back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıKarın GermeKarın Germe Ameliyatı Olmadan Önce Düşünmeniz Gereken 5 Konu

Karın Germe Ameliyatı Olmadan Önce Düşünmeniz Gereken 5 Konu

4.1
(21)

Vücuttaki hiçbir bölge karın kadar can sıkıcı değildir. Biz doğum, kilo değişiklikleri ve yaşlanma süreci gibi doğal fiziksel değişiklikler yaşarken fazlalık deri ve yağ orta bölgemizde birikmenin bir yolunu bulur. Ne yazık ki çoğu insan fak eder ki egzersiz ve perhiz, gençliğinizin kıvrımlı belini geri almanız konusunda başarısızdır. Karın germe ameliyatı olarak da bilinen abdominoplasti oldukça başarılı bir işlemdir. Bu işlem, beli şekillendirmek ve karnı düzleştirmek için tasarlanmıştır. Aynı zamanda zarar görmüş ve zayıflamış karın kaslarını onarabilir, karnı daha da sıkılaştırır ve uzun vadeli sonuçlar getirir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Her cerrahi işlemde olduğu gibi bu işlemde de işlemi geçirmeyi düşünen hastanın gerekeni yapması ve işlemin olası olumlu sonuçlarını ve risklerini tamamen anlaması önemlidir. Karın germe ameliyatı birçok kadın ve erkek için faydalı sonuçlar verse de önce düşünülmesi gereken iyileşme sürecinde sıkıca yapılması gerekenler ve olası komplikasyonlar vardır. Bu sebeplerden ötürü abdominoplasti herkes için uygun bir ameliyat olmayabilir. Abdominoplasti işlemine karar vermeden önce bu ameliyatla ilgili aşağıdakileri kontrol edin:

Karın germe ameliyatından sonra uzun süreli dinlenme gereklidir

Karın germe, iyileşme için haftalar gereken büyük bir cerrahi işlemdir. Bu teknik için bir kalçadan diğerine uzanan bir kesi yapılır. Hastalar, iyileşme dönemlerinin iki ila üç hafta süreceğini öngörmelidir. Başlangıçta yorgun, şişmiş ve ağrılı hissedeceksiniz. İlk birkaç gün içinde orta derecede ağrı hissetmeniz normaldir, bu ağrı zamanla istikrarlı bir şekilde azalacaktır. Kendinize odaklanma ve iyileşme için zaman vermeniz çok önemlidir. Abdominoplasti hastaları iş dışında vakit geçirmekten daha fazla olarak ev işleri ve çocuklarla ilgilenmek konusunda yardıma ihtiyaç duyacaktır. Yorucu fiziksel aktiviteler de en az dört ila altı hafta ertelenmelidir.

Karın germe ameliyatından önce sabit kiloda olmanız gerekir

Abdominoplasti, vücut hatlarını ve biçimini şekillendirmek için harika bir yöntemdir. Ancak bu cerrahi işlem kilo verme yerine uygulanabilen bir işlem değildir. Karın germe ameliyatından altı ila on iki ay önce ideal kilonuza yakın olmanız önemlidir. Çoğu cerrah, hastalarının ideal kilolarının en fazla 4.5-7 kilo üstünde olmalıdır. Kilo almak ya da kilo vermek, ameliyatla oluşturulan vücut şeklinizi etkileyebileceği için ideal kilonuzda olmanız önemlidir. Kilo dalgalanmaları karın dokularını esnetebilir ve ilk işlemde elde ettiklerinizi yerine getirmeniz için bir revizyon ameliyatı olmanızı gerektirebilir.

Karın germe ameliyatı kalıcı bir iz bırakır

Karın germe ameliyatı günümüzdeki en çok değer verilen ve en etkili kozmetik ameliyatlardan biridir. Buna rağmen kesi, karın boyunca bir iz bırakır. Bu iz yatay kesi çizgisi boyunca, kalçadan kalçaya, kasık kemiklerinin tam üstünde uzanır. İz zamanla soluklaşacaktır ama yıllarca görünür olmaya devam edecektir. Deneyimli bir plastik cerrah izin yerine dikkat edecektir ve izin kıyafet, iç çamaşırı ve bikini altı ile düzgünce kapatılabileceğinden emin olur.

Cerrahi drenler ilk bir ya da iki hafta boyunca vücudunuzda olacaktır

Ameliyattan sonra kan ya da sıvı birikimini önlemek, şişliği azaltmak ve iyileşmenin düzgün olduğundan emin olmak için drenler yerleştirilir. Bir abdominoplastiden sonra çoğu zaman vücuda cerrahi drenler yerleştirilir. Bu drenler geçicidir ama yine de dikkat ve bakım gerektirir. Ameliyattan önce cerrahınız dren ihtiyacınızı, drenlere nasıl bakacağınızı ve banyo yapmak gibi tüm sınırlamaları sizinle konuşacaktır. Çoğu durumda drenler yedi ila on gün içinde ağrısız bir şekilde alınır, ancak bazen drenlerin iki hafta ya da daha uzun süre vücutta kalması gerekebilir.

Tam iyileşme bir yıla kadar sürebilir

Karın germe ameliyatınızın faydaları anında gözle görülemez. Hatta ilk birkaç hafta kızarıklık, morarma, sertlik ve şişme görülmesi yaygındır. Bu, sonraki dört ila altı hafta boyunca yavaşça düzelir ve sonuçlar görünür olmaya başlar. Ancak şişlik kalıntısı altı ay ya da daha uzun süre görülmeye devam edebilir. Kesi yeri boyunca geçici bir uyuşukluk ya da his kaybı olması normaldir, zamanla yok olur. Birkaç ay sonra eskisi gibi hissetmelisiniz ama karnın iyileşmesinin tamamlanması ve cerrahinin sonuçlarının tümünün görünmesi bir yıla kadar sürebilir.
Tam abdominoplasti ya da mini karın germe operasyonu geçirmek hakkında düşünüyorsanız kurul sertifikasına sahip bir plastik cerraha güvenin, acele etmeyin. Operasyondan önce gerekli çalışmanızı yapın ve bilgi sahibi olun. İyi bir araştırma ve deneyimli bir cerrahla istediğiniz düz, sıkı karnı elde edebilirsiniz.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

PLASTIC SURGERY https://www.plasticsurgery.org/news/blog/five-things-to-consider-before-getting-a-tummy-tuck

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4.1 / 5. Puanlama sayısı: 21

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...