back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıYaşlara Göre Popüler Olan Estetik Ameliyatlar

Yaşlara Göre Popüler Olan Estetik Ameliyatlar

0
(0)

Estetik cerrahi, en yaygın olarak uygulanan cerrahi işlemlerdir. Estetik ameliyatların dönüştürücü gücü, her yıl binlerce kişinin bıçak altına yatmasını sağlar. Çoğu ameliyatın aksine kozmetik ameliyatlar tıbbi olarak gerekli değildir, bu yüzden demografiyi analiz etmek zorlaşır. Herkesin ameliyat seçerken beklentisi farklıdır ama en popüler estetik ameliyatlar yaş gruplarına göre kategorize edilebilir. Plastik cerrahi trendleri her yıl değişir ama bazı ameliyatlar yıllar içinde popülaritelerini kaybetmez. Sebebi şudur.

13-19 Yaşları Arası

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Burun ameliyatı 13-19 yaşları arasındaki hastalar için yaygın olarak uygulanan bir işlemdir çünkü burnunuz ömür boyu aynı kalacaktır. Vücudun diğer bölgeleri zaman içinde ya da hayat tarzınızın getirdiği alışkanlıklara göre değişebilirken burnunuzun şekli ve yapısı en az oranda değişen bölgedir. Cilt kalınlaşır ve kıkırdak desteğini kaybedebilir ama çoğu durumda tanımlayıcı özellikler ömür boyu sabit kalır. Yetişkinliğe yaklaşan ergenler, lise mezuniyeti ya da üniversitenin başlangıcı gibi önemli olaylardan önce yeni bir başlangıç yapmak ya da yeni bir görünüm kazanmak için burun estetiği olmayı tercih ederler.

20’li Yaşlar

Öte yandan, meme büyütme operasyonları ergenlik dönemi bitmiş olan 20-29 yaş grubundaki kişiler arasında popüler bir işlemdir. O yaşlara gelindiğinde genelde memelerin gelişimi tamamlanmış olur ve boyut ve şekil artık değişmez. Kilo değişiklikleri, hamilelik ve hayat tarzı (sutyen kullanımı) meme boyutunu ve şeklini tahmin edilemez bir şekilde değiştirebilir. Bu yaşlarda görünüş kadınlar için çok önemlidir, bu yüzden yeni yetişkin vücutlarının ölçülerinde denge sağlamak ve özgüvenlerini arttırmak için daha büyük memeler isterler.

30’lu Yaşlar

Kadınlar ve erkekler 30’lu yaşlara geldiklerinde metabolizmaları yavaşlamaya başlar. Egzersiz yapma şekilleri ve beslenme alışkanlıkları değişmese de vücutlarının yağ depolama şeklinde bir değişiklik olduğunu fark ederler. Vücudun bazı bölgeleri, sağlıklı beslenme ve egzersizle dahi verilemeyen kilolar depolar. Bu sorunun gelenekse çözümü liposuction olmuştur. Yağ alımı için daha az invazif seçenekler sunan yeni teknolojilerin popülaritesinde bir artış görüyoruz. Ancak liposuction, en tahmin edilebilir sonuçları vermek konusunda tutarlı olmaya devam ediyor. Güvenle yağ almak ve kıvrımları şekillendirmek için çeşitli teknikler mevcuttur.

40’lı yaşlar

40’lı yaşlar, yaşlanma sürecinin iyice yerleştiği bir dönemdir. Yaşlanmanın ilk belirtilerini genelde gözlerin etrafında ve alında görürüz. Gözlerin etrafındaki deri kırışmaya ve fazlalığı göstermeye müsaittir. Üst göz kapakları ve alın sarkmaya başlayabilir ve yorgun ya da üzgün bir görünüm oluşturabilir. Bu nedenle 40-54 yaşları arasındaki hastaların bu değişikliği minimuma indirmek için göz kapağı ya da kaş kaldırma ameliyatı olması şaşırtıcı değildir. Alt göz kapakları, yağ ceplerini tedavi etmenin yanı sıra deriyi alıp sıkılaştırarak tedavi edilir.

55 Yaş ve Üzeri

Son olarak yüz germe, 55 yaş ve üzeri hastalar için oldukça popüler bir işlemdir. Bu yaşlarda yüzün birçok bölgesinin gençleştirilmeye ihtiyacı vardır. Genelde yanaklar düşer ya da söner, ağız kenarları aşağı doğru bükülür, gıdı ortaya çıkar, çene kemiği şeklini kaybeder ve boyun zaman zaman gevşek ve sarkık hale gelerek çenenin altını ortaya çıkarır. Yüz germe, göz kapağı, boyun sarkması ve yanaklarda hacim kaybı gibi yaşlanan bölgeleri hedef alarak yeniden genç bir görünüm oluşturur. Birlikte uygulanan işlemler, gıdıyı tedavi edip boynu yeniden şekillendirirken kaşları ve yüzün orta kısmını ya da yanak bölgesini kaldırabilir ve çene hattını sıkılaştırabilir.

Tabii ki herkes farklı şekilde yaşlanır ve herkesin hedefleri farklıdır, ama bu bahsedilen hedefler yaş gruplarına göre en popüler olan işlemlerdir.

Ne düşünüyorsunuz?

Bu gruplardan herhangi biri sizi şaşırttı mı? Hangi işlem hakkında düşünüyorsunuz?


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Young without plastic surgery https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0042698910004037

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...