back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEstetik Prosedürler Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

Estetik Prosedürler Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

0
(0)

Neleri Bilmeniz Gereklidir?

Estetik prosedürler konusuna sıcak bakıyor ancak daha önce herhangi bir operasyon geçirmediyseniz, nelerin beklenebileceğini bilmeniz ve -cerrahi olan veya olmayan- estetik prosedürlerin neleri başarabileceğine dair gerçekçi bir bakış açısına sahip olmanız önemlidir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bu yazımızda, operasyon geçirmeden önce bilmeniz gereken şeyleri bulabilirsiniz!

1) Operasyon sonuçlarını hemen alamayabilirsiniz.

Herhangi bir prosedürden anında sonuç beklemek, gerçekçi değildir. Çoğu prosedürün sonuçları için -olması gerektiği gibi belirginleşmesi adına- günlerce hatta aylarca beklemek gerekebilir. Bu yüzden, bir operasyon geçirdikten sonra sabırlı olmanız gerektiğini unutmayın ve sonuçların tam olarak ortaya çıkması için kendinize yeterli zamanı tanıyın.

2) Sorularınız mı var? Uzmanlar zaten sormanızı istiyor.

Prosedür ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, uzmanlar hastalarının sorularını sormalarını ister; özellikle de ilk kez bir estetik çözüm arayışı içindelerse. Dolayısıyla herhangi bir genel sorunuz veya herhangi bir prosedür hakkında spesifik bir sorunuz varsa, sorduğunuzdan emin olun. Uzmanlar, istediğiniz görünümü elde etmenize yardımcı olmanın bir sonucu olarak, deneyimlerinizi keyifli bir hale getirmek isterler.

3) Estetik prosedürler söz konusu olduğunda utanmayın.

İnsanlar zaman zaman utangaç olabilirler. Hatta bu durum, bir estetik prosedür söz konusu olduğunda da geçerlidir. Ancak böyle olmamalıdır. Sonuçta bir birey olarak, ne istediğinizi ve nasıl görünmek istediğinizi biliyorsunuz ve o görünüme nasıl ulaştığınızı dert etmemelisiniz.

Ayrıca son derece basit ve gözden kaçmayacak bir gerçek de vardır; bazı sonuçlar, bir estetik prosedürün yardımı olmaksızın başarılamaz. Örneğin inatçı yağlar, egzersiz veya diyet yoluyla yok olmaz. Bu yüzden liposuction ve/veya CoolSculpting, bunu gerçekleştirebilen iki seçenek olarak ortaya çıkar.

4) Erkeklerin estetik prosedür arayışı, düşündüğünüzden daha fazladır.

İstatistiklere göre, cerrahi olan ve olmayan estetik prosedürler konusunda kadınlar, hala büyük dilimi oluşturur. Ancak estetik çözüm arayışına giren erkeklerin sayısı da giderek artmaktadır. Dolayısıyla erkekseniz ancak kimi etiketlerden dolayı bu prosedürlerden uzak duruyorsanız, bunu yapmanıza gerek yok. Bu operasyonların getirilerinden yarar sağlayan çok sayıda erkek de vardır.

5) Gerçekçi beklentiler önemlidir.

Estetik prosedürler, sizi rahatsız eden çeşitli fiziksel kusurları veya düzensizlikleri ele almanıza yardımcı olabilir ancak her şeyi düzeltemezler. Çünkü herhangi bir estetik prosedür, içsel olarak -genç, maceraperest, güçlü vs. gibi- nasıl hissettiğinizi yansıtmak için çalışır. Ancak fiziksel olarak mükemmel hale getirmek için estetik prosedürlere bel bağlarsanız, bu durumu imkansız kılarsınız. Herkesin kendine has fiziksel özelliklere sahip olduğunu bilmeli ve bunları -yükümlülük değil- bir özellik olarak görmelisiniz.

6) Bir estetik prosedür, isteyen taraf siz olduğunuzda gündeme gelmelidir. 

Hastaların istedikleri sonuçlara ulaşması önemlidir. Ancak estetik bir operasyon, arzu eden taraf siz olduğunuz için gerçekleştirilmelidir. Bir arkadaşınız veya ailenizdeki bir yakınınız istediği için operasyon fikrine sıcak bakıyorsanız, bu durum sizin çıkarınıza uygun olmayacaktır.

7) Çoğu hastanın, sizin gibi olduğunu unutmayın.

Estetik prosedür arayışında olan çoğu kişi de tıpkı sizin gibi bir işe ve aileye sahiptir. Zaman zaman strese girerler. Daha genç, daha enerjik ve daha mutlu hissetmek için bu alana yönelirler. Cerrahi olan ve olmayan estetik prosedürlerin, yalnızca zenginler ve ünlüler için olduğu fikri, yaygın olarak benimsenmiş hatalı bir bakış açısıdır.

8) Randevunuzdan en yüksek verimi alın.

Konsültasyonunuz sırasında -herhangi bir prosedüre dair- aklınızdaki tüm soruları veya endişeleri, uzmanınızla paylaştığınızdan emin olun. Deneyimli bir doktorunuzun olması ve ona güvenmeniz, estetik prosedür sürecinizi daha rahat ve sorunsuz kılacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz?

Verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Merak ettiğiniz başka şeyler var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Molina F https://europepmc.org/article/med/9514327

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...