hamilelik

Hamilelik Vücudu Nasıl Etkiler?

Son Güncelleme
İçindekiler

Hamilelik, tüm kadınların vücudunu farklı şekilde etkiler. Ancak hepimizin paylaştığı benzer deneyimler de vardır. Bu süreçte -hormonal değişimlerden kilo alımına, duyusal değişimlere, memelerde ve beyninde meydana gelen değişimlere, görünüşteki, saçlardaki, ağızdaki ve ciltteki değişimlere kadar- birçok farklılık yaşanır. Siz de hamileliğin, vücudu çeşitli şekillerde nasıl etkilediğini keşfetmek için okumaya devam edin.

Vanity
Trustpilot 4.7

Operasyonlar hakkında Vanity Doktorlarından bilgi almak ister misiniz?

Vanity Estetik olarak düşündüğünüz operasyon hakkında sizlere bilgi verebiliriz.

Doktora Sor

Hamilelik ve doğumdan sonra -birçok keyif ve acı verici değişim meydana geldikten sonra- gerçekten o hak edilen annelik estetiği zamanı gelmiş olabilir! Endişelerinize bağlı olarak liposuction, meme büyütme ve dikleştirme, karın germe veya yukarıdakilerin hepsinin bir kombinasyonunu olarak doğum sonrası estetiği yaptırmak isteyebilirsiniz.

Saçlardaki, ağızdaki ve cillteki değişimler

Hamilelikle ilgili en iyi şeylerden biri -çocuğunuz büyürken- 9 ay boyunca zevk alabileceğiniz parlak saçlara sahip olmanızdır. Bunun nedeni, vücudunuzda meydana gelen hormonal değişimlerden dolayı, daha fazla saç folikülünün büyüme aşamasında olmasıdır. Siz de saçlarınızı düzenli olarak kestirin ve bakım yağlarıyla besleyin.

Hamilelik -cildizin için- bir ödül veya bir ceza olabilir. Harika bir şekilde parlayan bir cilde sahip olabileceğiniz gibi, ergenlik yıllarınızı anımsatan hormonal krizlerle de başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca melazma, hiperpigmentasyon, et beni, kuru cilt ve çatlaklar gibi cilt sorunları da meydana gelebilir. Bu rahatsız edici cilt problemlerinden kaçınmak için yeterli miktarda su tükettiğinizden, hassas ve besleyici özelliği bulunan cilt bakım ürünleri kullandığınızdan emin olun. Ayrıca duş alırken, suyun çok sıcak olmamasına özen gösterin.

Hamilelikle gelen ve hoş karşılanmayan diğer değişimler arasında, diş çürükleri ve diş eti iltihapları da yer alır. Hamilelik sırasında -şişen kan damarları nedeniyle- diş etleri genellikle iltihaplanır, şişer ve enfeksiyona karşı daha az dirençli olur. Diğer bir deyişle hamilelik -gebeliğin gözlemlenmediği bir duruma kıyasla- diş çürümelerine ve diğer diş problemlerine on kat daha yatkındır. Bu nedenle, uzun süreli diş hasarından kaçınmak için, sağlıklı bir ağız bakım rutinine sahip olduğunuzdan emin olun. Düzenli olarak diş ipi kullanın, yemeklerden sonra dişlerinizi ve dilinizi fırçalayın. Yiyecek kalıntılarını temizlemek veya bakterileri etkisiz hale getirmek için gargara kullanın.

Beyin ve hormonal değişimler

Hamilelik, son derece dengeli yeni anneleri bile küçük bir deliye dönüştürebilir ve bunun, geçerli bir nedeni bulunur. Çalışmalar -hamilelik sırasında- konsantrasyonun, öğrenme kabiliyetinin ve kısa süreli hafızanın tamamen bozulduğunu göstermiştir. Bu gibi durumlara yol açan sebebin, uyku eksikliği olduğunu düşünenler de vardır. Dolayısıyla düzenli bir uyku, kesinlikle önemlidir. Bu nedenle rahatlamak ve stres seviyenizi düşürmek için kendinize zaman ayırın. Ayrıca önemli işleri ve önemli tarihleri hatırlatmaya yardımcı olması adına, bir yapılacaklar listesi hazırlayın.

Diğer değişiklikler -vücudunuzun, büyümekte olan bir fetüse, olması gerektiği şekilde ev sahipliği yapabilmesi, emzirebilmeniz için anne sütünü üretmesi ve çok daha fazlası için- ciddi hormonal değişimleri beraberinde getirir. Duygularınızda yükselmeler yaşayabilir, biraz kilo alabilir ve şişlik problemi yaşayabilirsiniz.

Rahat olmanız için, bazı hamile kıyafetlerine ve destekleyici sütyenlere yatırım yapın. Sirkülasyonu sürdürmek ve stresinizi kontrol altına almak için -vücut germe hareketleri, yürüyüş, yoga gibi- düşük tempolu aerobik egzersizlerini ihmal etmeyin.

Hamilelik süresince, kimi düzenlemeler yapmanız da gerekebilir. Örneğin, görme bozuklukları yaşıyorsanız gözlük kullanabilir veya vücudunuzdaki sıvı tutulumunu düşürmek adına sağlıklı bir beslenme programını takip edebilirsiniz. Böylece, büyümekte olan çocuğunuzun da sağlıklı ve mutlu olmasını sağlarsınız.

Hava nemlendirici cihazları kullanın -kahve veya balık kokusu gibi- güçlü kokulardan kaçının ve herhangi bir tıkanıklığın açılmasına yardımcı olmak için, buharlı duş alın. Hamilelik sırasında, bağışıklık sisteminizin yeterli derecede artmasına rağmen, hastalardan uzak durun. Düzenli olarak ellerinizi yıkayın. Stresi, mümkün olduğunca azaltmaya çalışın. Sağlıklı bir şekilde beslenmeye ve uyumaya özen gösterin.

Ne düşünüyorsunuz?

Hamilelik sonrası dönem ile ilgili verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz veya deneyimleriniz var mı? Doğum sonrası estetiği yaptırmayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Facebook
X
Pinterest
WhatsApp
Avatar photo

Damla Akbulut

Medikal İçerik Yöneticisi / 2 yıl

Damla Akbulut, Vanity Estetik Hastanesi’nde son iki yıldır estetik ameliyatlar hakkında bilgilendirici içerikler oluşturuyor. Uzmanlığı, hastaların sağlık hizmetleri ihtiyaçları hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmak için hem Türkçe hem de İngilizce olarak ilgi çekici içerikler hazırlamaktır.

Vanity Estetik Doktoru Güray Yeşiladalı

Medikal İnceleme: Op.Dr. Güray Yeşiladalı

Son inceleme: Ağustos 2018

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

Vanity'i ara