen birbirinden ayrılabilir. Doğum sonrası kasların ayrılmasına diastasis recti adı verilir. Karın bölgesine odaklanan en yoğun egzersizler bile kasların konumunu eski haline getiremez. Diastasis recti, özellikle abdominal obezitesi olan orta yaşlı ya da daha ileri yaşlı erkeklerde de görülebilir.

Karın duvarındaki kaslar birbirinden ayrıldığında bölgedeki hayati organları sadece ince bir banttan oluşan bağ dokusu yerinde tutar. Diastasis recti, karındaki çıkıntı görünümünü arttırmanın yanı sıra bel ağrısı, kabızlık, idrar kaçırma ya da idrar tutamama ve hatta nefes alma ve normal bir şekilde hareket etme gibi basit fonksiyonlarda zorluk yaşama gibi günlük problemlere yol açacak şekilde kas desteğini tehlikeye atar.

Standart ya da tam karın germe, karın duvarını güçlendirmek için gereken kas sıkılaştırması için fırsat yaratabilir, aynı zamanda fazlalık deriyi alıp kalan deriyi sıkılaştırabilir. Fazla karın yağını ya da bunun gibi vücuttaki diğer bölgesel yağlara çözüm getirmek isteyenler için uygun bir karın ameliyatı türüdür. Fazlalık deriye ya da gevşek kaslara çözüm oluşturamayacağı için hastaların yeni şekillendirilen hatlarının görünümünü korumak için uygun kas formu ve cilt elastikiyeti olmalıdır.

Karın Germe ile Birlikte Liposuction Uygulamak

Karın bölgelerinde cilt gevşekliği ve/veya kas ayrışması ile birlikte fazlalık yağ sorununa çözüm getirmek isteyen hastalar için hem karın germe hem de liposuction operasyonları gerekli olabilir. Plastik cerrahlar, iki işlemin aynı anda mı ya da farklı aşamalarda mı yapılabileceğini kişiye özel olarak değerlendirmelidir. Daha genç ve sağlıklı hastalarda iki operasyonun aynı anda yapılması mümkün olabilir ve toplam iyileşme süresini minimuma indirir ama çoğu diğer hasta için aşamalı yaklaşım, cerrahi travma ve kanama miktarını azaltmak için daha tedbirli bir yaklaşım olabilir. İşlemlerin gerçekleştirilme sırası – ya da tek bir işlem seçildiyse o – hastanın fiziksel özelliklerine ve elde etmek istediği estetik hedeflere bağlı olarak belirlenir.

Anatomi Meselesi

Fazlalık deri miktarı ve fazlalık derinin bulunduğu bölge, hangi karın germe operasyonunun daha uygun olacağını belirlemek için büyük bir faktördür. Anatominizin diğer özellikleri de bu konuda etkili faktörler olabilir. Cilt kalitesi ve vücut tipi sonuçlarınızı etkileyebilir. Önceki operasyonlar sebebiyle oluşan yara izlerinin de değerlendirilmesi gerekir: bu izler ilerideki operasyonlar için önemli olabilir. Buna ek olarak, fazlalık yağ bölgelerinin konumu da önemlidir. Karın germe operasyonları kas duvarının önünde yer alan yağın azaltılması için etkilidir ama kas duvarının arkasında yer alan, daha derinde bulunan iç organlardaki yağlar için bir çözüm oluşturmak. Karın germe operasyonları, en iyi sonuçların elde edilmesi için hastanın kişisel ihtiyaçlarına göre biçimlendirilmelidir. Bu nedenle deneyimli bir kurul onaylı plastik cerrahla konuşmanız çok önemlidir. Doktorunuz hedeflerinizi öğrendikten ve vücudunuzu inceledikten sonra size olasılıklar hakkında bilgi verebilir, ne tür sonuçlar bekleyebileceğinizi anlamanıza yardımcı olabilir, uygun karın germe operasyonunu da içeren bir tedavi planı oluşturabilir ve diğer gerekli işlemleri de bu plana dahil edebilir.

Değerlendirmeniz Gereken Üç Şey

Karın ameliyatı olmayı mı düşünüyorsunuz? Vücudunuzun orta bölümünün görünümünü iyileştirmek isteyen bir hasta adayıysanız aklınızda tutmanız gereken üç şey vardır. Öncelikle, iki operasyonla ilgili deneyimi çok olan ve başarılı sonuçlara ulaşan bir cerraha danıştığınızdan emin olun. Daha sonra cerrahınızın değerlendirmenize bağlı olarak aklınızdaki tedaviden farklı bir tedavi yöntemi önermesi ihtimaline açık olun. Son olarak, sonuçlarınızın uzun süre kalıcı olmasını sağlamak için uzun vadeli sağlıklı beslenme ve egzersiz programı dahil olmak üzere ameliyat sonrası tüm yönergeleri takip etmeye hazır olun.

Ne Düşünüyorsunuz?

Size hangi karın germe operasyonu sizin için en uygunu? Konuyla alakalı olarak bir estetik cerrah ile görüştünüz mü? Verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...