back to top
Ana SayfaVücut OperasyonlarıLiposuctionLiposuction ve Noninvaziv Yağ Alma: Hangisi Sizin için Doğru Tercih?

Liposuction ve Noninvaziv Yağ Alma: Hangisi Sizin için Doğru Tercih?

0
(0)

İstenmeyen -diyet ve egzersizle giderilmeyen- yağların bulunduğu bölgeler, birçok estetik cerrahi hastası için yaygın bir sorundur. Bu lokalize yağlardan kalıcı olarak kurtulmak -hangi formda olursa olsun; hamilelikten sonra karın bölgesinde çıkıntı, uylukların çevresindeki kalıcı yağlanma, sırt ve bel arasındaki şişkinlik gibi- son derece zordur. Dolayısıyla yağ alma prosedürleri, bu açıdan önem kazanmaktadır.

Liposuction, uzun zamandır en çok yaptırılan ve en popüler olan estetik müdahalelerden biri olmuştur. Bunun iyi bir nedeni de vardır. Bu operasyon güvenli, etkili ve kalıcı bir şekilde yağları azaltmakta ve vücudu daha iyi şekillendirmektedir.

Ancak son yıllarda liposuctiona karşı, non-invaziv veya minimal invaziv olan alternatiflerin popülerliği de artmaktadır. Bu vücut şekillendirme yöntemleri, genellikle bir kesi veya anestezi gerektirmemekte ve daha az dinlenme süresine ihtiyaç duymaktadır.

Bu yazımızda, iki tür yağ alma yöntemi arasındaki farkları bulabilir ve hangisinin, sizin için doğru tercih olduğunu öğrenebilirsiniz.

Liposuction Nedir?

Liposuction, ilk olarak 1980’lerde popüler hale gelen cerrahi yağ alma operasyonudur. Operasyon sırasında cerrah, ”kanül” adı verilen küçük ve içi boş bir tüp yardımıyla fazla yağları son derece dikkatli ve titiz bir şekilde çıkarmaktadır. Bu esnada kanül yağ katmanından geçmekte, fazla yağ hücrelerini uzaklaştırmakta ve vücudu, incelmeler sağlayarak şekillendirmektedir. Bu sırada yağlar, bir vakum yardımıyla çekilir.

Liposuction özellikle bacaklardaki, karındaki, sırttaki, kollardaki, yüzdeki ve boyundaki yağların giderilmesinde etkili olmaktadır. Diğer invaziv olmayan yağ alma prosedürlerinden daha etkili sonuçlar sağlamakta ancak daha uzun bir iyileşme süresi de gerektirmektedir. Bu süre, 6 haftaya kadar uzayabilir. Ayrıca maliyeti, cerrahi olmayan ve aynı amaca hizmet eden diğer yöntemlerden çoğunlukla fazladır.

Soğuk Lipoliz (CoolSculpting), Zerona Lazer ve Diğer İnvaziv Olmayan Yöntemler

Cerrahi olmayan yağ alma yöntemleri, istenmeyen yağ hücrelerini hedeflemek ve yok etmek için, cerrahiden ziyade topikal modaliteler kullanmaktadır.

Popüler cerrahi olmayan vücut şekillendirme yöntemleri şunlardır:

CoolSculpting

Soğuk lipoliz, hedefledikleri kiloya yakın olanlar için iyi bir seçenektir. Kalçadaki, karındaki veya uyluklardaki küçük, lokalize problem noktalarını azaltmak için uygundur. Bu tedavi, istenmeyen yağ hücrelerini soğutmak için özel bir kriyolipoliz cihazı kullanmaktadır. Hücreler -onları çevreleyen dokulara zarar vermeden- ölüm noktasına getirilmektedir. Yağ hücreleri öldüğünde, operasyonu izleyen gün ve haftalar boyunca, vücuttan temizlenmektedir.Tam sonuç için, 3 ay beklenmelidir.

TruSculpt

truSculpt, kalça, basen, uyluk ve karın bölgesindeki yağ hücrelerini yok etmek için kontrollü radyofrekans teknolojisini kullanan, CoolSculpting’e benzer bir tedavi yöntemidir. Genellikle operasyon, yaklaşık 1 saat sürmektedir. Bir veya iki seans sonunda hastaların çoğu, dikkate değer sonuçlara ulaşabilmektedir.

