back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme İmplantı Revizyonu ve Riskleri

Meme İmplantı Revizyonu ve Riskleri

0
(0)

Herhangi bir komplikasyonla karşılaşması veya estetik ihtiyaç ve beklentilerinin değişmesi nedeniyle, kadınlar implantlarının tamamen çıkarılmasını veya yeni implantların yerleştirilmesini isteyebilir. Böyle durumlarda, meme implantı revizyon ameliyatı yapılabilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Ancak -diğer cerrahi ameliyatlarla benzer şekilde- meme revizyon cerrahisi de bazı komplikasyon riskleri taşır.

Hastaların, meme revizyonunun genellikle orijinal meme implantı cerrahisinden daha karmaşık bir ameliyat olduğunu anlamaları önemlidir.

Meme implantı revizyonunda olası cerrahi komplikasyonlar

Konsültasyon sırasında cerrah, meme revizyonunun olası komplikasyonları hakkında detaylı bilgiyi hastasıyla paylaşır. Hasta ise -bu riskleri en aza indirmek için- cerrahın ameliyat öncesi ve sonrası talimatlarına özenle uymalıdır.

Bu ameliyatla ilişkili temel komplikasyonlar şunlardır:

  • Bakteriyel enfeksiyon
  • Anesteziye karşı yanıtsız kalabilmek
  • Kanama
  • İstenmeyen kesi izi
  • İstenmeyen estetik sonuç

Meme implantlarının çıkarılmasına ilişkin riskler

Her ne kadar implantların çıkarılması genel olarak daha basit bir işlem olsa da, istenen sonuçlar için meme dikleştirme operasyonuyla birlikte yapılması gerekebilir. Bir hastanın -implantlar çıkarıldıktan sonra- karşılaşabileceği nadir ancak önemli komplikasyonlar şunlardır:

  • Meme ucu bölgesinde duyu kaybı veya his değişikliği
  • Kanama
  • Kesi izi

Meme implantı revizyonu sonrasında, memelerin görünümü değişebilir. Özellikle daha büyük implantlar söz konusuysa, memelerde deformasyonlar ve sarkmalar gözlemlenebilir. Meme implantı revizyonuna ek olarak meme dikleştirme ameliyatı da uygulanırsa, bu problem ortadan kaldırılabilir.

Bazı durumlarda hasta, implantların çıkarılmasından sonra memelerinin -doğal memelerinin- küçülmüş olduğunu düşünebilir. Bunun nedeni, kilo kaybı veya hormonal dalgalanmalarla ilişkilidir. Hastalar meme implantı revizyonu yaptırırken, makul beklentilere sahip olmalıdır.

meme implant revizyonu
Meme implant revizyonu, komplikasyon geliştiğinde veya meme boyutunun değişmesi arzulandığında tercih edilmelidir.

Yeni implantlarının yerleştirilmesine ilişkin riskler

Yeni implantların yerleştirilmesinde karşılaşılan riskler, orijinal meme büyütme ameliyatındaki risklerle aynıdır. Yeni implantların yerleştirilmesinde görülen nadir komplikasyonlar şunlardır:

  • İmplantın yırtılması
  • İmplantın pozisyonunun değişmesi
  • İmplant dalgalanması
  • Kapsül kontraktürü
  • Memenin değişen hassasiyeti

Bir kadın, meme revizyon ameliyatı için daha büyük boyutlu implantları seçerse -vücudun yeni, daha büyük implantlara alışması zaman alacağından- daha fazla rahatsızlık hissedebilir. Ayrıca daha büyük implantların yerleştirilmesi söz konusu olduğunda, ameliyat daha karmaşık ve daha invaziv (müdahale derinliği) olacaktır. Bunun nedeni, daha büyük implantların yerleştirilmesi için yeni meme ceplerine ihtiyaç duyulmasıdır. Bununla birlikte, implantların pozisyonlarının da değişmesi gerekebilir. Bu durum ise komplikasyon riskinde hafif bir artışa yol açabilir.

Hastalar, meme revizyonunun riskleri olduğunu bilmelidir. Bu nedenle bu operasyon, yalnızca bir komplikasyon geliştiğinde veya meme boyutunun değişmesi arzulandığında tercih edilmelidir.

Ne düşünüyorsunuz?

Meme implantı revizyonu hakkında ne düşünüyorsunuz? İmplantlara ilişkin herhangi bir komplikasyon deneyimlediniz mi? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...