back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme İmplantı Revizyonu Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme İmplantı Revizyonu Hangi Durumlarda Yapılır?

5
(1)

Estetik,  tıbbi ve duygusal sebepler nedeniyle revizyonlar ameliyat talep edilebiliyor. Meme büyütme ameliyatından da sonra meme implantı revizyonuna ihtiyaç duyulması mümkün olabilir. Bu operasyon için adayların genel sağlık durumu iyi olmalı; adaylar, hamile veya emzirme döneminde olmamasına dikkat edilir. Muayene sırasında cerrahınız, meme implantı revizyonu için uygun bir aday olup olmadığınızı değerlendirecektir.

Meme implantı revizyonu için değerlendirilen unsurlar

Meme revizyonuna uygun bir aday olup olmadığınızı belirlemek için, cerrahlar bazı faktörleri göz önünde bulundurlar. Gelin bu faktörlere beraber bakalım.

1.İstenmeyen meme implantları

Meme büyütme ameliyatları, talebin yoğun olduğu ve son derece etkili olan estetik ameliyatlardan biridir. Ancak istenilen sonuçlara her zaman ulaşılmaz. Kimi nedenler -yanlış şekil, boyut veya implant tipi gibi- istenmeyen cerrahi sonuçlara yol açabilir.

Bazen kadınlar, implantlara sahip olmadan önceki vücutlarını aramaya başlarlar veya -meme boyutu çok fazla büyütüldüğünde- implantlar yüzünden günlük aktivitelerinde zorlanırlar. Diğer yandan implantlardan sonra memelerinin -beklentilerine oranla- çok küçük/çok büyük olduğunu düşünen veya memelerinin yeni şeklinden hoşlanmayan kadınlara da rastlanır. Bu şikayetlere sahip olmanız, meme implantı revizyonu için uygun bir aday olduğunuzu gösterir.

meme implantı
Cerrahınız, meme implantı revizyonu için uygun bir aday olup olmadığınızı bazı kriterlere göre değerlendirecektir.

2.Cerrahi Komplikasyonlar

Bazı kadınlar -meme büyütme prosedürünü takiben- meme implantlarıyla ilişkili komplikasyon yaşayabilirler. Bu tür problemler, ameliyattan sonraki herhangi bir aşamada kendini gösterebilir. Deneyimli ve nitelikli bir uzman seçimi yapmak, komplikasyon riskini büyük ölçüde azaltır. Ancak komplikasyonlar -çok nadir olarak- yine de gözlemlenebilir. Karşılaşılabilecek komplikasyonlar, aşağıda verilmiştir:

  • İmplantların çevresindeki skar dokusu, implantı sıkmaya veya sıkıştırmaya başladığında kapsül kontraktürü oluşur. Bu gibi durumlarda, implantın veya skar dokusunun çıkarılması hatta istenirse, yeni implantların yerleştirilmesi gerekebilir.
  • Kimi hastaların implantları yırtılabilir ve bu implantlarda, sızıntılar meydana gelebilir. Bunun nedeni, hatalı implantların kullanılması veya implantlarda aşınmaların olmasıdır.
  • Hormonal değişiklikler veya farklı nedenlerden dolayı memenin çevresindeki derinin incelmesi, implantın dalgalanmasına neden olabilir.
  • Bazen meme implantı, orjinal pozisyonundan kayarak çıkıntılı bir görünüme yol açabilir.

Yukarıdaki problemlerin giderilmesi, meme implantı revizyonu ile mümkündür.

3.Meme İmplantı Revizyonu için Özel Neden

Meme büyütme ameliyatından sonra meme kanserine yakalanırsa, takılan implantların çıkarılması gerekebilir. Bu durum, kanser tedavi planı için bir zorunluluk olabilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme implantı revizyonu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu operasyon için uygun bir aday mısınız? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...