back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme KüçültmeMeme Küçültme Operasyonu için Uygun Bir Aday mısınız?

Meme Küçültme Operasyonu için Uygun Bir Aday mısınız?

5
(1)

Memelerinizin büyüklüğüyle mücadele ediyorsanız, yalnız değilsiniz. Memelerinin boyutundan memnun olmayan binlerce kadın, her yıl başarılı bir şekilde meme küçültme ameliyatı geçirir. Çünkü aşırı gelişen memeler -sırt, boyun ve omuz ağrısı, uyku sorunları ve hatta bazı cilt problemleri gibi- istenmeyen birçok sağlık problemine yol açabilir. Çok büyük memeleri olan kadınlar -fiziksel olduğu kadar- duygusal yüklerle de karşı karşıyadır. Bu duruma ilişkin farkındalık ve güven eksikliği, genellikle meme küçültme ameliyatını düşünmek için yeterli sebeplerdir.

Meme Küçültme Operasyonu

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Meme küçültme operasyonu -redüksiyon mamoplasti olarak da bilinir- sırasında, meme dokuları çıkarılır. Bu prosedür -aşırı gelişmiş memelerin neden olduğu- çeşitli problemler yaşayan büyük, sarkık memeli kadınlar için tasarlanmıştır. Operasyonu yağların, glandüler dokuların ve cildin memelerden çıkarılmasıyla ilerler. Böylece daha küçük, daha hafif ve daha sıkı memeler elde edilir. Bu prosedür -meme ucunu çevreleyen koyu renkli- areolanın boyutunu da azaltabilir. Genel olarak operasyonun amacı, kadının, vücudunun geri kalan kısmıyla orantılı, daha küçük ve daha şekilli memelere sahip olmasıdır.

Aşağıda belirtilen semptom ya da durumlardan, bir veya daha fazlasına sahipseniz; meme küçültme operasyonu için iyi bir aday olabilirsiniz.

  • Vücut proporsiyonuna göre çok büyük memelere sahip olmak
  • Memelerin ağırlığı nedeniyle omuz, sırt ve boyun ağrısı duymak
  • Sütyen askıları sıkı olduğunda, omuzlarda izlerin meydana gelmesi
  • Meme boyutu nedeniyle duruş bozukluğu yaşamak
  • Ciddi ölçüde sarkan meme ucu ve areolaların olması
  • Boyutu eşit olmayan memelere sahip olmak (birinin, diğerinden önemli ölçüde daha büyük olması)
  • Yatarken, memelerin verdiği rahatsızlık nedeniyle uyku sorunları yaşamak
  • Memelerin altındaki deride, kızarıklık ve/veya enfeksiyonun gözlemlenmesi
  • Meme büyüklüğü nedeniyle atletik/fiziksel aktivitelere katılamamak
  • Meme boyutu nedeniyle güven problemi yaşamak

Bu semptomlardan bir ya da daha fazlasını düzenli olarak yaşıyorsanız; meme küçültme ameliyatı, size hem fiziksel hem de duygusal rahatlık sağlayabilir. Bu prosedür sonrasında memeleriniz, vücut proporsiyonunuzla doğru orantılı olacaktır. Meme küçültme operasyonu, memelerinizin genel şeklini ve görünümünü büyük ölçüde geliştirebilir. Prosedür sonrası rahatsız edici semptomlardan kurtulacak, kıyafetlerinizin içinde çok daha rahat olacak ve kıyafetlerinizi, daha iyi taşıyacaksınız.

Meme Küçültme Operasyonu için En İyi Adaylar

Meme küçültme ameliyatı genellikle -estetik bir gelişme yerine- fiziksel rahatlığın sağlanması için yapılır.

Meme küçültme operasyonu geçiren kadınların çoğu, sık sık fiziksel aktivitelerini kısıtlayan ve rahatsızlığa neden olan büyük, sarkmış memeler tarafından şikayetçi oldukları için bu ameliyatı tercih eder. Çoğu durumda ameliyat, memeler tamamen gelişene kadar yapılmaz. Ancak aşırı büyük memeler ciddi rahatsızlıklara neden oluyorsa, daha erken yapılabilir. Meme küçültme ameliyatı için en iyi adaylar, gerçekçi beklentilere sahip ve prosedürü tam olarak anlayabilecek kadar olgun olan bireylerdir.

Sonuçlar

Diğer plastik cerrahi prosedürlerin aksine meme küçültme operasyonu, vücut imajı için en hızlı değişiklikleri sağlayan prosedürdür. Dolayısıyla daha fazla, büyük ve rahatsız edici memelerin yükünü taşımanız gerekmez. Vücut proporsiyonunuz gelişir ve giysileriniz, vücudunuzla daha uyumlu olacağı için daha iyi hissedersiniz.

İlk birkaç haftada, şişliğin ve morarmanın büyük kısmı ortadan kalkar. Memelerinizin yeni şeklini tam olarak alması ise, 6 aydan 1 yıla kadar sürebilir. Bu süreç sonrasında dahi memelerinizin formları, hormonal değişimlere, kilo alıp verme durumunuza ve hamileliğinize bağlı olarak değişebilir.

Uzman Konusunda Doğru Seçim

Bir ameliyat düşünüyorsanız her zaman güvenebileceğiniz, dürüst ve açık bir iletişim kurabileceğiniz bir doktoru seçtiğinizden emin olmalısınız. Konsültasyonunuz sırasında, endişelerinizi ve sorularınızı dile getirirken kendinizi rahat hissetmeniz önemlidir. Bu deneyimin keyifli kılınması gerekir. Doktorunuz, hedeflerinizi anlamak konusunda size zaman ayırmalı ve arzu ettiğiniz estetik sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olmalıdır.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme küçültme ameliyatı yaptırmak istiyor musunuz? Uygun bir aday olduğunuzu düşünüyor musunuz? Verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS https://www.plasticsurgery.org/news/blog/are-you-a-good-candidate-for-breast-reduction

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

cilt beyazlatma

Cilt Beyazlatmanın Doğal Yöntemleri Nelerdir?

0
Cilt, birtakım etkenlerden dolayı zamanla renk değiştirebilir. Özellikle genital bölge ve koltuk altında cilt koyulaşması daha sık görülür. Cilt lekeleri estetik olmayan görünümlere neden...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...