back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıBaşarılı Bir Estetik Operasyon için 7 Adım

Başarılı Bir Estetik Operasyon için 7 Adım

0
(0)

Başarılı bir estetik operasyon konusunda güvende hissetmek, yeterince bilgilendirilmiş olmak ve estetik prosedür kararından emin olmak son derece önemlidir. Bir operasyon geçirmeden ve doktor seçimi yapmadan önce kimi önlemleri almanız, uzun vadede, zamanınızın ve bütçenizin gereksiz bir şekilde harcanmamasını, kafanızın rahat olmasını sıklıkla sağlar. Sonuçta hiç kimse, mutsuz ve pişman olacağı bir operasyonu geçirmek istemez. Bu nedenle, prosedür öncesinde size yardımcı olacak birkaç adımı takip edebilir; böylece, başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kendinizi güzel hissedebilir ve güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bu yazımızla, bir plastik cerrahi işlem öncesinde, kontrol listenizde olması gereken 7 adımı keşfedin!

1)Yeterli miktarda bilgi edinin.

Estetik operasyon düşünen herkes, istediği prosedüre ilişkin tam olarak bilgilendirilmeli ve ameliyatın sınırları ile risklerini kabul etmelidir. Hiçbir prosedür, mükemmel bir sonucu ve hiçbir riskin olmayacağını garanti edemez. Cerrahi sonuçlar için gerçekçi beklentilere sahip olmak çok önemlidir ve estetik cerrahi genellikle önemli bir ameliyat demektir. Dolayısıyla iyileşme süreci ağrılı olabilir ve ulaşmak istediğiniz sonuçlar, anında gerçekleşmeyebilir. İlgilendiğiniz prosedür(ler) hakkında, güvendiğiniz bir cerrahla görüşmeniz önemlidir. Operasyonun avantaj ve dezavantajlarını, olası komplikasyonlarını öğrenmeniz -karar verme sürecinizde- tam olarak bilgilenmeniz için en iyi yoldur.

 2)Estetik operasyon kararını kendiniz alın.

Karar aşamasındaki tek uzman, sizsiniz. Kontrol listenizi hazırlarken bu durumu göz önünde tutmayı denemelisiniz. Rehber ihtiyacı hissettiğinizde cerrahlar, hemşireler, arkadaşlar veya aile üyeleri elbette size yardımcı olabilir. Ancak ameliyatınızın riskleri ve yararları hakkında tarafsız bilgi aldığınızdan emin olmanız da gereklidir. Aklınızdaki sorulara dair bir konsültasyon almadan önce, herhangi bir dış fikrin sizi etkilemesine izin vermeyin. Arzuladığınız görünüme ilişkin sorumluluğu yalnızca kendinize tanırsanız, düşündüğünüz estetik prosedür tamamen sizinle ve sizin kararınızla ilgili olur.

3)Cerrahınızı iyi tanıyın.

Birkaç prosedürde uzmanlaşmış bir cerrah seçimi yaparken, önceki hastalarının memnuniyetlerini göz önünde bulundurun. Ayrıca deneyimi olmasını da önemseyin. Uyum yakalayıp yakalamayacağınızı anlamak ve rahat hissedip hissetmeyeceğinizi değerlendirmek için, doktoru birkaç kez ziyaret etmekten çekinmeyin. Ayrıca doktorun sahip olduğu estetik değeri bilmeniz de önemlidir. Söz gelimi, daha doğal bir görünümü arzuluyorsanız; sonuçlarınız tamamen cerrahın, arzuladığınız görünümü ne kadar iyi sağlayabileceğine bağlı olacaktır. Cerrahınızın sağladığı estetik sonuçları öğrenmek için, öncesi ve sonrası fotoğraflarının yer aldığı katalogları isteyin ve mümkünse, sağladığı sonuçların genel bir değerlendirmesi için önceki hastalarıyla görüşün.

4)Sağlıklı olmanız önemlidir.

Bir estetik prosedürü düşünmeden önce dahi, bir pratisyen doktor tarafından tam anlamıyla fizik muayenenizin yapıldığından emin olun. Bu muayeneyle -sağlık durumunuzun gözden geçirilmesinin yanında- düşündüğünüz operasyonu geçirmek için yeterince sağlıklı olup olmadığınız da belirlenecektir. Doktorunuz, tamamen sizin rahatınızı dikkate alacak ve çoğu doktor gibi o da, hastasına tavsiyelerde bulunmaktan memnun olacaktır. Doktorların, hastalarının sağlık durumları ve estetik cerrahi alanına ilişkin soruları hakkında tarafsız cevaplar verecekleri açıktır.

5)Operasyonun tarihini iyi ayarlayın.

Taşınmanız, sevdiğiniz birini kaybetmeniz veya bir çocuk sahibi olmanız gibi yakın zamanlarda yaşadığınız ve hayatınızı büyük çapta değiştiren olaylar sonrasında -bazı ekstrem durumlar dışında- operasyon geçirmekten kaçının. Çünkü bu tip gelişmeler sizi strese sokabilir -karar verme sürecinizi etkileyerek- tüm dikkatinizi vermenizi engelleyebilir veya iyileşme süreci için gereken zamanın tanınmasını önleyebilir. İyileşmek için zaman ayırabiliyor olmanız, son derece önemlidir. Bu nedenle, ameliyatınızın şiddetine bağlı olarak, en az 1 ila 2 haftayı kapsayan dinlenme süresini önceden planlayın. Bu durum, başarılı bir estetik operasyon için gereken en önemli adımlardandır.

6)Lokasyona dikkat edin.

Bazı durumlarda, ameliyat için uzun mesafeli veya denizaşırı bir seyahat risklidir. Kimi problemlere veya komplikasyonlara yol açabilir. Ancak şehir dışından gelen hastalar için düzenlemeler yapmak konusunda uzmanlaşmış plastik cerrahi seçenekler de vardır. Dolayısıyla postoperatif bakım ve konaklama seçenekleri için, cerrahınızla konuşun. Bu durum, lokasyonu gözeterek karar verme aşamasına yardımcı olacaktır.

7)Kendinize gereken zamanı tanıyın ve seçiminizi dikkatli bir şekilde yapın.

Estetik bir operasyona karar vermek, ciddi bir sorumluluktur. Birçok durumda, hayatınızda meydana getirdiği değişikliklerin yanında, sonuçları da kalıcıdır. Bu büyük karar sonucunda oluşabilecek -sağlık ve bütçe durumu, duygusal sıkıntı gibi- riskleri hesaplayın. Herhangi bir anda -operasyon fikrinizden vazgeçmeniz konusunda- baskı veya suçluluk hissetmeyin. Prosedüre tam olarak güveniyor olmanız çok önemli ve gereklidir. Sonuçta estetik prosedürlerin ana nedeni, kendinizi görme şeklinizi geliştirmenizdir.

Estetik operasyon geçirme kararınızdan tam olarak eminseniz, deneyimli ve nitelikli bir uzmandan konsültasyon almalı ve bu süreçte, bu 7 adımı takip etmeyi unutmamalısınız.

Ne Düşünüyorsunuz!

Rehberimizi faydalı buldunuz mu? Sizin kişisel olarak özel ilgi gösterdiğiniz başka kriterleriniz var mı? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle yorum olarak paylaşın!

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

cilt beyazlatma

Cilt Beyazlatmanın Doğal Yöntemleri Nelerdir?

0
Cilt, birtakım etkenlerden dolayı zamanla renk değiştirebilir. Özellikle genital bölge ve koltuk altında cilt koyulaşması daha sık görülür. Cilt lekeleri estetik olmayan görünümlere neden...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...