back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Büyütme ile İlgili 4 Önemli Konu

Meme Büyütme ile İlgili 4 Önemli Konu

0
(0)

Meme büyütme işleminin 50 yıldır yapıldığına inanmak zor, ama meme büyütmenin hala en popüler kozmetik cerrahi işlem olması şaşırtıcı değildir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Uygulanan ameliyat sayısı arttıkça meme büyütme operasyonu olmayı düşünen hastalar için engel oluşturan meme protezi teknolojisi ve tekniği de gelişiyor. Meme büyütme ile ilgili düşünmeniz gereken 4 konudan bahsetmek isterim:

1. Silikon protezler mi, salin protezler mi?

Meme protezlerinin gelişimiyle ilgili, boyut, profil, doku ve protezin genel oluşumunu kapsayan yakın zamanda heyecan verici bazı ilerlemeler var.

Onlarca yıl önce manşetlerde yer bulan ilk jenerasyon silikon protezlerin popülaritesi bitti. Günümüzde hem güvenlik hem fayda açısından test edilen sayısız protez seçeneğini hastalarımıza sunmaktan memnunuz.

Hastaların çoğu, silikon protezleri salin protezlere göre daha çok tercih eder. En yeni ‘jelibon protez’ adı verilen jel de dahil olmak üzere silikon, daha hafif, yumuşak ve doğal bir his yaratır. Silikon protezlerin sönme oranı daha düşüktür ve parçalanma daha nadir meydana gelir, bu nedenle hastalar silikon meme protezi için daha fazla ücret ödemeye hazırlıklı olmalıdır.

Biraz daha küçük bir kesi ya da daha az masraflı bir seçenek isteyen bir grup için salin protezler silikona iyi bir alternatiftir. Nihayetinde son kararı hasta verir, bu yüzden hastanın protez seçiminden memnun olması önemlidir.

2. Cerrahi kesi

Meme büyütme operasyonu günümüzün toplumunda daha çok kabul görse de hastaların büyük çoğunluğu ameliyatlarını gizli tutmayı tercih eder ve bu nedenle kesilerinin boyutu ve yeri hakkında endişeleri oluşur.

Meme ameliyatı tekniklerindeki ilerlemeler sayesinde yara izlerinin görünümünü büyük oranda azalttık. Meme büyütme ameliyatıyla ilgili farklı standart kesi yaklaşımları olsa da çoğu plastik cerrah inframammary (meme altı) kesi, periareolar (areola etrafı) ya da transaxillary (koltuk altı) kesiyi tercih eder.

Cerrah, hangi kesi yaklaşımının hastanın kan grubuna, protez seçimine ve günlük hayat tarzına en iyi uyacağı hakkında hastayla görüşmelidir.

3. Boyut

Boyutu belirlemek, meme büyütme hastalarını şüphesiz en çok kaygılandıran konudur. Her zaman “Fazla büyük olmasını istemiyorum ama bir işlem yaptırdığımın anlaşılmasını istiyorum” kaygısı olur. Hastalarımdan sıklıkla duyduğum bir başka cümle de “Arkadaşım meme büyütme operasyonu geçirdi, onun protezlerinin aynısından istiyorum”. Hastaları vücutlarının anatomisi ve meme protezi boyutlarının nasıl belirlendiği hakkında bilgilendirmek önemlidir.

Doktorla görüşme sırasında cerrah, hangi protez boyunun hasta için en uygun olacağını anlamak için ölçü alacak ve hastanın sonuçları hayal etmesi için bir yöntem sunacak. Görüntüleme teknolojisinin kullanımı ve farklı protez boylarını deneme gibi işlemlerle hastalar boyut seçimi sürecinde aktif olmalıdır.

4. Seçim

Meme büyütme hakkında değerlendirmeniz gereken esas konulardan sonuncusu (ve en önemlisi), işlemi gerçekleştirecek olan plastik cerrahı seçmektir.

Uygun sertifikalara sahip olan bir cerrah tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra hastaların internet ortamında ya da ofiste öncesi ve sonrası fotoğraflarına ulaşabilir olması, cerrahın ulaştığı sonuçları değerlendirmesi için önemlidir.

Çoğu hasta internetteki değerlendirmeleri faydalı bulurken kozmetik operasyon geçiren arkadaşlar ve aile üyelerinin yorumlarıyla daha çok ilgilenir.

Hastalar cerrahlarını internetten ya da birinin önerisiyle bulabilir. Bu yöntem ne olursa olsun hastalar doktor ve doktorun ekibine bir bağ hissetmelidir. En önemlisi, hastalar cerrahın istenen sonuçlara ulaşabileceği konusunda güven duymalıdır.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme büyütme ameliyatı ile ilgili verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz veya deneyimleriniz var mı? Bu dört konu hakkında daha önce bir fikriniz var mıydı? Siz de meme büyütme yaptırmayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

PLASTIC SURGERY https://www.plasticsurgery.org/news/blog/important-things-to-know-about-breast-augmentation

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...