back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Büyütme Ameliyatı Olmak için Nedenler

Meme Büyütme Ameliyatı Olmak için Nedenler

0
(0)

Zaman zaman taleplerde azalma görülse de, meme büyütme operasyonu, Türkiye’de burun ameliyatlarından sonra en çok yapılan estetik operasyondur. Peki neden bu kadar çok kadın bu operasyonu tercih ediyor? Tercih etme sebepleri, genç bir görünüm elde etmek ve özgüven artışı sağlamak mı? Peki, meme büyütme operasyonunun faydaları neler?

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bu sorulara cevap bulmak kadınların, neden bu prosedüre ilgi duyduğunu anlamak için önemlidir.

Pek çok farklı nedenlerden dolayı meme büyütme operasyonu tercih edilebiliyor. O halde biz de, bu operasyonun nedenlerinden bazılarına göz atalım.

Mikromasti

Mikromastinin genel geçer bir tanımı yoktur; çünkü ideal meme boyutu kişiden kişiye değişir. Ancak ergenlik sonrasında bir kadının memesi tam anlamıyla gelişmezse bu durum, genellikle tıbbi bir durum olarak teşhis edilir.

Mikromasti, kadınların kendi perspektifleri ve ortalama meme boyutları arasında bir karşılaştırma yapılması sonucu değerlendirilir. Bu durumdan şikayetçi olan kadınlar, meme boyutunu büyütme isteyebilir. İmplantlar ile, daha dolgun meme görünümü sağlanır ve istedikleri görünüme kavuşabilirler.

Meme Büyütme Operasyonuyla Genç Bir Görünüm Elde Etmek

Yıllar geçtikçe, birçok kadın memelerinin yavaşça sarktığını ve eski hacmi yitirdiğini fark etmeye başlar. Bu gibi durumlarda kombine olarak meme büyütme ile birlikte özellikle meme dikleştirme operasyonu uygulanarak bir zamanlar mevcut olan genç ve canlı görünümü tekrar sağlar.

Mastektomi

Meme kanserine yakalanan kadın ve erkekler, yaygın olarak memelerinin eski formlarına dönmesini isterler. Bu durumda, implantlar kullanılarak yapılan meme rekonstrüksiyonunu tercih ederler. Ancak mastektomi hastalarının ameliyatlarının -herhangi bir hastanın, basit bir meme büyütme işleminden- daha komplike olduğunu bilmesi önemlidir. Çünkü operasyon, implantın yerleştirilmesinin yanı sıra meme ucu ile areola kompleksinin yapılandırılmasını ve cilt ilavesini de içerir.

Hamilelik Sonrasında Hacim Kaybı

Bazı anneler, hamilelik ve emzirmeden sonra, memelerinin sarktığını veya daha küçük olduğunu fark ederler. Bu nedenle bebekten önce sahip oldukları vücutlarını geri kazanmak için meme implantlarını tercih ederler.

Doğumdan sonra kadınların memelerinde hacim kaybı yaşması sık rastlanan bir durumdur. Hiçbir egzersiz, kaybedilen meme hacmini geri getiremez. Bu aşamada istenen görünümü elde etmenin tek yolu, implantlar kullanılarak yapılan meme büyütme işlemidir.

Bu operasyon, sıklıkla -karın gerdirme gibi- diğer estetik prosedürlerle kombinlenir. Hamilelik ve emzirme dönemi sonrası gelişen problemleri ortadan kaldırmak için yapılan bu kombinlenmiş prosedürler, ‘’annelik estetiği’’ olarak adlandırılır.

Özgüven Artışı

Araştırmalar -görünüşlerinden memnun olmayan kadınların- meme büyütme ameliyatı sonrasında, özgüvenlerinde büyük bir artış yaşadıklarını göstermiştir. 2007 yılında, Florida Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma, meme büyütme operasyonu geçiren -21 ila 57 yaşlarındaki kadınlardan seçilen- 84 hastanın özgüvenlerindeki artışın, implantlarla olan ilişkisini kesin olarak ortaya koydu. Kadınlarda, operasyon sonrasında özgüven artışı gözlemlendi.

Daha İyi Duran Kıyafetler

Çoğu kadın kıyafeti, C cup’la uyumlu olacak şekilde tasarlanır. Bu nedenle -bu ölçüte göre- çok küçük veya büyük memelere sahip kadınlar, meme büyütme veya küçültme operasyonu sonrasında, daha şık ve modaya daha uygun bir görünüm elde edebilirler.

Meme prosedürlerini titizlikle inceleyen ve bu operasyonu gerçekten istediğine karar verenler, son derece deneyimli ve nitelikli bir uzman seçimi yaptıklarından da emin olmalılardır. Bu doğrultuda -meme büyütme veya küçültme fark etmeksizin- yapılan operasyon sonucuyla, ciddi miktarda olumlu değişimlere sahip olunabilir. Hem fiziksel hem de mental düzeyde sağlanan bu etkilerle, birçok fayda sağlanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme büyütme ameliyatı olmayı düşünüyor musunuz? Verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Düşüncelerinizi bizimle ve okuyucularımızla yorum olarak paylaşın!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...