back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıBrezilya PoposuYağ Grefti ile Popo Büyütme Operasyonu Hakkında

Yağ Grefti ile Popo Büyütme Operasyonu Hakkında

0
(0)

Kadınların, vücut biçimleri ile ilgili tercihleri aynı kıyafetler ve makyaj ile ilgili moda trendleri gibi değişir. Son yıllarda, popüler kültürün etkisiyle ve başta Jennifer Lopez ve Kim Kardashian gibi ünlülerin popüleritesiyle popo, üzerine konuşulur ve hatta tartışılır bir konu haline geldi.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Popo büyütme operasyonlarını gerçekleştiren cerrahlar, bazı zor komplikasyonlardan kaçınmak için popo protezi yerine yağ grefti kullanmayı tercih edebilirler.

Yağ Grefti Uygulaması

Yağ dokusu, yağ oranının fazla olduğu bölgelerden alınıp; yağ oranının az olduğu  bölgelere enjekte edilebilir. Örneğin, göbek ve basenlerin yan bölgeleri gibi bölgelerdeki fazla yağ alınıp; yağın az bulunduğu kalça bölgesine yerleştirilebilir. Bu, kalça kemiği ve kalçanın yan kısmının üst bölgesi arasındaki bölgeyi biçimlendirirken bele ideal olarak görünen kum saati şeklini verir ve kalçanın dolgunluğunu arttırır. Bu durum, kaldırma etkisi yaratır.

Yağ grefti için, bu alanda deneyimli ve yetenekli bir plastik cerrah tercih edilmelidir.  Genelde poponun her iki tarafına aynı miktarda yağ enjekte edilir. ve bu yaklaşık bir litre kadardır. Bu miktar yüze, ellere hatta memelere yerleştirilen yağdan çok daha fazladır. Yağ alınması, yağ izolasyonu ve yeniden enjekte edilme ile ilgili dikkatli tekniklerin uygulanması, yağ grefti miktarını arttırmak ve nodül ve sıvı kistlerinin oluşumundan kaçınmak için gereklidir. Popoya yerleştirilen yağın korunması, doğru uygulandığında yaklaşık %70 oranında ve uzun vadelidir. Yaklaşık dört hafta sonra kalan her yağ hücresi uzun vadede kalıcı olacaktır. Sigara içmek, daha az miktarda yağın korunmasına neden olacağı için sigara içmekten kaçınmalıdır.

Güvenli

Yağ grefti operasyonu ve vücudun yeniden şekillendirilmesi için yağ transferi yapılmasının klinik başarısı, oldukça yaygındır. Yağın ve yara iyileşmesinin biyolojisini ve çevredeki kök hücrelerin bu sürecin bir parçası olarak transfer edilmesinin etkilerini daha iyi anlamak için bu alanda bilimsel çalışmalar devam etmektedir.

Ancak yağ grefti, deneyimli kişilerce uygulandığında komplikasyon riski düşük aynı zamanda hacim ve şekil kazandırma konusunda çok etkilidir.

Plastik cerrahlar, biyolojik dokulardan güzel biçimler yaratmayı amaçlar. Yağ, insan vücudunu şekillendirmenin çok iyi bir yoludur. Bu işlem, kusurlarınızın üç boyutlu olarak giderilmesini sağlar.

Bize Ulaşın

Eğer siz de popo büyütme ameliyatına ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız ve operasyon hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Vanity Estetik olarak sizinle tanışmaktan ve sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyarız.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS https://www.plasticsurgery.org/news/blog/buttock-augmentation-with-fat-grafting-aka-the-brazilian-butt-lift

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...