back to top

Hamilelik Vücudu Nasıl Etkiler?

1
(1)

Hamilelik, tüm kadınların vücudunu farklı şekilde etkiler. Ancak hepimizin paylaştığı benzer deneyimler de vardır. Bu süreçte -hormonal değişimlerden kilo alımına, duyusal değişimlere, memelerde ve beyninde meydana gelen değişimlere, görünüşteki, saçlardaki, ağızdaki ve ciltteki değişimlere kadar- birçok farklılık yaşanır. Siz de hamileliğin, vücudu çeşitli şekillerde nasıl etkilediğini keşfetmek için okumaya devam edin.

Hamilelik ve doğumdan sonra -birçok keyif ve acı verici değişim meydana geldikten sonra- gerçekten o hak edilen annelik estetiği zamanı gelmiş olabilir! Endişelerinize bağlı olarak liposuction, meme büyütme ve dikleştirme, karın germe veya yukarıdakilerin hepsinin bir kombinasyonunu olarak doğum sonrası estetiği yaptırmak isteyebilirsiniz.

Saçlardaki, ağızdaki ve cillteki değişimler

Hamilelikle ilgili en iyi şeylerden biri -çocuğunuz büyürken- 9 ay boyunca zevk alabileceğiniz parlak saçlara sahip olmanızdır. Bunun nedeni, vücudunuzda meydana gelen hormonal değişimlerden dolayı, daha fazla saç folikülünün büyüme aşamasında olmasıdır. Siz de saçlarınızı düzenli olarak kestirin ve bakım yağlarıyla besleyin.

Hamilelik -cildizin için- bir ödül veya bir ceza olabilir. Harika bir şekilde parlayan bir cilde sahip olabileceğiniz gibi, ergenlik yıllarınızı anımsatan hormonal krizlerle de başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca melazma, hiperpigmentasyon, et beni, kuru cilt ve çatlaklar gibi cilt sorunları da meydana gelebilir. Bu rahatsız edici cilt problemlerinden kaçınmak için yeterli miktarda su tükettiğinizden, hassas ve besleyici özelliği bulunan cilt bakım ürünleri kullandığınızdan emin olun. Ayrıca duş alırken, suyun çok sıcak olmamasına özen gösterin.

Hamilelikle gelen ve hoş karşılanmayan diğer değişimler arasında, diş çürükleri ve diş eti iltihapları da yer alır. Hamilelik sırasında -şişen kan damarları nedeniyle- diş etleri genellikle iltihaplanır, şişer ve enfeksiyona karşı daha az dirençli olur. Diğer bir deyişle hamilelik -gebeliğin gözlemlenmediği bir duruma kıyasla- diş çürümelerine ve diğer diş problemlerine on kat daha yatkındır. Bu nedenle, uzun süreli diş hasarından kaçınmak için, sağlıklı bir ağız bakım rutinine sahip olduğunuzdan emin olun. Düzenli olarak diş ipi kullanın, yemeklerden sonra dişlerinizi ve dilinizi fırçalayın. Yiyecek kalıntılarını temizlemek veya bakterileri etkisiz hale getirmek için gargara kullanın.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Beyin ve hormonal değişimler

Hamilelik, son derece dengeli yeni anneleri bile küçük bir deliye dönüştürebilir ve bunun, geçerli bir nedeni bulunur. Çalışmalar -hamilelik sırasında- konsantrasyonun, öğrenme kabiliyetinin ve kısa süreli hafızanın tamamen bozulduğunu göstermiştir. Bu gibi durumlara yol açan sebebin, uyku eksikliği olduğunu düşünenler de vardır. Dolayısıyla düzenli bir uyku, kesinlikle önemlidir. Bu nedenle rahatlamak ve stres seviyenizi düşürmek için kendinize zaman ayırın. Ayrıca önemli işleri ve önemli tarihleri hatırlatmaya yardımcı olması adına, bir yapılacaklar listesi hazırlayın.

Diğer değişiklikler -vücudunuzun, büyümekte olan bir fetüse, olması gerektiği şekilde ev sahipliği yapabilmesi, emzirebilmeniz için anne sütünü üretmesi ve çok daha fazlası için- ciddi hormonal değişimleri beraberinde getirir. Duygularınızda yükselmeler yaşayabilir, biraz kilo alabilir ve şişlik problemi yaşayabilirsiniz.

Rahat olmanız için, bazı hamile kıyafetlerine ve destekleyici sütyenlere yatırım yapın. Sirkülasyonu sürdürmek ve stresinizi kontrol altına almak için -vücut germe hareketleri, yürüyüş, yoga gibi- düşük tempolu aerobik egzersizlerini ihmal etmeyin.

Hamilelik süresince, kimi düzenlemeler yapmanız da gerekebilir. Örneğin, görme bozuklukları yaşıyorsanız gözlük kullanabilir veya vücudunuzdaki sıvı tutulumunu düşürmek adına sağlıklı bir beslenme programını takip edebilirsiniz. Böylece, büyümekte olan çocuğunuzun da sağlıklı ve mutlu olmasını sağlarsınız.

Hava nemlendirici cihazları kullanın -kahve veya balık kokusu gibi- güçlü kokulardan kaçının ve herhangi bir tıkanıklığın açılmasına yardımcı olmak için, buharlı duş alın. Hamilelik sırasında, bağışıklık sisteminizin yeterli derecede artmasına rağmen, hastalardan uzak durun. Düzenli olarak ellerinizi yıkayın. Stresi, mümkün olduğunca azaltmaya çalışın. Sağlıklı bir şekilde beslenmeye ve uyumaya özen gösterin.

Ne düşünüyorsunuz?

Hamilelik sonrası dönem ile ilgili verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz veya deneyimleriniz var mı? Doğum sonrası estetiği yaptırmayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 1 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...