back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme DikleştirmeSarkık Göğüslerle İlgili 5 Efsane ve Meme Dikleştirme Ameliyatı

Sarkık Göğüslerle İlgili 5 Efsane ve Meme Dikleştirme Ameliyatı

5
(2)

Sarkık Göğüsler ve Meme Dikleştirme

İster yerçekimi ister emzirme nedeniyle oluşsun, sarkık göğüs konusu kadınlar arasında en büyük kaygı sebeplerinden biridir. Göğüslere diriliği yeniden kazandırmak için yeni bir egzersiz yapmak ya da tamamlayıcılar olduğu söyleniyor, ama biz işin aslını öğrenmek istiyoruz: Ameliyat olmadan göğüsleri kaldırmak mümkün müdür?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Meme dikleştirme ameliyatı, sarkıklıkla baş etmenin test edilip onaylanan tek yöntemidir. Aşağıda sarkık meme ile ilgili en yaygın olarak bilinen beş efsanesi ve gerçekten işe yarayan tek ameliyatın açıklaması yer alıyor.

Efsane No. 1: Göğüs çalışmak ve şınav çekmek sarkıklığı önler.

Ne yazık ki pektoral kaslarınızı çalıştırmak göğüslerinizi kaldırmayacaktır. Göğüsler, kaybedilen hacim ve tutulan göğüs derisi sebebiyle sarkar ve kaslarınızı çalıştırmanız bu durumu düzeltmez. Bu tür egzersizleri yapmak kollarınızı güzelleştirir, bu işin iyi tarafıdır ama tek yapacağı budur.

Birçok hasta, çocuk doğurduktan sonra gevşeyen göğüsleri ve karın derisini sıkılaştırmak için ne yapabileceklerini bilmek ister. Buna verilebilecek kısa ve olumsuz cevap pek bir şey yapamayacaklarıdır.

Çocuk sahibi olduktan sonra göğüs ve karın derisi esnekliğini kaybeder. Perhiz ve egzersiz ne yazık ki kaybedilen cilt gerginliğini tekrar kazandıramaz. Egzersizi şiddetle tavsiye ederiz, ancak egzersiz yapmak bir paradoks yaratır; egzersiz yapmak vücut yağının azalmasına yol açar, bu da göğüs ve karın derisinin daha da gevşemesine yol açacaktır. Yani, her şeyi doğru yapan hastaların derileri genellikle daha da gevşer.

Efsane No. 2: Göğüsler, çok hareket ettikleri için sarkar.

Göğüsleri destekleyen bağ doku ve deri, siz ne kadar egzersiz yaparsanız yapın zamanla esner.

Güncel araştırmalar sarkma için risk faktörlerini şu şekilde sıralıyor: daha ileri yaş, ciddi kilo kaybı yaşamış olmak (22 kilodan daha fazla), daha yüksek vücut kitle indeksi, daha büyük kup bedeni, hamilelik ve sigara içmek. Kadınların yaşı ilerledikçe Cooper ligamenti — göğüslerin şeklini korumasına yardımcı olan bağ doku — esner.

Yaşlanmak, göğüslerin göğüs dokusundan daha çok yağa sahip olmasına sebep olur, böylelikle göğüsler formunu kaybeder ve sönük görünür. Doğal yaşlanma ve sarkma etkilerini ya da genetik özellikleri kontrol edemeseniz de kilo değişimi, vücut kitle indeksi ve sigara içmek gibi faktörler sizin kontrolünüz dahilindedir.

Efsane No. 3: Göğüslerin boyutu değişmez.

Göğüslerin boyutu, özellikle hamilelik, emzirme, hormonal değişiklikler ve kilo değişiklikleri neticesinde büyüyüp küçülür.

Emzirmeden sonra göğüslerdeki yağ ve bağ dokusu değişebilir, bu nedenle göğüsleriniz eski boy ve şekline yeniden kavuşamayabilir. Bazı kadınların göğüsleri büyürken ötekilerin göğüsleri küçülür. Göğüslerinizin sarkması ya da daha dolgun olması, daha çok genetik yatkınlığınızın, hamilelik süresinde kilo almanızın ya da vermenizin ve emzirdiğiniz yaşın doğrudan bir sonucu olacaktır.”

Efsane No. 4: Göğüs implantı yaptırırsanız meme dikleştirme ameliyatını yaptırmanıza gerek olmaz.

Göğüs implantlarının size istediğiniz kaldırma etkisini vereceği yaygın bir yanlış bilgidir. Bu, genelde gerçekleşmez.

Göğüs büyütme ameliyatı olmakla ilgilenen bazı hastalar, bu ameliyatla birlikte meme dikleştirme ameliyatı da olma önerisini alabilirler. Bunun sebebi, tamamen implantla doldurulamayacak şekilde sarkık göğüs sahibi olunması olabilir. Yalnızca göğüs büyütme ameliyatı olmaktansa deriniz yeni implantın etrafında sıkılaştırılabilir, bu da küçük bir meme dikleştirme ile daha çekici bir göğüs kıvrımı oluşturacaktır.

Efsane No. 5: Kremler ve takviyeler diriliği arttıracaktır.

Duyduklarınızın aksine, sarkık meme için çözüm oluşturacak reçetesiz bir ilaç ya da doğal bir çözüm yoktur.

Ne yazık ki, cerrahi müdahale olmadan doğal bir meme dikleştirme sonucuna ulaşmanın güvenilir ve uygulanabilir yöntemi yoktur. Bazı sütyen çeşitlerinin yardımıyla göğüsleriniz daha yüksekte ve daha kalkık görünebilir ama şekil, boyut ve simetri optimizasyonu yapılarak doğal, gerçek bir meme dikleştirme etkisine ulaşmak için cerrahi meme dikleştirme işlemlerinin bir türü gerekli olacaktır.”

Meme Dikleştirme Ameliyatının Detayları

Sarkık memeye çözüm arıyorsanız doktorlar tarafından kalıcı olacak şekilde onaylanan tek çözüm meme dikleştirme ameliyatıdır. Amacınız diriliği arttırmaksa meme dikleştirme ameliyatı sizin için doğru yoldur. Meme dikleştirme ameliyatı ya da mastopeksi, bu durumda başvurulan popüler bir operasyondur. İki ana çeşit meme dikleştirme tekniği vardır.

İlk teknik, meme başı-areola kompleksi dikleştirme ya da izsiz meme dikleştirme olarak bilinir. Bu teknin, meme başı-areola konumunun yükseltilmesini sağlar ve yara areolanın etrafındadır. ‘Dikey dikleştirme’ (ya da lolipop dikleştirme) olarak bilinen ikinci teknik, meme ucunun yeni konumundan katlanma bölgesine uzanan dikey bir yara izinin olduğu tekniktir.

Sarkmış memeye çözüm olan meme dikleştirme ameliyatında iki yöntem de genel anestezi ile uygulanır ve ameliyat iki ila dört saat sürebilir. İyileşmenin ilk safhası bir hafta sürecektir, kesin sonuçlar ise birkaç ayda görülecektir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu efsaneleri daha önce duymuş muydunuz? Duyduğunuz ve paylaşmak istediğiniz başka efsaneler var mı? Konuyla ilgili düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi yorum olarak paylaşın!

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...