back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıSezon ve Estetik: Estetik İçin Sonraki Sezonu Beklemek Akıllıca Mı?

Sezon ve Estetik: Estetik İçin Sonraki Sezonu Beklemek Akıllıca Mı?

0
(0)

Mayo ve şortların sezonu geldiğinde birçok kişinin ilk olarak düşündüğü şey, bel çevresindeki yağları yok etmek, meme ölçüsünü arttırmak ve istenmeyen tüylerden kurtulmaktır. Buna dair kendinize, ”bir sonraki sene üstesinden geleceğim” gibi sözler verirsiniz. Ancak sonbahar geldiğinde sweatshirt’leri giymek kolaydır ve plajlarda görmek istediğiniz o sıkı bedenin hayali ertelenmiştir. Bu durumla, bir sonraki sezon ilgileneceğinizi söylersiniz.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Bu yaklaşımdaki problem -diyet ve egzersizi, non-invaziv yöntemle yağ aldırmayı veya estetik ameliyatı gibi; hangisini düşünürseniz- görünümünüze ilişkin iyileştirmenin zaman alacağıdır. Değişiklik için sezonun canlandığı zamana kadar beklerseniz, hala operasyon sonrası iyileşme sürecinde olabilir veya -havuz başında değişiklikleri sergilemek yerine- geçirdğiniz operasyondan sonuç almayı bekliyor olabilirsiniz.

Çözüm nedir? Sezon dışının avantajından faydalanın! Görünümünüze ilişkin arzuladığınız o değişikliği yapmak için kötü zaman yoktur ancak sezon dışını düşünmek, size birçok fayda sağlayabilir. Bu faydalardan birkaçı:

İhtiyaçlarınız konusunda en iyi uzmanı seçmek için, fazlasıyla zamanınız olur.

Konu, en iyi estetik cerrahi sonuçlarına, enjeksiyonlara veya diğer ameliyat gerektirmeyen operasyonlara geldiğinde ilk unsur, doktorunuzun beceri ve deneyimidir. Dolayısıyla seçim sürecinizde aceleci davranmamak, bu işin püf noktasıdır. Estetik gelişmelere dair seçeneklerinizi, şimdiden araştırmaya başlayın. Böylece birden fazla estetik cerrahi uzmanına danışmanız ve prosedürünüzü gerçekleştirmek için ideal ekibi seçmeniz için zamanınız olacaktır.

İleriye dönük planlama yapmanız, prosedürün tarihi konusunda size daha çok seçenek sunar.

Çok sayıda hastanın, iyileşme dönemi için tercihi, gizlenmektir. Bu nedenle meme ve vücut şekillendirme operasyonu geçirmek için sonbahar ve kış mükemmeldir. Bununla birlikte, estetik cerrahi uzmanlarının randevu tarihleri arasında -iyileşme sürecinde ekstra günlerden faydalanılması adına- tatillere yakın zamanlar da bulunur. Eğer bu sıklıkla tercih edilen operasyon tarihlerinden birine sahip olmak isterseniz, planınızı önceden yapın. Talebin yoğun olduğu zamanlarda randevu almak yerine, sonbaharın erken dönemlerini tercih etmeniz, daha iyi bir seçenektir. Ayrıca -bahar tatili veya yazın yeni başladığı günlerde, gösterişli kıvrımlara sahip olmak isterseniz- meme büyütme operasyonu için de en iyi zamandır.

Sezon canlanana kadar, iyileşecek ve mükemmel görüneceksiniz.

Birçok operasyondan sonra, bir ya da iki hafta içinde, rahat ve güvenli bir şekilde

sosyal hayatınıza dönebilirsiniz. Ancak tam sonuçları elde etmeniz ve tüm aktivtelerinize geri dönebilmeniz, uzun zaman alacaktır. Belki de fotoğraf çekimlerinde olabilmeniz, birkaç ayı bulacaktır. Örneğin bu süre, liposuciton ve göz kapağı ameliyatı için 3 ay, karın veya yüz germe için 6 ay, kilo kaybı sağlayan operasyonlardan sonrası için de 12 ay olabilir.

