back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıVücut Şekillendirme Operasyonu İçin Doğru Zaman Nedir?

Vücut Şekillendirme Operasyonu İçin Doğru Zaman Nedir?

0
(0)

Vücut Şekillendirme Operasyonu

Büyük miktarda kilo kaybı hedefinize ulaşmanız başlı başına büyük bir başarıdır ve kesinlikle kutlanması gereken bir aşamadır. Yine de çoğu kadın ve erkek kilo verme hedeflerine ulaştıktan sonra sonuçlarını engelleyecek olan fazlalık deri ile mücadele etmek zorunda kalır. Bu nedenle çoğu kişi, sağlık ve formda olma hedeflerinin bir parçası olarak kilo verme sonrası için vücut şekillendirme operasyonu olmayı düşünürler. Önemli olan, sonuçlarınızı mümkün olduğunca arttırmak için operasyonunuzu doğru olarak planlamaktır. Aşağıda verilen dört faktör, vücut şekillendirme için hangi zamanın doğru zaman olduğuna karar verirken önemlidir.

Sabit Bir Kiloyu Koruyabiliyor Musunuz?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bariatrik operasyon yoluyla ya da perhiz ve egzersiz yoluyla büyük kilo kaybı hedefinizi gerçekleştirdikten sonra, vücut şekillendirme operasyonuna karar vermeden önce uzun süreli olarak sabit bir kiloda olmanız çok önemlidir. Büyük miktarda olan kilo değişiklikleri sonucunuzu olumsuz etkileyebilir ve vücut biçimlendirme operasyonunuz sırasında ve sonrasındaki komplikasyon risklerini arttırabilir. Vücut şekillendirme tedaviniz egzersize dirençli olan küçük bölgelerdeki izole yağın alınmasına yardım etse bile plastik cerrahinin kilo verme yöntemi olarak kullanılma amacı olmadığını hatırlayın. Bu nedenle, ideal adaylar hedefledikleri kiloda ya da hedefledikleri kiloya mümkün olduğunca yakın olmalıdır.

Sağlık Durumunuz Genel Olarak İyi Mi?

Genel sağlığı iyi olan ve sabit bir kiloda olmayı başarabilen herkes, kilo kaybı sonrasında vücut şekillendirme ameliyatı olmak için uygun adaylar olabilir. Ancak yakın zamanda karın ameliyatı olduysanız ve yeni perhiz planına alışmaya çalışıyorsanız, ameliyatı öncesinde vücudunuza alışması için biraz zarar vermelisiniz.

Bunlara ek olarak, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmeniz, vücudunuzun düzgünce iyileşmek için gerek duyduğu besin maddelerini aldığından emin olmanız için çok önemlidir. Karın germe operasyonu sonrası iyileşme süreciniz sırasında perhiz konusunda endişelenmemelisiniz. Bu dönemde vücudunuz için doğru besinleri tüketmeye odaklanmalısınız.

Açık, Gerçekçi Hedefleriniz Var Mı?

Çoğu insan için büyük miktarda kilo kaybı sonrası vücut şekillendirme ameliyatının temel hedefi, rahatsızlık veren ve göze hoş görünmeyen fazlalık derinin alınmasıdır. Operasyonunuza liposuction da eklendiğinde kalçanız, beliniz ve belinizin yan kısmı gibi bölgelerde sık sık biriken inatçı ve küçük yağ bölgeleri için de bir çözüm elde edebilirsiniz.

Ancak vücut şekillendirme operasyonlarının bazı sınırlamaları vardır. Bu nedenle plastik cerrahiye karar vermeden önce vücut şekillendirme operasyonunun neler yapabileceği ve neler yapamayacağı hakkında açık ve gerçekçi hedeflerinizin olması önemlidir.

Kurul Onaylı Bir Plastik Cerraha Danıştınız Mı?

Kilo verme yolculuğunuzda vücut şekillendirme ameliyatı için plan yapmaya başlayabileceğiniz iyi bir noktada olduğunuzu düşünüyorsanız sıradaki adım kurul onaylı bir plastik cerraha danışmaktır. Danıştığınız plastik cerrah, sizin kişisel durumunuza en uygun olan vücut şekillendirme sürecini planlamada size yardımcı olabilir. Aynı zamanda hangi operasyonun ya da operasyonların sizin için doğru olduğuna da plastik cerrahınız size seçeneklerinizi açıkladıktan sonra doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz?

Vücut şekillendirme operasyon geçirmeyi düşünüyor musunuz? Verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle ve okuyucularımızla yorum olarak paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

PLASTIC SURGERY https://www.plasticsurgery.org/news/blog/when-is-the-time-right-for-body-contouring-after-major-weight-loss

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...