back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıPlastik Cerrahi için Karar Verirken Kendinize Sormanız Gerekenler

Plastik Cerrahi için Karar Verirken Kendinize Sormanız Gerekenler

0
(0)

Plastik Cerrahi

Er ya da geç herkes vücudunun bir bölgesiyle ilgili güvensiz hissedebilir. Genetik bir özellik, travma sonucu ya da yaşlanma sürecinin kaçınılmaz bir değişikliği sebebiyle bazı kişiler kozmetik sorunlar sebebiyle yıllarca özgüven eksikliğiyle baş etmek zorunda kalabilirler. Ne yazık ki perhiz ya de egzersiz, burunlarını ve memelerinin büyüklüğünü iyileştiremez ya da kötü görünen bölgesel yağları ortadan kaldıramaz. Plastik cerrahi için “bıçak altına yatmak” dış görünüşü değiştirmenin en hızlı ve en kolay yolu gibi görünse de bu seçenek herkes için uygun değildir. Plastik cerrahi seçeneğini düşünen binlerce insandan biriyseniz invazif bir işleme karar vermeden tüm seçeneklerinizi dikkatle karşılaştırın. Değerlendirmeye aşağıdaki dört soruyu kendinize sorarak başlayın:

Neden Ameliyat Olmak İstiyorsunuz?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Neden ameliyat olmak istediğiniz başta bariz görünebilir ama özgüvensizliğinizin kaynağı hakkında iyice düşünün. Hep daha büyük, daha orantılı memeler mi istemiştiniz yoksa erkek arkadaşınız daha seksi bir vücuda sahip olmanız konusunda ısrarcı mı? Yıllardır spor salonunda göbeğinizin yan kısımlarını yok etmek için uğraşıyor ama sonuç alamıyor musunuz? Ya da yakın zamanda boşanma, ayrılık ya da işten ayrılma gibi büyük bir olay mı yaşadınız — ve birden daha düz bir karnın kendinizle ilgili daha iyi hissetmenize yardımcı olacağını mı düşünmeye başladınız?

Plastik cerrahi hayatınızı değiştirebilir ve özgüveninizi büyük oranda arttırabilir. Ancak başka birini memnun etmek ya da hayatınızın dengeli olmayan bir döneminde ameliyat olmaya karar vermek kendinizi sevmekten doğan bir davranış değildir. Bu tehlikelidir ve dış görünüşünüzle ilgili daha da hayal kırıklığına uğramanıza neden olabilir. Estetik ameliyatın sadece kendiniz için olduğundan emin olana kadar bekleyin.

Araştırmanızı Yaptınız Mı?

Neyse ki günümüzde her estetik operasyonla ilgili bir sürü bilgi internette mevcut. İdeal adayın özellikleri, öncesi ve sonrası fotoğrafları, ücret, iyileşme sürecinde yapılması gerekenler ve olası komplikasyonlarla ilgili bilgilere oturma odanızdan ulaşabilirsiniz. İstediğiniz işlemle ilgili bilgilenin ve vücut tipi size benzeyen kişilerin ameliyat sonuçlarına bakın.

Plastik cerrahi sürecini yaşamaya hazır olduğunuza karar verdikten sonra plastik cerrahınızla yüz yüze görüşün. Cerrahınız tıbbi geçmişinizi değerlendirecek, fiziksel muayenenizi yapacak ve istediğiniz işlemin ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığına karar verecek.

Ameliyatın Masraflarını Karşılayabilir Misiniz?

Cerrahi işlemlerin masrafları yüksek olabilir. Ne yazık ki plastik cerrahi kapsamındaki ameliyatların çoğu kozmetik olarak değerlendirilir, bu yüzden sağlık sigortanız tarafından karşılanmaz. Saygın, kurul onaylı plastik cerrahların çoğu bir sürü ödeme seçeneği sunar. Doktorunuzla görüşmeniz sırasında hasta koordinatörünüz mevcut seçenekleri size anlatacak bütçenize en uygun ödeme yöntemini belirlemenize yardımcı olacak.

İlk görüşmenizden başlayın, görüşme ücretsiz mi, ücret ameliyatınızın ücretinden çıkarılacak mı? Görüşme randevunuz sırasında niyetlendiğiniz ameliyatın ücretini öğrendiğinizden emin olun. Hasta koordinatörünüze sorup gizli ücret olmadığından emin olun – toplam ücret cerrahın ücretini, anestezi uzmanının ücretini, ameliyat merkezinin ücretini, kontrol randevuları ve cerrahi giysiler/kompresyon giysilerinin ücretini içermelidir. Özellikle ameliyattan sonra istirahat etmeniz gerekecekse bunun ücretini de hesaba katmayı unutmayın.

İyileşme İçin Hazır Mısınız?

Yeni şekilli memeleriniz ya da düz karnınızla ilgili çok heyecanlı olup iyileşme sürecini düşünmeyi unutmuş olabilirsiniz. Ameliyatınızın kapsamına bağlı olarak ameliyattan sonraki birkaç gün ya da birkaç hafta boyunca yorgunluk, ağrı, şişkinlik ve morluk hissedeceğinizi hatırlayın. Meme protezinden sonra yalnızca birkaç gün dinlenme gerekirken karın germe ya da body lift sonrasında birkaç hafta işe gitmemeniz ve evin rutin işleri için yardım almanız gerekebilir. Komplikasyonlardan kaçınmak için kendinizi zorlamayın, işten ya da okuldan cerrahınızın önerdiği süre boyunca izin aldığınızdan emin olun.

Çocuklarınız varsa onların bakımı için yardım almayı düşünün. Dört ila altı hafta boyunca ağır kaldırmanıza izin verilmeyebilir, bu durumda çocuklarınızı da kucaklayamazsınız. Tüm ağrı kesicilerin kullanımı bitene kadar araba kullanamayacaksınız. Sağlıklı ve etkili bir iyileşme dönemi geçirmek için ihtiyacınız olan süre boyunca bir arkadaşınızın ya da ailenizden birinin çocuklarla ilgili size yardımcı olacağından emin olun.

Özetle

Araştırmanızı yapın, sonra kurul onaylı bir cerraha güvenin. Sizin kendinize has ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olan en iyi işleme karar verirken acele etmeyin. Bu temel dört sorunun cevaplarından memnunsanız plastik cerrahi için olumlu karar vermeye hazır olabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu soruları kendinize sordunuz mu? Cevaplarınız kararınızda ne kadar etkili oldu? Düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi bizimle ve diğer okuyucularımızla yorum olarak paylaşın!

Kaynaklar


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/news/blog/eight-secrets-plastic-surgeons-only-tell-their-friends

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...