back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıBrezilya PoposuBrezilya Popo Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Brezilya Popo Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

5
(4)

Brezilya Popo Estetiği

Brezilya popo estetiği, kadınlar tarafında tercih edilmeye devam eden popüler cerrahi uygulamalardan biridir. Son yıllarda yapılan plastik cerrahi istatistiklerine göre Brezilya popo estetiği operasyonuna talep her geçen gün artmaktadır.  Her gün ortalama olarak her 30 dakikada bir, bir popo estetiği işlemi uygulanmaktadır. Brezilya popo büyütme operasyonu (Brezilya poposu) ya da popo büyütme operasyonu, popoyu büyütmek ve şekillendirmek için kişinin kendi yağının kullanıldığı bir popo büyütme operasyonudur.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bu operasyonda genelde karın, kalça ve basen gibi bölgelerden liposuction yöntemi ile yağ alınır, daha sonra bu yağ popoya uygulanır. Poponun dikliği ve dolgunluğunu sağlayabilmek için bazı durumlarda popo etrafına ek liposuction uygulaması yapılabilir.

İyileşme süreci

Operasyondan hemen sonra yağ hücrelerinin alındığı bölgelerde morarma ve şişlik olmasını normaldir. Ağrı, ilaçlarla kontrol altına alınabilir düzeydedir. Operasyon sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişir ancak çoğu hasta operasyondan bir ila iki gün sonra ayağa kalkabilir. Ameliyat sonrası kabızlık yaşanmaması için hareket edilmesi önerilir. Kesinin yapıldığı yerden akıntı olması normaldir. Hatta sıvıda kan da bulunursa endişelenmeyin; bu durum operasyondan birkaç gün sonra ortadan kalkacaktır.

Korse kullanımı

Cerrahınız, ameliyattan sonra liposuction uygulanan bölgeleri tedavi etmek için hastanın özel bir korse giymesini ister. Hastanın, yağın alındığı bölgenin düzgün bir şekilde iyileştiğinden emin olması için bu giysiyi sekiz hafta boyunca giymesi önerilir. Bu yöntem aynı zamanda şişliği minimum miktarda tutmak, rahatsızlığı azaltmak ve cildin toparlanmasına yardımcı olmak için de kullanılır.

Oturma pozisyonu

Brezilya popo estetiği ameliyatı sonrası iyileşme ile ilgili en önemli noktalardan biri de, oturma pozisyonudur. Operasyondan sonra en az sekiz hafta doğrudan poponuzun üstüne oturmamanız önerilir. Hastalara genelde karınlarının üstünde ya da yan dönük olarak uyumaları tavsiye edilir. Oturmak zorunda kaldığındı durumlar da ise çember şeklinde ya da şişme bir yastık kullanımı önerilir. Yastığı bacaklarınızın arasına koymak, popoyu kaldırarak yağ grefti üzerine uygulanan basıncın önüne geçmeye yardımcı olur. Doğrudan popo üstüne oturmak bölgedeki yağ sirkülasyonunu etkileyebileceği için bu önerileri yerine getirmek, uzun dönemli sonuçlar elde etmek için çok önemlidir.

Kan dolaşımının azaltılması, popoya enjekte edilen yağ hücrelerini parçalayabilir. Yine de transfer edilen yağın %40 kadarının kalıcı olmama ihtimalinin hasta otursa da oturmasa da mevcut olduğu bilinmesi önemlidir. Tedavinin ilk sekiz haftasından sonra otururken yine de yastık kullanmak ve uzun süre oturmaktan kaçınmak önemlidir. Ameliyat sonrasındaki ilk sekiz hafta boyunca sırtüstü uyunması da önerilir.

Aktivitelere devam etmek

Ameliyattan hemen sonra yoğun aktivitelerden, özellikle zıplama içeren aktivitelerden kaçınmak gerekir. Bir ay sonra hızlı ve tempolu yürüme gibi hafif etkinlikler yapılabilir. Hastanın operasyona nasıl tepki vereceğine bağlı olarak çoğu hasta operasyondan altı ila sekiz hafta sonra normal aktivitelerine dönebilirler.

Yağ hücrelerinin kalıcılığı sağlandıktan sonra daha ağır aktiviteler yapılmaya tekrar başlanabilir. İstediğiniz görünüme kavuşmak için plastik cerrahınızın size önerdiği operasyon sonrası önerilerin tümünü uygulamanız çok önemlidir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Sizce Brezilya popo estetiği, sizin için uygun bir estetik operasyon mu? Verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Operasyonla ilgili düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 4

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...