back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Protezlerinin Değiştirilmesi Gerekecek mi?

Meme Protezlerinin Değiştirilmesi Gerekecek mi?

0
(0)

Meme büyütme operasyonu geçirmeyi düşünen birçok kadın, internette biraz araştırma yaptıktan sonra ameliyattan on yıl sonra meme protezlerinin değiştirilmesi gerektiği fikrine kapılıyor. Bunun sebebi büyük ölçüde Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin silikon protezlerinin güvenliği ile ilgili 2011 yılında yayımladığı rapordur. Bu raporda her beş hastadan birinin 10 yıldan sonra revizyon ya da değiştirme operasyonuna ihtiyacı olduğu belirtilir. Bu rakamlara çabucak bakarsak, bu oranın alarma sebep olmanın aksine sizi rahatlatması gerektiğini anlarız. Bu oran, her beş kadından birinin ikinci bir operasyona ihtiyaç duyarken her beş kadından dördünün ilk operasyonlarından 10 yıl sonra hiçbir sorun yaşamadığı anlamına gelir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bahsedilen ek operasyonların sebebi her zaman meme protezlerinin sönmesi ya da parçalanması değildir; bu durumlar nadirdir ve hastaların sadece %3’ünü etkiler. Revizyon operasyonlarının çoğu zorunluluktan yapılmaz, kadınlar meme protezlerinin boyutunu değiştirmeye ya da başka değişikliklere karar verdiği için, tercih sonucu yapılır.

Aşağıda, meme operasyonundan sonra ikinci bir ameliyatın gerektiği durumların birkaç sebebi belirlenmiştir. Bu sebepleri bilmeniz, operasyonu geçirmeyi düşünürken önemlidir – ama özellikle kurul onaylı bir plastik cerrah tercih ettiğinizde uzun süreli sonucunuz olması ihtimali yüksektir.

Parçalanma ya da sönme

Tekrar söylemek gerekirse, bu hem silikon hem de salin protezler için oldukça nadir bir durumdur. Ancak eğer meydana gelirse revizyon operasyonu gerekli olacaktır.

Kapsül kontraktürü oluşumu

Memeniz etrafında yaralı doku oluşursa bu doku sertleşebilir, konum ve/veya şekil değiştirebilir. Bu durumlarda, meme protezlerinin değiştirilmesi için ikinci bir ameliyatın gerçekleştirilmesi durumu yatıştırabilir.

İlk sonuçlardan memnuniyetsizlik ya da meme büyüklüğünde değişiklik istenmesi

Önceki cerrahlarından memnun olmayan bir sürü hasta ve ilk operasyonlarından bir süre sonra meme boyutu ile ilgili bir değişiklik isteyen hastalar ile çalıştım.

Plastik cerrahlar, hastalarının operasyonla ilgili karar verirken olabildiğince rahat ve güvenli olmalarını isterler. Düşündüğünüz operasyon ile ilgili araştırma yapmanız önemlidir ama güvendiğiniz bir plastik cerrah seçmek de aynı derecede önemlidir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme büyütme ameliyatı ile ilgili verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz veya deneyimleriniz var mı? Meme protezlerinin değiştirilebileceğini biliyor muydunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Spear, Scott L. M.D.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

cilt beyazlatma

Cilt Beyazlatmanın Doğal Yöntemleri Nelerdir?

0
Cilt, birtakım etkenlerden dolayı zamanla renk değiştirebilir. Özellikle genital bölge ve koltuk altında cilt koyulaşması daha sık görülür. Cilt lekeleri estetik olmayan görünümlere neden...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...