back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıLiposuctionBu Kozmetik Tedavilerle Gıdı Probleminize Veda Edin

Bu Kozmetik Tedavilerle Gıdı Probleminize Veda Edin

5
(1)

Gıdı Problemi

Gıdıdan kurtulma isteği, birçok hastanın bir plastik cerrah arayışına girmesine yol açıyor. Gıdı, genelde fazla kiloları olan kişilerin sorunudur ve yaş ilerledikçe kötüleşebilir, ama normal kilo aralığındaki insanlar için de rahatsız edici olabilir. Gıdı, gençler için de bir sorun oluşturabilir çünkü genetik, yağların çenenin altında toplanıp toplanmadığı konusunda belirleyici rol oynar.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Kimisi 9 yaşından beri gıdısından nasıl kurtulmak istediğini tarif ediyor. kimisi ise gıdısının neşesini nasıl çaldığından dem vuruyor.

Hastalar, gıdılarının kendilerini daha kilolu, daha yaşlı ve yorgun gösterdiğini ifade ediyor. Yüzlerinin alt kısmının ağır görünmesini sağlıyor ve kendilerine güvenlerini ciddi anlamda etkiliyor. Bu sorunu yaşayan hastalar genelde fotoğraflarının çekilmesinden, özellikle profilden çekilen fotoğraflardan ve selfie’lerden nefret ediyorlar.

Gıdınız moralinizi bozuyorsa içiniz rahat olsun, hem cerrahi, hem de cerrahi olmayan çözüm yolları mevcuttur. Gıdınızı hangi yolla tedavi etmeyi seçerseniz seçin, sonuçlar harikadır ve kalıcıdır.

Cerrahi Olmayan Seçenekler

Cerrahi olmayan sonuçların en etkili iki tanesi genellikle beraber önerilirler çünkü birlikte çok iyi çalışırlar. Önce, derinin altındaki yağı dondurup yok etmek için CoolMini adlı küçük aplikatörle çeneye CoolSculpting uygulanır.

Tek başına ya da CoolMini tedavisinin ardından uygulanabilecek diğer bir popüler seçenek, yağı eriten çok etkili bir enjekte edilebilen tedavi olan Kybella’dır. Büyük miktarda yağı çıkarmak için CoolSculpting harika bir yöntemdir ama Kybella, kontür yapmak ve sonucu tamamlamak için daha iyidir.

CoolSculpting yönteminde iyileşme süresi azdır ve genellikle tedaviden hemen sonra günlük rutininize dönebilirsiniz. Ancak Kybella tedavisinin iyileşme süresi daha fazladır ve ağrılı olabilir.

Enjeksiyon sırasında ağrı olmaması için bölge genelde uyuşturulur, bazen de azot protoksit kullanılarak bilinçli sedasyon sağlanır. Kısa bir işlemdir, enjeksiyon süresi iki dakika ya da daha azdır ama oldukça yoğundur. Sonraki iki ya da üç gün bölge şişebilir. Bu konuda hastaları bilgilendiririm. Daha sonraki iki hafta biraz şişme ve hafif ağrı yaşayabilirsiniz.

Bu tedavileri yaptırdıktan sonra sonuç kalıcıdır.

Yağ hücreleri yok edilir ve bir daha geri dönmezler. Vücudumuzda, ergenlikten sonra görece sınırlı sayıda yağ hücresi vardır, bu nedenle tedavide alınan yağ hücreleri yenilenmez. Tabii ki bazı yağ hücreleri bölgede bulunmaya devam edecektir, hastalar ciddi miktarda kilo alırsa hücreler genişler ve daha çok yağ muhafaza eder.

Bazı hastalar bu durumdan memnundur ve biraz daha gevşek bir derilerinin olmasını dert etmezler ama diğer hastalar için bu durum kabul edilebilir olmayacaktır. Bu işlemi yaptırırsanız ve cildiniz ciddi oranda sarkık görünüyorsa, boyun germe operasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim. Sarkıklık miktarı küçükse, tedaviden sonra cildi sıkılaştırmak için cerrahi olmayan, İnfin Radyofrekans gibi bir seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Cerrahi Seçenek

Liposuction, çenenin altını konturlama konusunda en iyi işlemdir. Operasyon genelde çabuktur, iyileşme süresi uzun değildir, çok ağrılı değildir ve sonuçlar mükemmeldir.

Çene altı liposuction ameliyatı olmaya karar verirseniz, ameliyattan üç gün sonra bile işinize dönebilirsiniz.

Cilt elastikiyetleri iyi olan genç hastalar için tek başına etkili olabilir. Ancak cilt gevşekliği de bir sorun olduğunda bu artık uygun bir seçenek değildir. Bu durumda bu operasyon ile birlikte germe operasyonu birlikte uygulanır. Bazı hastalarda sadece boyun bölgesine odaklanılabilir ama diğer hastaların durumu yüz dokularının gerginleştirilmesini de gerektirecektir. İşlem seçimi yapmak oldukça kişiseldir ve her hastanın anatomisine ve hedeflerine bağlıdır.

Operasyondan sonra iyileşmenin ardından gördüğünüz sonuçlar, özellikle daha genç hastalarda oldukça kalıcıdır.

Zamanla değişiklikler oluşacaktır ama gıdı tekrar oluşmaz. Aynı şekilde, boyun germe ya da yüz germe ile birlikte uygulanırsa, yağ bu alanda tekrar birikmeyecektir. Cilt zamanla gevşer. İşlem uygulandığında ne kadar gençseniz, sonuçlar o kadar uzun süre kalıcı olur. Çoğu hastada bu işlemlerin sonuçları 10 yıl veya daha uzun süre kalıcı olur ve bu kalıcılık süresinde ek bir işlem yaptırmanıza gerek olmayacaktır.

Harika Sonuçlar

Hastalar, çene tedavileriyle elde ettikleri sonuçlardan büyük oranda çok memnun kalırlar.

Gıdıyla baş etmek, belirli bir bölgeye müdahale etmekten fazlasını içerir; güveni arttırır ve genel olarak daha ince ve daha genç bir görünüm oluşturur.

Liposuction ya da CoolMini tedavisi olan hastaların tedavilerinden hemen sonra söyledikleri ilk şey vücutlarının tüm bölgelerinden kilo vermiş gibi göründükleridir. Arkadaşları da hastalara kilo verip vermediklerini sorar, çünkü bu işlemler insanların sizi nasıl gördüklerini değiştirir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Gıdı problemi yaşıyor musunuz? Hangi yöntemi tercih etmeyi düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşın!

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...