Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme KüçültmeMeme Küçültme Operasyonu Geçirmek İstediğimi Aileme Nasıl Söylerim?

Meme Küçültme Operasyonu Geçirmek İstediğimi Aileme Nasıl Söylerim?

5
(2)

Vücudunuza oranla çok büyük memelere sahip olmanız, kelimenin tam anlamıyla acı verici olabilir. Boyun, sırt veya omuz ağrılarından, sütyen izlerinden veya sütyenin sürtünmesi sonucu oluşan aşınmalardan şikayetçiyseniz -ya da meme büyüklüğünüz, sizi spor veya sosyal aktivitelerden uzak tutuyorsa- meme küçültme ameliyatının bu sorunları hafifletebileceği konusunda haklısınız demektir. Aynı zamanda görünümünüz bakımından daha fazla özgüven duymanıza da yardımcı olabilir. Bu nedenle, meme küçültme operasyonu düşünmeniz doğaldır.

Vanity
Trustpilot4.7

Operasyonlar hakkında Vanity Doktorlarından bilgi almak ister misiniz?

Vanity Estetik olarak düşündüğünüz operasyon hakkında sizlere bilgi verebiliriz.

Doktora Sor

Eğer büyük memeleriniz sizi rahatsız ediyorsa, meme küçültme operasyonu istediğiniz için ”deli” değilsiniz. Memelerinizin boyutunu kıskandığını söyleyen arkadaşlarınız olabilir ancak onlar, bu rahatsızlığı ve istemediğiniz şekilde ilgi çekme durumunu yaşamadı. Ayrıca yalnız da değilsiniz. Meme küçültme operasyonu geçiren hastaların çoğu, 20 yaş ve üzeri kadınlardan oluşur. Ancak bu prosedür, 18 yaş ve altındaki kadınlarda da -ünlülerde de rastlanılır- son derece yaygındır.

Peki, Meme Küçültme Operasyonu Geçirmek İstediğimi Aileme Söyleyebilirim?

18 yaşından küçükseniz ve meme küçültme ameliyatı yaptırmak istiyorsanız -er ya da geç- ebeveyninize söylemek zorunda kalacaksınız. Operasyon için onların onayını almak zorundasınız. Ayrıca ailenizin sigortasından faydalandığınız ve/veya operasyonun maliyeti için onların yardımına ihtiyaç duyduğunuz için, bu sürece dahil olmaları olağandır.

Ancak memeler hakkında konuşmak, özellikle de aileyle konuşmak, kolay değildir. Estetik cerrahi uzmanları, bu tarz bir kişisel meseleyi tartışırken, dinlemenin ve anlamanın ne kadar önemli olduğunu bilirler. Aynı zamanda utandırıcı gelebileceğini de göz önünde bulundururlar. Bu nedenle sizin için doktorlardan, bu engeli nasıl aşacağınızla ve ebeveynlerinizle anlamlı bir şekilde nasıl konuşacağınızla ilgili ipuçları aldık.

Öncelikle, yaşınıza ilişkin özel zorlukları olduğunu anlayın.

Meme küçültme operasyonu, genellikle daha genç hastalar için de güvenli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Ancak birçok estetik cerrahi uzmanı, hastalarının en az 18 yaşında olmasını tercih etmektedir. Bunun iki nedeni bulunur:

1)Meme gelişimi, genellikle genç yaşlarda da devam eder ve 20’li yaşların başına ulaşılmadan önce tamamlanmayabilir. Memelerinizin çok büyük olduğunu düşünüyorsanız, muhtemelen bunu duymak istemezsiniz ancak gelişmesini tam anlamıyla tamamlayacağı süreyi beklemek, gelecekte olası ikinci meme küçültme operasyonu ihtimalinden uzak kalmanıza yardımcı olacaktır.

2)Estetik cerrahi uzmanınız -ameliyat için- duygusal olarak hazır olduğunuzdan emin olmak ister. Çünkü meme küçültme operasyonu, çok olumlu bir deneyim olabilir ancak yeni vücut şeklinize alışmaya çalıştığınız süreç, duygusal olarak da yıpratabilir. Dolayısıyla iyileşme sürecine ilişkin, normal olan iniş ve çıkışlarla baş edebileceğinizi göstermeniz ve ameliyata ilişkin gerçekçi beklentilere sahip olmanız önemlidir.

Bu söylenenler, 18 yaşı doldurulmadan önce meme küçültme ameliyatı yapılamayacağı anlamına gelmez; özellikle de, meme boyutuna ilişkin şiddetli rahatsızlıklarınız mevcutsa. Ancak ”henüz değil” cevabına karşı da -özellikle yaşınız çok gençse- hazırlıklı olmanız gerekir.

Bu sürece, doktorunuzla -veya güvenebileceğiniz bir başka yetişkinle- konuşarak başlayın.

Şu anda bu konuyu evde açmak için çok gerginseniz, ilk önce doktorunuzla konuşmayı düşünebilirsiniz. Çünkü bu, problemlerinizi açıkça dile getirmeniz için güvenli, özel bir alan demektir. Ayrıca -eğitimli olması nedeniyle- doktor, bu operasyonun -meme büyüklüğünüzü, yaşınızı ve rahatsızlıklarınızı göz önünde tutarak- sizin için uygun olup olmadığına dair fikir de verebilir. Bu görüşmeyi özel olarak ya da ebeveyninizle birlikte -her ne şekilde rahat hissedecekseniz- yapabilirsiniz.

