back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıEstetik Cerrahinin En Büyük Yenilikleri ve Trend Çözümleri

Estetik Cerrahinin En Büyük Yenilikleri ve Trend Çözümleri

0
(0)

Estetik Dünyasındaki Yenilikler

Dünyada, son yıllara ilişkin birçok gelişme yaşandı; estetik cerrahi de bu ilerleminin arasında yer aldı. Güzellik teknolojileri patladı; yeni minimal invaziv tedavilerin ve interaktif uygulamaların dalgaları yayılmaya başladı. Estetik gelişmelere yönelik tutumların değişmesi, yeni tedavi eğilimlerini kolaylaştırdı. Bunlara göz atalım:

Güzellik uygulamaları ve görüntüleme teknolojisiyle gelişmiş hasta deneyimi

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Güzellik teknolojisi büyüdü. 2016 yılında başlatılan ve hasta eğitimi için yararlı araçlar vaat eden birkaç yeni uygulama da beraberinde geldi. Örneğin cilt bakımı uygulaması MDacne, hastaların, akne tedavisini tasarlamalarına ve izlemelerine; hatta cilt bakım uzmanı bulmalarına dahi yardımcı olmaya başladı. Estetik cerrahi uzmanları için diğer bir yeni uygulama olan Illusio sanal “ayna” ise, bir doktorun, meme büyütme operasyonu için hastanın yüz ve vücudunu gerçek zamanlı 3D görüntülerle yansıtabilmesini sağladı. Böylece hasta, farklı tip ve boyutlardaki implantlarla nasıl olacağını görebilir hale geldi.

Elbette bu uygulamalar ve görüntüleme teknolojisi, operasyon hakkında daha çok bilgi almanıza ve sonuçları görmenize yardımcı olur ancak hiçbiri, deneyimli ve nitelikli bir uzmandan konsültasyon almanızın yerini tutmaz.

Enjeksiyondan faydalanan tedaviler, erişimlerini genişletti.

Botoks, Dysport ve Juvéderm gibi enjeksiyonlar -cerrahi olan ve olmayan prosedürler arasında- uzun zamandır listelerin başında yer aldı ve bu durum, günümüzde de değişmedi. Değişen şey, enjeksiyonların, daha önce hiç olmadığı kadar çok şey yapabilmeleridir. Formüller, yüz bileşenlerinin kalkmasına/gerilmesine, yeniden şekillenmesine ve düzelmesine yardımcı olmak adına daha çok uzmanlaştı. Bu doğrultuda sahneye çıkan birkaç ürün:

VOLBELLA XC: Juvéderm VOLBELLA ™ XC, Haziran 2016’da, ABD’de çıkışını yaparak dudak hatlarını doldurmak ve dudak dolgunluğunu göze çarpmadan geliştirmek için yeni bir seçenek sundu. VOLBELLA, doğal bir şekilde yumuşak bir kıvama sahip dayanıklı bir ürün yapmak için, hiyalüronik asidin farklı molekül ağırlıklarını harmanlayan patentli bir teknoloji olan VYCROSS’u kullanır.

Kybella: Bu inovatif enjeksiyon, çenenin altındaki yağlanma sorununu çözer, “çift çene” görünümünü azaltır ve çene çizgisini düzenler. 2015 yılında FDA onayı almasına rağmen Kybella, 2016 yılı itibariyle, herhangi bir dinlenme süresi gerektirmeyen çene liposuctionına alternatif olarak güç kazandı.

Güvenli, efektif ve cerrahi olmayan vajinal gençleştirme, daha çok kadın için bir gerçeklik haline geldi.

Vajinal ton kaybından kaynaklanan problemler, kadınlar arasında oldukça yaygındır ve bu durum, önemli ölçüde fiziksel ve duygusal problemleri de beraberinde getirir. Dolayısıyla cerrahi olmayan feminen gençleştirme tedavilerinin -2015’e kıyasla- daha yaygın olarak tercih edilmesi ve sevilmesi sürpriz değildir.

Örneğin, ThermiVA, gevşek vulvovajinal dokuları ağrısız bir şekilde sıkılaştırmak için radyofrekans kullanır. Yalnızca estetik iyileşmeler elde etmekle kalmaz; aynı zamanda stres üriner inkontinans, ağrılı cinsel ilişki ve vajinal kuruluk gibi tıbbi sorunları da başarılı bir şekilde tedavi eder. FemiLift veya MonaLisaTouch gibi diğer seçenekler de, birçok hasta için benzer iyileştirmeler elde etmek için lazer teknolojisini kullanır. Bu tedaviler sayesinde kadınlar, daha fazla özgüven duyduklarını ve yaşam kalitelerinin arttığını söylemiştir.

