back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Büyütme Sonrası Sağlıklı Bir İyileşme İçin 4 Öneri

Meme Büyütme Sonrası Sağlıklı Bir İyileşme İçin 4 Öneri

4.7
(3)

Deneyimli ve kurul onaylı bir plastik cerrah sizinle olduğu sürece meme büyütme sonrası iyileşme sürenizin kolayca ve hızlıca geçeceğini bekleyebilirsiniz. Aslında kadınların çoğu üç ila beş gün içinde rutin aktivitelerini yapmaya devam edebilirler. Ancak kolay bir iyileşme dönemi geçirmek birkaç faktöre bağlıdır. Bu faktörlerden biri, en önemli ilk günler sırasında kendinize dikkat etmek için ne kadar hazır olduğunuzdur. Meme büyütme operasyonunuzun ardından sağlıklı bir iyileşme süreci için bu dört öneriyi aklınızda tutun.

Yardım ihtiyacınızı planlayın

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Meme büyütme sonrası iyileşme dönemi çok zor değildir ama yine de büyük bir ameliyat geçirdiğinizi unutmamalısınız. Bu nedenle ilk birkaç günde ağrı ve yorgunluk hissedeceksiniz. İlk altı hafta boyunca ağır kaldırmamalısınız. Buna 9 kilonun altındaki çocukları kaldırmak da dahildir. Ayrıca, tüm narkotik ağrı kesicileri kullanmayı bırakana kadar araba kullanamazsınız. İlk 24 ila 72 saat boyunca ev işleri ve çocukların bakımı hakkında alacağınız yardımı planlamanız önerilir. Bir arkadaşınızın her gün gelip sizi kontrol etmesi bile yardımcı olacaktır.

Doğru ağrı kontrolü

Meme büyütme sonrası hafif ya da orta şiddette rahatsızlık hissedilmesi yaygındır. Bazı kadınlar göğüsleri boyunca basınç ve sıkılık hissederler. Doktorunuz iyileşmenin ilk dönemi süresince rahat hissetmeniz için size birkaç günlük ağrı kesici yazacaktır. Ancak çoğu kadın, ameliyattan sonraki ilk gün reçetesiz satılan ağrı kesicilerden fazlasına ihtiyaç duymadıklarını görürler. Meme büyütme operasyonunuzdan önceki gün doktorunuzun önerdiği ilaçları alın, böylece eve döndüğünüzde ağrı ya da mide bulantısı ilacına ihtiyaç duyarsanız bu ilaçlar yanınızda bulunsun.

Meme büyütme sonrası bol bol dinlenin ve uyuyun

Meme büyütme ameliyatınızın iyileşme dönemi sırasında yeteri kadar dinlenmeniz gerektiği kulağa bariz gelebilir ama bazı insanlar için bunun söylenmesi yapılmasından daha kolaydır. İlk birkaç gün dinlenmeniz için sessiz bir oda ve rahat bir yatak olduğundan emin olun. Bol bol yastığınız olsun, böylece kendinizi rahat bir açıda durmak için destekleyebilirsiniz. Zaman geçirmek için DVD, kitap ve dergileri yanınızda bulundurabilirsiniz. Ameliyattan hemen sonra yürüyeceksiniz ve gücünüzü yavaşça yeniden kazanacaksınız. İyileşirken vücudunuzu dinlemeyi, bol bol uyumayı ve dinlenmeyi unutmayın.

Meme büyütme sonrası evde bol bol hafif ve sağlıklı yiyecekler yiyin ve bol su için

Meme büyütme ameliyatınız için cerrahi merkeze gitmeden önce mutfağınızda kolay hazırlanacak yiyecekler ve bol su bulunduğundan emin olun. Ameliyattan sonraki ilk gün anestezi yüzünden mide bulantısı ya da iştahsızlık hissedebilirsiniz, bu yüzden yumuşak ve hafif yiyecekler en iyi seçimdir. Çeşitli yiyeceklerinizin hazır bulunduğundan emin olun, böylece vücudunuza bir sonraki hafta süresince ihtiyacı olan enerjiyi ve gücü alabilesiniz. Bu süreçte susuz kalmanız çok kolaydır, bu yüzden sürekli bol bol su için.
Ameliyatta sonraki dönem için açık ve detaylı bilgi edindikten sonra dinlenmek, iyileşmek ve yeni göğüslerinizin tadını çıkarmak için hazır olacaksınız! Meme büyütme operasyonuyla ilgili daha çok bilgi almak için öncesi ve sonrası fotoğraflarımıza bakın. Tüm sorularınızın cevaplandığından emin olmak için cerrahınızla görüşün ve cerrahınızın ameliyat öncesi ve sonrası için takip etmenizi önerdiği tüm tavsiyeleri dikkatle uygulamayı unutmayın.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Hannah Headon https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4579163/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4.7 / 5. Puanlama sayısı: 3

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...