back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Büyütme Operasyonu Sonrası Egzersiz

Meme Büyütme Operasyonu Sonrası Egzersiz

3.3
(4)

Çoğu hasta, meme büyütme operasyonundan sonra egzersiz yapıp yapamayacaklarını sorar. Hastalar ameliyattan hemen sonra hafif tempolu yürümeye başlamalıdır. İki saatte bir odanın içinde yorucu olmayan yürüyüşler yapılmalıdır. Bu kan dolaşımı için iyidir ve kan pıhtılaşmasının engellenmesine yardımcı olur. Hastalar iki hafta sonra yürüyüş bandında yürümek ya da yokuş çıkmak gibi daha yoğun kardiyo egzersizleri yapmaya başlayabilir. Bir aydan sonra hastalar, ağır kaldırma hariç olmak üzere egzersizlerin çoğunu yapmaya devam edebilir. Hastalar genelde altı hafta sonra tamamen iyileşmiştir ve tüm egzersizleri yapmaya devam edebilirler.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Meme büyütme operasyonundan sonra, özellikle protezler kas altına yerleştirildiyse hastaların şınav çekmek gibi yorucu göğüs egzersizlerinden kaçınmaya çalışmasını öneririm. Protezler kasın altında durduğu için kasılma protezlere alttan ve dıştan basınç uygular ve bu zaman içinde protezlerin sarkmasına ya da konumlarının değişmesine sebep olabilir. Genel bir kural olarak hastalara vücutlarını dinlemelerini de söylerim – şişme ya da rahatsızlığa sebep olan bir şey yaparlarsa durup bir süre daha beklemeleri gerekir.

Protezleri olan, aynı zamanda fitness endüstrisinde çalışan biri olarak, protezlerin aktif bir hayat tarzına sahip olmanıza engel teşkil etmemesi gerektiğini söyleyebilirim. Cerrahınızla olan görüşmenizde boyut ya da protezin yerleştirileceği yer konusundaki kararınız için yol göstermesi için hangi sporları ve egzersizleri yaptığınızı konuşmanız önemlidir. Egzersiz yaparken desteği iyi olan bir sutyen kullanın ve herhangi bir egzersiz yapmadan tamamen iyileştiğinizden emin olmak için cerrahınızla görüşün.

Ne Düşünüyorsunuz?

Meme büyütme ameliyatı ile ilgili verdiğimiz bilgileri faydalı buldunuz mu? Konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz veya deneyimleriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

PLASTIC SURGERY https://www.plasticsurgery.org/news/blog/exercise-after-breast-augmentation

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 3.3 / 5. Puanlama sayısı: 4

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...