back to top
Ana SayfaYüz OperasyonlarıDudak DolgusuDudak Prosedürleri Hakkında Yanlış Bilinenler

Dudak Prosedürleri Hakkında Yanlış Bilinenler

0
(0)

Dudakların dolgunlaştırılması işlemi -daha dolgun dudaklar sağlamak ve doğal güzelliğinizi arttırmak için kullanılan- oldukça rağbet gören bir plastik cerrahi işlemdir. Ancak sık sık konuşulan veya internette rastlanan yaygın efsanelerden dolayı, birçok hasta bu prosedürlerden korkar. Fakat dudak prosedürleri söz konusu olduğunda, korkacak bir şey yoktur. Çünkü en ağrısız, en kolay ve en düşük maliyetli prosedürlerden biridir!

Biz, sıklıkla karşılaşılan rivayetler yüzünden korkmanızı istemiyoruz. Bu nedenle, dudak dolgunlaştırma konusunda, gerçekleri göstermek için bu yazıyı hazırladık.

Efsane 1: Dudakların dolgunlaştırılması için tek bir yöntem vardır.

Aslında dudakların görünümünü geliştirmek için, pek çok yöntem bulunur. Ancak birçok hasta, bu arzusundan kaçınır çünkü yalnızca tek bir dudak prosedürü olduğunu düşünür ve bu prosedürün de, istediği görünümü tam olarak vermeyeceğine inanır.

Neyse ki, bir dizi farklı malzeme ve tedavi türünü içeren çok sayıda seçenek bulunur. Eğer yağ transferi konusuna sıcak bakmıyorsanız, düşünebileceğiniz pek çok yöntem hala var!

Uygulanabilecek dudak prosedürlerinden birkaçı:

Bir uzmandan konsültasyon almanız, spesifik olarak ihtiyaç duyduğunuz, size en uygun dudak prosedürünün hangisi olduğunu belirlemenizi sağlayabilir.

Efsane 2: Dudak prosedürleri acı vericidir.

Başarılı bir dudak prosedürü, nadiren herhangi bir acıya neden olur. Aslında bu prosedürler, non-invazivdir ve cilt üzerinde, oldukça narin hareketleri içerir. Yine de işlemden sonra dudaklarınızın uyuşması veya acı çekmeniz halinde, bir buz torbası kullanarak hızlı bir şekilde daha iyi hissetmeniz sağlanabilir.

Anestezi gerektiren tüm ameliyatlar, iyileşme sürecinde bazı ağrılara neden olur. Ancak dudak prosedürlerinde -son derece deneyimli ve nitelikli bir uzmanınız olduğu sürece- bir ağrı hissetmezsiniz. Rahatınız ve güvenliğiniz, emin ellerde olur.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Efsane 3: Dudak prosedürlerinin sonuçları kalıcıdır.

Silikon implantlarla ilgilenmediğiniz sürece, tek bir işlemden sonra kalıcı sonuçlar görmezsiniz. Enjeksiyonlar, çok uzun bir süre duracak şekilde yapılır ancak bir süre sonra yerinin değiştirilmesi, ayarlanması veya yeniden enjeksiyon yapılması söz konusu olabilir. Kimi enjeksiyon dolgu maddeleri de, bir aşamadan sonra vücut tarafından emilecek ve dudaklarınız, önceki durumuna dönecektir.

Yine de bu prosedürlerle, yıllarca sürecek dolgun dudaklarınızın müthiş avantajlarından yararlanabilirsiniz. Yinelenme veya yeniden düzenlenme ihtiyacını ölçmek için, doktorunuza sıklıkla kontrole gittiğinizden emin olun.

Kısacası dudaklarınızın doğal güzelliği, güvenli ve uygun maliyetli birçok yöntemle geliştirilebilir. Dolayısıyla nitelikli bir uzman seçimi yaptıktan ve bir konsültasyon planladıktan sonra, arzu ettiğiniz görünüme daha çok yaklaşabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz?

Dudak estetiği yaptırmayı düşünüyor musunuz? Hangi işlemi ya da operasyonu tercih edersiniz? Verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

E.D Vaughan https://www.ijoms.com/article/S0901-5027(00)90038-9/fulltext

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...