back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme İmplantı Revizyon Aşamaları

Meme İmplantı Revizyon Aşamaları

5
(2)

Meme implantı revizyonu (meme büyütme revizyonu) herhangi bir komplikasyonu ortadan kaldırmak veya hastanın değişen estetik hedeflerini karşılamak amacıyla implantların çıkarılması veya yeniden pozisyonlandırılmasıdır.

Meme implantı revizyonunda Anestezi

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Yapılan operasyonların büyük kısmında, hastaya genel anestezi uygulanır. Anestezist, revizyon prosedürü tamamlanana kadar hastanın bilinçsiz olmasını sağlar.

İmplantların Yeniden Yerleştirilmesi

Meme implantının yeniden yerleştirilmesi, meme büyütme prosedüründen farklıdır. İmplantın yeniden konumlandırılmasına ilişkin seçenekler, hastada -implantların önceki yerleşim yeri nedeniyle- meydana gelen komplikasyonların türüne bağlı olarak şekillenir.

Salin veya silikon implantlarından hangisinin tercih edileceği söz konusu olduğunda, hasta her iki implant tipinin de ajantajlarını, dezavantajlarını ve sınırlarını anladığından emin olmalı ve seçimini yapmalıdır. Genellikle meme implantı revizyonu sırasında cerrah -bir önceki implantları çıkarıp yeni implantları yerleştirirken- önceki operasyon için açılmış olan kesi hattından faydalanmaya çalışır. Bu durum, meme bölgesinde yeni kesi izlerinin olmasını engeller. Ancak hasta, revizyon için farklı tip ve boyutta implant seçimi yapmışsa; cerrah, yeni implantları yerleştirmek için implant cepleri oluşturmak zorunda kalabilir. Bunun anlamı ise, yeni kesilerin gerekeceğidir.

1.Salin İmplantların Çıkarılması

Genellikle kadınlar, implantların tamamen çıkarılmasını veya yeni implantların yerleştirilmesini istediklerinde -memelerinin doğal bir görünüme sahip olması için- meme dikleştirme operasyonunu da tercih ederler.

Salin implantlarının çıkarılması söz konusu olduğunda; genellikle cerrahlar, implantların içini boşaltır ve implantları, daha sonra vücuttan çıkarırlar. Bunu nedeni, daha küçük kesilere gereksinim duyulmasını sağlamak ve implantların çıkarılma aşamasını kolaylaştırmaktır.

İmplantların çıkarılmasına ek olarak, cerrah kesi izi dokularını da ortadan kaldırır. Daha önce takılan implantların çıkarılmasından sonra ise yeni implantlar yerleştirilir. Ayrıca meme dikleştirme prosedürü de söz konusuysa, bu operasyon yeni implantların yerleştirilmesiyle aynı zamanda gerçekleştirilir. 1 saatten daha az süren bu uygulama sırasında hasta, genel anestezi altında olur.

2.Silikon İmplantların Çıkarılması

Plastik cerrahi uzmanı -silikon implantları çıkarmadan önce- implantları, herhangi bir hasar belirtisi olup olmadığını anlamak için manuel olarak kontrol eder. Bu kontrol, prosedüre dair risklerin azaltılmasına yöneliktir. Sonuç olarak implantların çıkarılması, meme büyütme amacıyla implantların yerleştirilmesinden daha kompleks bir uygulamadır. Bazı durumlarda plastik cerrahi uzmanı, implantları çevreleyen kas ve dokuları da almak zorunda kalabilir.

Eski implantların çıkarılmasının hemen ardından, yeni implantların yerleştirilmesi, iz (skar) revizyonu veya meme dikleştirme operasyonu yapılabilir. Ameliyatın ne kadar süreceği, prosedürün tipine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Kesilerin Kapatılması

Cerrah, implantları yerleştirdikten sonra kesileri dikkatli bir şekilde diker. Bazı cerrahlar geleneksel dikişleri kullanırken bir kısmı ise, kendi kendine eriyen dikişleri tercih eder. Ayrıca geçici drenaj tüpleri, fazla sıvının toplanması için kesi bölgelerine yerleştirilebilir.

Ne Düşünüyorsunuz?

İmplant revizyonu hakkında ne düşünüyorsunuz? İmplantların çıkarılmasına ve yeni implantların yerleştirilmesine ihtiyaç duydunuz mu? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!

 


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/breast-implant-revision/procedure

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 2

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

cilt beyazlatma

Cilt Beyazlatmanın Doğal Yöntemleri Nelerdir?

0
Cilt, birtakım etkenlerden dolayı zamanla renk değiştirebilir. Özellikle genital bölge ve koltuk altında cilt koyulaşması daha sık görülür. Cilt lekeleri estetik olmayan görünümlere neden...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...