Selülit çözümüne bir adım daha yaklaşıldı.

Selülit, hastalar arasında oldukça yaygın bir şikayettir. Ancak güvenli, etkili ve kalıcı bir şekilde azaltılma seçenekleri, geçmişteki ilerlemelerle sınırlı kalmıştı. 2016 itibariyle ise -FDA onaylı- ilk non-invaziv yöntem olan Cellfina, 3 yıla kadar selüliti azaltmayı başardı. Uzmanlar, iddia edildiği gibi olup olmadığını görmek istediler. Bunun üzerine yaygınlaşan, selülitin yapısal nedenini ortadan kaldırmayı amaçlayan Cellfina, hasta ve uzmanlardan pozitif yorumlar aldı.

Ameliyatsız yağ azaltmak, artık daha hızlı ve daha rahat bir hale geldi.

Estetik teknoloji şirketleri, her zaman ürünlerini geliştirmenin yollarını ararlar ve 2016 -hasta konforunu, tedavi hızını ve daha fazla yağ kaybını sağlamayı amaçlayan yeni teknolojilerle- cerrahi olmayan yağ azaltımı için atılım yılı oldu. Örneğin:

CoolAdvantage: CoolSculpting için orijinal cihaz üzerinden tasarlanan bu yeni aplikatör, kelepçe benzeri bir parçanın bardak şeklindeki bir yüzeyle değiştirilmesi sonucu elde edildi. Bu sayede hem hastalar daha rahat bir deneyim yaşamaya hem de uzmanlar, deri altı yağ miktarını azaltmak için bu tedaviyi kullanmaya başladı. Diğer avantajları, tedavi süresinin neredeyse yarıya kadar inmesi (1 saat yerine 35 dakika) ve daha büyük bir yüzey alanını tedavi edebilmesidir.

SculpSure: FDA onaylı bir yağ azaltma işlemidir. Bu lazer tedavisi yağ hücrelerini kontrollü ısı kullanarak çözer, deriden emilerek dolaşıma girer ve 25 dakikalık bir tedaviyle yağlarda, gözle görülür bir azalma sağlar.

Bu gelişmelerin -cerrahi olmayan yağ azaltımı bakımından- hastalar için daha çekici bir seçenek halini alması dört gözle beklendi. Ancak bu tedavilerin -bölgesel yağ fazlalıklarının olduğu alanlara ilişkin- büyük miktarda yağ azaltımı istemeyen hastalar için kullanıldığını belirtmek önemlidir. Dolayısıyla liposuction, hiçbir zaman sonu gelmeyecek bir trenddir. En iyi yöntemlerin başında yer alır çünkü daha fazla, spesifik miktarlarda yağları elimine eder ve vücuttaki bölgelere, yeni bir şekil kazandırır.

Botoksa karşı ilgi, erkeklerde git gide arttı.

Son aylarda birçok popüler tedavinin, maskülen formlarla anıldığını fark ettiniz mi? “Brotoks”, “XeoMAN” ve hatta “scrotoks”, 2016’dan bu yana kullanılan moda sözcükler halini aldı. Erkekler,  kişisel olarak tatmin olmak istedikleri  ve ulaşabilecekleri en iyi görünüme sahip olmanın değerini kabul ettikleri için, estetik prosedürlere karşı ilgilerini git gide arttırdı.

CoolSculpting ve Kybella gibi cerrahi olmayan yağ azaltma seçenekleri, özellikle 2016’dan itibaren erkekler için çekici hale geldi. Çünkü bu prosedürler, ameliyatın gerektirdiği dinlenme sürelerini geride bıraktı. Ek olarak bu prosedürlerin -enjektasyon ve lazer ihtiyacı olan erkeklerde- değerli karşılanması, yalnızca yaşlanan bir yüzü gençleştirdiği için değil; sarkmaları da giderebildiği içindir.

Ne Düşünüyorsunuz?

Estetik dünyasındaki yenilikleri yakından takip ediyor musunuz? Gelecekte bizi nelerin beklediğini düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle ve okuyucularımızla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Reghunathan, Meera MDa; Parmeshwar, Nisha MDb; Gallus, Katerina M. MDc; Gosman, Amanda A. MDa https://journals.lww.com/annalsplasticsurgery/Abstract/2020/05004/Diversity_in_Plastic_Surgery__Trends_in_Female.8.aspx

American Society of Plastic Surgeons https://www.plasticsurgery.org/news/plastic-surgery-statistics

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...