back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeBu aralar ne mi popüler? Jelibon Meme Protezi

Bu aralar ne mi popüler? Jelibon Meme Protezi

3.8
(4)

Meme büyütme, yıllardır en popüler olan estetik ameliyattır. Meme protezleriyle ilgilenen kadınlar için geleneksel silikon ve salin meme protezi uygun olan seçeneklerdi… şimdiye dek.

Memenin doğal şeklini taklit etme hedefiyle damlaya benzer, alt kısmı daha kalın olan ve üst kısmı konik olan sabit formlu meme  protezi tasarlandı. Protez içindeki silikon jel, bu şekli korumak için yuvarlak bir protezde bulunan silikondan daha sıkıdır. Meme protezi içindeki jelin yoğunluğu daha fazladır ve protez ikiye bölünse bile şeklini korur. Bu nedenle bu protezlere genelde ‘jelibon silikon’ adı verilir.

Sabit şekilli protezler, meme büyütme ameliyatı olmak isteyen kadınlar için ek bir seçenek oluşturur. Her protez çeşidinin olduğu gibi bu protezlerin de avantajları ve dezavantajları vardır. Protez seçmeden önce tüm hastalar cerrahlarıyla olası riskler ve faydalar hakkında konuşmalıdır. Sabit şekilli protezler her kadın için en uygun seçenek olmayabilir.

Sabit şekilli protezlerin avantajı gibi görünen özelliklerinden biri memenin alt kısmında daha çok hacim vererek doğal şekline uygun bir görüntü oluşturmalıdır. Daha kalın bir jelden oluştuğu için bu protezin daha az kırışması beklenir. Bazı kadınlar, sıkı meme protezi ister. Son olarak, hepsi dokulu olduğu için, bazı bulgular protez çevresinde kapsüler kontraktür oluşması riskinin azaltılabileceğini öne sürer.

Dezavantajlardan biri, protezin dönme ihtimalidir. Bu durumda protezin daha kalın olan kısmı memenin şeklini bozabilir. Jel daha yoğun olduğu için çoğu zaman protezin yerleştirilmesi esnasında biraz daha uzun bir kesi gerekebilir. Bazı kadınlar jelin kıvamını da beğenmez. Tabii ki sabit şekilli protezler, nadir görülen enfeksiyon, kanama ve implant parçalanması gibi her meme protezi için geçerli olan riskleri de taşır.

Sabit şekilli protezler, meme büyütme ameliyatı olmak isteyen kadınlara başka bir seçenek sunar.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme büyütme ameliyatı olmayı düşünüyor musunuz? Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz veya deneyimleriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 3.8 / 5. Puanlama sayısı: 4

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...