Ayrıca bahsedilenler, non-invaziv yöntemler için de geçerlidir. Birçoğu, kısa dinlenme süreleri gerektirse de, tam sonuçları anında vermez. Örneğin, vücudun, etkilenen yağ hücrelerini dışarı atması ve -ameliyatsız yağ azaltma işleminden sonra- tedavi edilen alanın yavaş yavaş incelmesi yaklaşık 3 ay sürer. Büyük ölçüde kolajen üretimine dayanan cilt sıkılaştırma tedavileri, beklenen gelişmeler için birkaç ayı gerektirir.

Riskler artmadan, yaşlanma karşıtı bir rutin belirleyerek, istediğiniz görünüme ulaşmak için çabalayabilirsiniz.

Sonbahar ve kış, yaşlanma karşıtı stratejileri bir estetik cerrahi uzmanına ya da cilt bakım uzmanına danışmak için en uygun zamanlardır. Çünkü -lazer epilasyon da dahil olmak üzere- birçok cilt yenileme işlemi, birkaç hafta arayla yapılan seanslarla, bir seri halinde gerçekleştirildiğinde en tatmin edici sonuçları sağlar. Ek olarak, cilt yenileme prosedürleri genellikle, iyileşme sırasında güneş ışığından tamamen kaçınmanızı gerektirir; bu durum da, günler kısaldığında ve hava kapalı olduğunda daha kolaydır.

Bu tavsiye, yalnızca tedaviler için geçerli değildir. Bu nedenle güneş ışığına daha az maruz kalıyorken, koruyucu bir cilt bakım rutini oluşturun (günlük olarak; SPF içeren). Sonrasında bu rutininiz, dışarıda uzun süre kalacağınız zamanlarda güneşin zararını engelleyen ve genç bir cildin korunmasına yardımcı olan bir alışkanlık olsun.

Estetik operasyonunuzun ne zaman olacağına karar verin.

Yılın herhangi bir saati -yaşamınıza bağlı olarak- mükemmel bir “sezon dışı” zamanı olabilir. Operasyonun ne zaman olacağını düşünürken, kendinize şu soruları sorun:

  • Harika görünmek istediğim, özel bir etkinlik var mı? Konsültasyonunuzda, estetik cerrahi uzmanınıza, en iyi şekilde görünmek istediğiniz gelecek etkinlikleriniz hakkında bilgi verin. Cerrahınız, tam anlamıyla iyileşmeniz ve harika görünmeniz için gereken süreyi göz önünde bulunduracak ve tarih belirlemek konusunda size yardımcı olacaktır. Böylece, o büyük etkinliğinizin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Diğer yandan bu etkinliğiniz, çok yakın bir tarihteyse, beklemeniz gerektiğine ilişkin tavsiye alabilirsiniz.
  • Gerekli dinlenme sürem için en uygun zaman hangisidir? Bu zaman dilimi, işinize, ailevi durumlarınıza ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. Örneğin, eğitimciyseniz veya çocuklarınız, her haziranda bir ay boyunca kampta oluyorsa, muhtemelen bu zamanlar ameliyatınız ve iyileşme süreciniz için mükemmeldir. Diğer yandan koşucular genellikle -havalar kötü olduğundan- kış aylarında ameliyat olmayı tercih ederler. Dolayısıyla size yardımcı olması bakımından, operasyonların gerektirdiği iyileşme sürelerini araştırabilirsiniz.

Özgüven, asla sezon dışı değildir; kendiniz için bir estetik cerrahi uzmanı bulun.

Konu, özgüven artırıcı değişikliklere geldiğinde, hiçbir zaman çok erken davranmış olmazsınız. Ayrıca doğru yapılan estetik cerrahi operasyonlarıyla veya cilt bakım uygulamalarıyla sağlanan gelişmeler, yıllar boyu sürer. O halde, sizin için en uygun olan estetik cerrahi uzmanını seçin!

Ne Düşünüyorsunuz

Estetik ameliyatınızı erteliyor musunuz? Yazımızı faydalı buldunuz mu? Konuyla ilgili düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi yorum olarak bizimle paylaşın!

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

cilt beyazlatma

Cilt Beyazlatmanın Doğal Yöntemleri Nelerdir?

0
Cilt, birtakım etkenlerden dolayı zamanla renk değiştirebilir. Özellikle genital bölge ve koltuk altında cilt koyulaşması daha sık görülür. Cilt lekeleri estetik olmayan görünümlere neden...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...