back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıKarın GermeAbdominoplasti Sizi Yaz İçin Nasıl Hazırlar?

Abdominoplasti Sizi Yaz İçin Nasıl Hazırlar?

0
(0)

Abdominoplasti

Hava gittikçe ısınırken bir sürü insan bu dönem öncesinde estetik operasyon geçirip yaza kadar iyileşmiş olmayı ve yazın harika görünmeyi düşünmeye başlıyor. Erkeklerin ve özellikle kadınların en yaygın olarak tercih ettiği vücut şekillendirme işlemlerinden biri, karın germe olarak da bilinen abdominoplasti operasyonudur. Abdominoplasti operasyonu, fazlalık deriyi ve yağı ortadan kaldırıp daha sıkı ve düz bir karın bölgesi yapabilir. Aynı zamanda karın kaslarını da sıkılaştırabilir. Bazen, yan kısımların biçimini daha da belirginleştirmek için karın germe operasyonu ile birlikte liposuction da uygulanabilir.

Operasyon

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Abdominoplasti için ideal adaylar, ideal kilolarında olan, sağlık durumları iyi olan ve gerçekçi beklentileri olan hastalardır. Bu operasyonla alınabilecek kadar yeterli miktarda fazlalık cilt ve yağ olmalıdır. Karın germe operasyonu, kilo verme için tasarlanmış bir operasyon değildir ve düzgün bir beslenme ve egzersiz düzeni yerine uygulanamaz. Karın germe operasyonu olan hastalar genelde hastanede kalmazlar. Bu operasyon sırasında plastik cerrahınız karnınızın alt kısmında bir kesi yapar, daha sonra alttaki dokunun üstünde bulunan karın derisi ve yağı kaldırır. Genelde karın kaslarınızın karnınızın orta kısmında sıkılaştırılması gerekir. Daha sonra plastik cerrahınız fazlalık deriyi ve yağları karnın alt bölümünden alır. Daha sonra deri ve dokular dikilir ve sonuç olarak ortaya daha sıkı ve düz bir karın çıkar.

Operasyon Sonrası

Çoğu hasta operasyondan iki hafta sonra işe dönebilir. Ancak egzersiz yapmaya başlamadan önce 6 hafta kadar beklemeniz gerekebilir. Bazı cerrahlar, operasyondan sonra belirli bir süre boyunca cerrahi drenlerin durmasını tercih edebilir. Yara genelde karnın alt kısmında yer alır ve genelde bikini giyildiğinde bile göze çarpmaz. Ameliyat sonrası şişkinlik olması yaygın bir durumdur ve plastik cerrahların çoğu hastanın ameliyattan sonra belirli bir süre boyunca hastanın kompresyon giysisi giymesini önerir. Bunun amacı, sıvı birikiminin kontrolüne yardımcı olmaktır.

Sonuçlar

İyileşme süreci gerçekleştikten sonra karnınızın daha düz bir şekle kavuşacağını görebilirsiniz. Çoğu hasta, ameliyat sonrasında sonuçlardan memnun kalır ve özellikle plajda vücutlarını gösterirken daha özgüvenli hissederler. Abdominoplasti geçirmeyi düşünen herkes, işlemi gerçekleştirecek kurul onaylı plastik cerrahınıza eğitimi, yeterliliği ve deneyimleri hakkında sorular sormalıdır. Aynı zamanda hasta adayları, operasyonun akreditasyonu olan bir işletmede gerçekleştirileceğinden emin olmalıdır.

Ne Düşünüyorsunuz?

Karın germe sizce sizin için uygun bir ameliyat mı? Karnınızla ilgili şikayetleriniz nelerdir? Verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/tummy-tuck

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...