back to top
Ana SayfaMeme OperasyonlarıMeme BüyütmeMeme Estetiği Hakkında En Çok Merak Edilenler

Meme Estetiği Hakkında En Çok Merak Edilenler

4
(1)

Daha iyi bir meme formuna sahip olmak isteniyorsa -memelerinin daha büyük, daha küçük veya daha dik arzulanması fark etmeksizin- meme estetiği doğru bir tercihtir. Meme estetiği, estetik cerrahinin en popülerinden biridir. Amerikan Estetik-Plastik Cerrahi Derneği’ne göre, 2015 yılında yarım milyondan fazla kadın meme ameliyatı geçirmiştir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Sizin için, meme prosedürleri hakkında en çok merak edilen 6 soruyu cevapladık.

1.Meme büyütme veya meme dikleştirme ameliyatına ihtiyacım var mı?

Memelerde hacim kaybı veya sarkma olduğunda, hastaların en çok sorduğu sorulardan biri de budur. Bazı durumlarda her iki operasyonda gerekebilir.

Meme implantları, kaybettiğiniz hacmi tekrar kazanmanızı veya memelerinizin daha büyük olmasını sağlayabilir. Ancak implantlar, memelerin daha dik olmasını sağlamaz. Yalnızca memelerin daha büyük görünmesini sağlar. Diğer yandan, tek başına yapılan meme dikleştirme ameliyatı da, daha büyük boyutlarda memelerinin olmasını isteyen hastalar için yeterli olmaz.

Kombine yapılan operasyonlar ile bu durumların yaşanmasını önlenir. Meme büyütme ve meme dikleştirme prosedürlerinin aynı zamanda yapılması, hem daha dolgun hem de daha dik memelere sahip olunması sağlar.

Hangi meme prosedürünün, sizin için uygun olduğunu öğrenmenin yolu; deneyimli ve nitelikli bir uzmana danışmaktır. Böylece cerrahınız, size -meme büyütme, dikleştirme veya her ikisi ile- arzuladığınız görünümü sağlayacaktır.

2.İmplantlar kullanılmadan, memelerimdeki simetri problemi giderilebilir mi?

Meme asimetrisinin düzeltilmesi, kadınların meme ameliyatına yönelmesi için yaygın bir nedendir. İki farklı büyüklükteki meme implantının yerleştirilmesi, simetriyi önlemenin bir yoludur. Ancak bu, tek seçeneğiniz değildir.

Memelerinizin boyutundan memnunsanız ve daha büyük olmasını istemiyorsanız; yetenekli bir plastik cerrahi uzmanı  daha büyük olan memenizi küçültecek ve eşitsizliği ortadan kaldıracaktır. Diğer yandan memeleriniz boyut olarak eşit ancak şekil bakımından simetrik değilse, meme dikleştirme operasyonu düşünülebilir. Bu operasyonda doğal meme dokunuz -önemli ölçüde bir değişikliğe uğramadan- yeniden şekillenecek ve daha şekilli bir meme formuna imkan sağlayacaktır. Hangi alanda simetri problemi yaşadığınızdan emin değilseniz, bu sorunuzun yanıtını deneyimli ve nitelikli bir uzmandan öğrenebilirsiniz.

3.Meme büyütme operasyonunun tam sonucu için ne kadar beklemem gerekir?

Meme büyütme prosedürü, meme büyüklüğünüzü anında artıracak olabilir ancak memelerinizin ameliyattan hemen sonraki görünümü, en iyi görünümü değildir. Çünkü meme dokusunun ve göğüs kaslarının, yerleştirilen implantlara uyum sağlaması zaman almaktadır ve operasyondan hemen sonra memeleriniz, olması gereken hizaya oranla daha yüksekte konumlanır. Ayrıca ameliyat sonrası yaşanan şişlik, memelerin bir süre için şekilsiz durmasına ve normalden daha sert olmasına neden olabilir. Ancak endişelenmeyin; bu durum, iyileşme sürecinin normal bir parçasıdır. Şişliklerin çoğu 2 ila 3 haftada geçer ve yaklaşık 3 ay sonra implantlarınız yumuşar; implantlar, daha doğal bir pozisyona yerleşir. Eğer 3 ay uzun bir zaman gibi geliyorsa, şunu düşünün: ilk aydan sonraki gelişmeler, yalnızca sizin fark edeceğiniz şekilde ilerleyecektir. Dolayısıyla ilk ay itibariyle memeleriniz, zaten arzuladığınız görünüme son derece yakın olacaktır.

