back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıKarın GermeGöbek Yağları Nasıl Önlenir?

Göbek Yağları Nasıl Önlenir?

5
(2)

Seçim yapmak için birçok diyet, egzersiz aracı ve fitness programı olmasına rağmen göbek yağları, bir problem olmaya devam edebilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Genellikle kilo alımının suçlusunun, fazla yağ tüketimi olduğu düşünülür. Ancak yapılan çalışmalar, tüketilen yağ miktarından ziyade yağın türünün önemini vurgulamıştır.

Obeziteyle sık sık anılan Amerika’da ortalama bir insan, yaklaşık 30 milyar yağ hücresi taşır ancak sorun, doğrudan bu değildir. Diabetes dergisinde yayınlanan İsveç kaynaklı bir çalışma, doymuş yağların -çoklu doymamış yağlara oranla- daha fazla vücut yağı ve daha az kas oluşturduğunu gösterir.

Göbek Yağları Konusunda Yapılan Çalışma

Araştırmacılar, doymuş yağ tüketen insanların -çoklu doymamış yağ tüketenlere oranla- karın ve karaciğer yağlanmasına daha eğilimli olduğunu ortaya koymuştur. Çalışma kapsamında 39 genç yetişkin, her gün ekstra olarak 750 kalorilik kek tüketmiştir. Bu şekilde katılımcılardan, başlangıç ağırlıklarının en az %3’ünü almaları beklenmiştir. Ancak grup ikiye ayrılmış ve bir kısım, palm yağı ve doymuş yağlarla yapılan keki; diğer kısım ise, ayçiçek yağı ve doymamış yağlarla yapılan keki tüketmiştir.

Her grup aynı kilo artışına ulaşmış ancak doymuş yağdan yapılan kekleri tüketenlerde, genel olarak daha fazla yağa rastlanmıştır. Dolayısıyla araştırmacılar, viseral yağ (bu yağ türü, mide ve iç organların etrafında biriken tehlikeli yağdır; bu nedenle, bu durumda doymuş yağ en zararlı olanıdır) olarak bilinen karın yağlamasında, doymuş gıdaların etkisini saptamıştır.

Bu araştırma -doymuş yağlarla çoklu doymamış yağlar karşılaştırıldığında- kilo vermek isteyenlerin, doymuş yağ ürünleri tüketirken başarılı olmayacağını göstermiştir. Bunun nedeni doymuş yağın, metabolizmayı bozan karaciğer yağlanmasına ve karın yağının artmasına yol açmasıdır. Çünkü vücut metabolizmasının yavaşlaması, besinlerden gelen enerjinin yeterince yakılmadığı anlamına gelir. Bu durum sonrasında ise, kilo artışı gözlemlenebilir. Diğer yandan, çoklu doymamış yağ tüketen vücut, viseral yağ depolanmasını düzenleyebilir, kilo kaybını teşvik edebilir ve kas gelişimine katkı sağlayabilir.

Kaliteli Yağlar Hangi Gıda Tiplerinde Bulunur?

Aslında çoklu doymamış yağlar, lezzetli yiyeceklerin çoğunda bulunur. Eğer karın yağlanmanızın önüne geçmek istiyorsanız; balık, fındık, tohum, ve avakado yağlarının, bitkisel veya ayçiçek yağının bulunduğu besinlere yönelmelisiniz.

Göbek Yağları için Tedavi

Elbette yalnızca diyet yapmak, göbek yağlarını verimli bir şekilde eritemez. Tüm vücudu sıkılaştırmak ve güçlendirmek için sağlıklı bir egzersiz programı da gereklidir. Ancak vücut yaşlandıkça, fazla olan göbek yağlarının erimesi zorlaşır. Dolayısıyla bu durumda, nitelikli ve deneyimli bir uzmanla görüşmeniz ve karın germe seçeneğini düşünmeniz önerilir.

Ne Düşünüyorsunuz?

İnatçı göbek yağları konusunda ne düşünüyorsunuz? Sağlıklı bir beslenme alışkanlığınız var mı? Düşüncelerinizi bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Tamale Andrew https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5059776/

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...