Zerona Lazer

Zerona soğuk lazer, yukarıdaki non-invaziv yöntemlerden farklıdır. Çünkü sonuçlar, genellikle birkaç hafta veya daha kısa sürede alınır. Soğuk lazer, yüzeysel yağ hücrelerini hedeflemekte, hücrelerdeki yağın dışarıya sızmasını sağlamaktadır. Bunun sonucunda yağlar, hastanın sisteminden temizlenir. Böylece yağ hücreleri, kendi kendilerine küçülürler.

Her iki yöntem de, mevcut ağırlığından memnun olan ancak diyet ve egzersizle gidermenin zor olduğu alanlardaki yağları hedefleyenler için tavsiye edilmektedir. Ancak hastalar, cerrahi olmayan tedavilerden, yağ oranının yaklaşık % 25’inden fazlasını kaybetmeyi beklememelidir. Ayrıca bu tedaviler, geleneksel liposculpture yöntemlerinde görülen cilt sıkılığında artış problemine de yol açmazlar.

Liposuction’ın ve Non-invaziv Yağ Alma Yöntemlerinin Olumlu ve Olumsuz Yanları

Hem liposuction’ın hem de cerrahi olmayan vücut şekillendirme yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

İnvazivlik Açısından

Liposuction, daha agresif bir yağ azaltma yöntemidir ve tedavi bölgesinde bir travma yaratmaktadır. Hastalar işlemden sonraki 10 gün boyunca ağrı, morarma ve şişlikle karşılaşır. Ancak CoolSculpting ve truSculpt yöntemlerinde, tedavi sırasında ve sonrasında genellikle hafif minimal rahatsızlıklar gözlemlenir.

Sonuçlar Açısından

Liposuctionda sonuçlar, şişlik azaldığında ve müdahale edilen bölge iyileştiğinde görülmektedir. Ancak tam sonuç için, 6 aydan daha fazla bir süre beklenmelidir. Dolayısıyla sonuçları görmek, CoolSculpting ve diğer non-invaziv yağ alma yöntemlerinden daha uzun sürmektedir. Çünkü bu yöntemlerde sonuçlar, operasyon sonrasındaki haftalar ve aylarda, gittikçe belirgin olarak gözlemlenmektedir. Liposuction veya diğer yöntemlerden hiçbiri, kilo vermenin yerini tutmamaktadır. Ancak liposuction, ciltte belli düzeyde sıkılaşmanın yanı sıra, daha belirgin ve uzun süreli etkilere sahiptir.

Dinlenme Süresi Açısından

Liposuction sonrasındaki iyileşme sürecinde -operasyondan birkaç gün sonrası için- hastaların gündelik aktiviteleri sınırlanmaktadır. Dolayısıyla egzersize yeniden başlarken dikkatli olunmalıdır. Ancak CoolSculpting ve truSculpt, uzun bir iyileşme süresi gerektirmemekte ve hastalar, normal aktivitelerine hemen dönebilmektedir. Yine de hafif şişlik ve ağrılar gündeme gelmektedir. Dolayısıyla non-invaziv prosedürlerde sonuçlar daha az fark edilmekte ancak işe ve hayattaki diğer aktivitelere daha hızlı dönülmektedir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Benim için Hangisi Doğru Tercihtir?

Liposuction, fazla yağ miktarını azaltmak için mükemmel bir seçenek olabilir. Çünkü aynı anda birden fazla alanı, önemli ölçüde geliştirebilmektedir. Ancak non-invaziv yöntemlere kıyasla, daha fazla komplikasyon riski taşımakta ve daha maliyetli olmaktadır.

İdeal kilonuzda olduğunuz, iyi bir cilt esnekliğine sahip olduğunuz ve daha küçük, inatçı problemlerden kurtulmak istediğiniz takdirde, non-invaziv yöntemler daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak sonuçların çok belirgin olmayacağını ve birkaç seans yaptırmanız gerekebileceğini bilmek önemlidir.

Bir Sonraki Adım Nedir?

Liposuction, CoolSculpting, Zerona, truSculpt ve diğer non-invaziv yağ azaltma yöntemleri arasında seçim yapmanın en iyi yolu, nitelikli ve deneyimli bir estetik cerrahi uzmanından yardım almaktır. Uzmanlar, kişiselleştirilmiş konsültasyon sırasında size seçeneklerinizi sunmakta ve sizin için en uygun tedaviyi belirlemenize yardımcı olmaktadır.

Ne Düşünüyorsunuz?

Hangi yağ alma yöntemi size daha uygun görünüyor? Seçiminizde hangi faktörleri dikkate aldınız? Düşüncelerinizi bizimle ve diğer okuyucularımızla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Ünal, Mehmet M.D.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...