meme büyütme
İmplantlar oldukça dayanıklıdır ve uzun süre kullanılabilirler.

4.Meme implantları ne kadar kalıcıdır?

Günümüzdeki FDA onaylı meme implantları -önceki implantlara oranla- daha kalıcıdır. Oldukça dayanıklı ve yapışkan olan silikon jel veya steril tuzlu su, güçlü, silikon bir kabuğun içinde bulunmaktadır. Yırtılma olasılıkları -özellikle yeni silikon implantlarda- oldukça düşüktür. Ancak hiçbir implantın ömür boyu kalıcı olacağı garanti edilmez.

İmplantların ilk 10 yılda problem çıkarması, düşük bir ihtimaldir. Ancak bu ihtimal, zaman geçtikçe artar. Dolayısıyla implant kullanacaksanız -yaşamınızın bir döneminde- ikinci bir operasyon ihtimaline hazırlıklı olmalısınız.

10 yıldan daha uzun bir süre implant kullanan kadınlar -memelerindeki sarkmaları gidermek için meme dikleştirme ameliyatının yanında- implant değişimine yönelebilirler. Böylece implantlarınız yenilenebilir ve memeleriniz, yeniden şekillendirilebilir. Ayrıca memelerinizin boyutunu değiştirme şansına da sahip olabilirsiniz.

5.Dikey bir kesi izi olmaksızın, meme dikleştirme ameliyatı mümkün mü?

Birçok hasta daha dik ve daha sıkı memelere sahip olmak için meme dikleştirme prosedürüne yönelir. Ancak areola ile meme arasında bir kesi izi olacağından da endişelenir. Endişelerden arınmayı sağlayacak bir yöntemin olması, kulağa hoş gelebilir ancak doğru miktarda fazlalık cildin çıkarılması ve mümkün olan en doğal, en hoş şeklin oluşturulması için dikey kesi genellikle gereklidir.

Aslında kimi istisnalar da söz konusudur. Küçük çaplı bir dikleştirme ihtiyacı olan hastalarda, genellikle iyileştikten sonra kamufle olan areola kenarının etrafında bir kesi açılarak güzel bir sonuç elde edilebilir.

Meme dikleştirme ameliyatında deneyimli olan bir plastik cerrahi uzmanı, hangi kesi şeklinin anatominiz ve hedefleriniz için uygun olduğunu size söyleyecektir. Ameliyat izini önlemek için meme şeklinden ve doku desteğinden ödün vermek iyi bir fikir değildir. Dahası, tecrübeli ellerde ve uygun bir bakımla, meme dikleştirme operasyonunun izleri zaman içinde önemli ölçüde azalır.

6.Meme küçültme operasyonundan önce kilo vermeli miyim?

Aşırı kilolu hastaların meme küçültme operasyonu geçirmek için kilo vermeleri gerektiği, yaygın bir yanlış anlaşılmadır. Tahmin edilebileceği üzere bu durum, birçok hasta için hayal kırıklığıdır. Çünkü çok büyük ve ağır memeler, egzersiz yapmayı zorlaştırır. Böylece kilo verme çabaları yarım kalır. Hatta bu operasyon, kilo verme yolculuğunda -daha rahat egzersiz yapılabileceği için- destek sağlayan bir unsurdur.

Meme Prosedürleri Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Herhangi bir meme ameliyatı geçirdiniz mi? Yukarıdakilerin haricinde, merak ettiğiniz sorularınız var mı? Düşünce, deneyim ve sorularınızı, bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 4 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...