back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıErken Yaşlanmaya Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Erken Yaşlanmaya Neden Olan Faktörler Nelerdir?

0
(0)

Ebeveynleriniz, kırışıklıklarınız için suçlayabileceğiniz tek neden değildir. Gençliğinizin güzel görünümüne zarar verebilecek başka şaşırtıcı faktörler de bulunur. Aslında gündelik olarak karşılaştığınız birçok şey, erken yaşlanmaya yol açabilir!

1.İş ortamınız, erken yaşlanmaya neden olabilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Ofislerin çoğunda floresan ışık kullanıldığını fark etmişsinizdir. Bu ışıklar, cildinizin yaşlanmasına neden olur. Miami Cilt Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalara göre, düzenli olarak floresan aydınlatması altında oturan ofis çalışanları, yıllar içinde ciddi ölçüde radyasyona maruz kalmaktadır.

İpucu: Ofis içinde veya dışarıda olmanız fark etmeksizin, güneş koruyucu kullanın.

2.Uyku esnasında erken yaşlanmayı hızlandıran faktörler söz konusu olabilir.

Yastığınızın erken yaşlanmaya katkıda bulunabileceğini biliyor muydunuz? Bu doğru! Kullandığınız yastık tipi, yastık kılıfınızın malzemesi ve uyku esnasındaki pozisyonunuz, yaşlanma belirtilerine katkıda bulunabilir. Örneğin yüz üstü yatan birçok insan, daha derin kırışıklıklara sahiptir.

İpucu: İpek yastık kılıflarını veya uyku esnasında kırışıklık oluşumunu desteklemeyecek bir yastığı tercih edin.

3.Suçlu, güzellik alışkanlıklarınız da olabilir.

Gözlerinizin etrafındaki cilt, insan vücudunun en hassas bölgelerinden biridir ve bu alan, yaşlanmanın gözle görülür belirtileri için bir temel niteliğindedir. Kırışıklıklar ve ince çizgiler, yıllarca yapılan yoğun göz makyajı ve kaba temizlik uygulamaları ile kolayca artabilir.

İpucu: Göz makyajınızı yıkamak için sert bir sabun veya makyaj çıkarıcı kullanmaktan kaçının. Uzmanlar, göz çevresindeki hassas cildi temizlemek için güvenli, nazik ve etkili seçenekler önermektedir.

cilt bakımı
Cildinizin gençliğini ve güzelliğini korumak için deneyimli bir cilt bakım uzmanına danışmak önemlidir.

Cilt Bakım Uzmanınız Ulaşacağınız En İyi Kaynaktır

Bahsedilen ipuçları, cildiniz için oldukça faydalıdır. Ancak hasarı en aza indirmenin ve hatta yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini geciktirmenin yolları da vardır. Tıkalı veya genişlemiş gözenekler, akne izleri, gevşek veya sarkık deri, pigmentasyon sorunları gibi gözle görülür belirtilere karşı deneyimli ve nitelikli bir uzmanla görüşebilirsiniz.

Cilt bakım ürünlerinin kullanılmasından profesyonel tedavilere kadar birçok uygulama, genç, taze ve parlak görünümlü bir cilde sahip olmanızı sağlayabilir.

Cilt bakımı yaptırmak istiyorsanız Vanity Estetik’in uzman kadrolarıyla tanışıp, profesyonel uzmanlar tarafından uygulanacak uygulamalarla kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz. Cilt bakımı uygulamaları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz?

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Erken yaşlanma belirtilerine karşı aldığınız önlemler var mı? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Stefano Taddei https://www.ahajournals.org/doi/abs/10.1161/01.HYP.29.3.736

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...