Siz ve aileniz için güvenilir olan, nitelikli bir uzmanla görüşmek, sağlığınız ve mutluluğunuz için meme küçültmeyi düşündüğünüzü gösterir. Bunun anlamı, akran baskısından ya da “mükemmel” görünme arzusundan kaynaklanmadığıdır. Ancak doktor randevusu alamıyorsanız; teyzeniz gibi bir akrabanızdan veya öğretmeniniz gibi güvendiğiniz bir yetişkinden yardım isteyebilirsiniz. Bu sayede onlar, anne ve babanıza konuyu açmanıza ve bir sonraki adım olarak doktor randevusu almanıza yardımcı olabilir.

Meme küçültme operasyonunu araştırın.

Operasyona ilişkin ciddi bir yaklaşımınız olduğunda, aileniz de sizi ciddiye almaya daha yatkındır. Dolayısıyla araştırmanızı yapın; oldukça iyi yapın. Sadece meme küçültme operasyonu geçiren ünlü fotoğraflarına veya hikayelerine bakmayın, aynı zamanda ameliyatın neler içerdiğini -insizyonlar, yaralar ve anestezi gibi- potansiyel risklerini ve iyileşme sırasında nelerin gerekli olduğunu da okuyun. Hangi kaynaklara bakmanız gerektiğini bilin. Deneyimli estetik cerrahi uzmanlarından, güvenilir bilgiler alın.

Meme küçültme operasyonu hakkında öğrendiklerinizi not alın.

Gerginken, doğru şeyleri söylebilmenin ne kadar zor olacağını biliyorsunuzdur. Her ne kadar ailenizle konuşuyor olsanız da, hala gergin olabilirsiniz. Ancak önemli  noktaları atlamak da istemezsiniz. Bu nedenle düşüncelerinizi yazmanız, yardımcı olacaktır. Not almanız gereken bazı noktalar:

  • Fiziksel ve duygusal rahatsızlıklarınız( sırt veya boyun ağrıları, sütyenden kaynaklı izler ve sürtünmelerle meydana gelen aşınmalar, spor sırasında rahat hissetmemeniz, istemediğiniz şekilde dikkat çekmeniz gibi)
  • Meme küçültme operasyonunun, bu rahatsızlıklarınıza nasıl çözüm sağlayabileceği( bu konuda birçok çalışmaya ve istatistiksel verilere göz atabilirsiniz)
  • Ameliyata ilişkin riskler ve olası komplikasyonlar hakkında neleri bildiğiniz
  • Meme küçültme operasyonunu neden istediğiniz ve neden sizin için doğru seçenek olduğuna inandığınız

Artık anne ve babanızla, meme küçültme operasyonu hakkında konuşmaya hazırsınız.

Aklınızdakileri araştırdıktan ve organize ettikten sonra, bu büyük konuşmayı yapmanın zamanı geldi! Memeleriniz hakkında ne hissettiğinizi ve size ne gibi sorunlara yol açtığını söyleyerek sohbete başlayın. Daha sonra, meme küçültme operasyonu üzerine yaptığınız araştırmadan bahsedin ve bu operasyonun, sizin için neden iyi bir seçenek olduğuna inandığınızı söyleyin. Gerçekçi beklentilerinizin olduğunu ve bu prosedürden, tüm problemlerinizi çözmesini beklemediğinizi gösterin.

Düşüncelerinizi açıkça belirtin ancak ailenizin konuşmasına da izin verin. Onları, problemli gördükleri kısımları anlatırken dinleyin; direkt savunmacı bir tavır sergilemeyin. Soruları yanıtlarken yardımcı olması için araştırmalarınızı kullanın, bir şey bilmediğinizde kabul edin ve bilmediğiniz noktalar hakkında araştırmayı sürdüreceğinizi belirtin. İstediğiniz şeyler hakkında, kısa bir süre düşünmeleri konusunda hazırlıklı olun. Çünkü onlar, güvende ve mutlu olacağınızdan emin olmak isterler. Dolayısıyla bu gibi bir duruma, temkinli yaklaşmayı tercih ederler.

Sonraki adım: Meme küçültme operasyonu için bir cerrah seçin.

Belki de konuşma sonrasında siz ve aileniz, prosedür hakkında daha fazla bilgi almak için bir estetik cerrahi uzmanıyla görüşmeye hazırsınız. Bu aşamada -daha genç hastalar için meme küçültme konusunda- eğitimli ve deneyimli bir cerrah seçmeniz önemlidir; aileniz, böyle bir doktor bulmak için yardımcı olabilir.

Bir cerrahla görüşmeniz, hiçbir zaman, prosedürü kabul ettiğiniz veya ameliyat olacağınız anlamına gelmez. Ancak nitelikli bir estetik cerrahi uzmanı, sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyacak, dürüst bir şekilde yanıtlayacak ve meme küçültme operasyonunun, sizin için doğru bir tercih olup olmadığı konusunda yardımcı olacaktır.

Umuyoruz ki bu yazımız, ailenizle konuşmanızı kolaylaştırmak adına, biraz da olsa yardımcı olacaktır. İyi şanslar!

Ne Düşünüyorsunuz?

Estetik ameliyat geçirmek istediğinizi ailenize söylemekte problem yaşıyor musunuz? Yazımızı faydalı buldunuz mu? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle ve okuyucularımızla yorum olarak paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERİCAN BOARD OF COSMETİCS SURGERY https://www.americanboardcosmeticsurgery.org/how-do-i-tell-my-parents-i-want-a-breast-reduction/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity
Trustpilot4.7

Operasyonlar hakkında Vanity Doktorlarından bilgi almak ister misiniz?

Vanity Estetik olarak düşündüğünüz operasyon hakkında sizlere bilgi verebiliriz.

Doktora Sor

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...