back to top
Ana SayfaPüf NoktalarıIşıltılı Bir Cilt için Neler Tüketmelisiniz?

Işıltılı Bir Cilt için Neler Tüketmelisiniz?

5
(1)

Cildinizdeki lekelerden kurtulmak mı istiyorsunuz? Öğle yemeğinizde avokadoya ve yeşil yapraklı salataya yer vermeyi düşünebilirsiniz. Yaşlanma belirtileri ve ince çizgiler konusunda endişeli misiniz? Antioksidan bakımından zengin olduğu için çilek ve keten tohumu tüketebilirsiniz. Egzamadan mı şikayetçisiniz? Probiyotikler ve tam tahıllar yardımcı olabilir. Gerçekten sağlıklı ve ışıltılı bir cilt, iç faktörlerden gelir ve yediğiniz şey -cilt sağlığı konusunda- topikal olarak uygulanan ürünler veya tedaviler kadar önemlidir.

Daha Sağlıklı, Lekesiz ve Işıltılı Bir Cilt için 4 Gıda

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için tüketilmesi gereken besinler, aslında tüm vücudunuz için faydalıdır. Yağsız proteinlerin, sağlıklı yağların ve antioksidan bakımından zengin meyve ve sebzelerin bir karışımını tüketmek, cildinizin parlamasına yardımcı olabilir. Diğer yandan abur cubur tüketimine devam ederseniz, vücudunuzu, gelişmek için ihtiyaç duyduğu besinlerden mahrum bırakmış olursunuz.

Yaşlanma belirtilerinden arınmış pürüzsüz bir cilt için en iyi önerileri derledik.

Işıltılı Bir Cilt için Neler Tüketmelisiniz?
Yaşlanma belirtilerinden arınmış pürüzsüz bir cilt için öneriler.
  1. Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler: Lahana ve roka gibi yeşillikler, vücudunuza- kolajen üretmek ve cildin sıkılığını arttırmak için ihtiyaç duyduğu- antioksidanları sağlayan mükemmel A ve C vitaminleridir. Ayrıca bu sebzeler, akneye neden olan bakteriyel enfeksiyonlarla savaşan kükürtü de içerir.
  2. Avokado: Bu meyve -E ve C vitaminlerinin yanı sıra- nemi korumaya yardımcı yağ asitleri açısından da zengindir. Avokadoyu domates, havuç veya biber gibi karotenoid bakımından zengin gıdalarla birlikte tüketmeyi deneyin. Bu durum, vücudunuzun antioksidanları daha iyi emmesine yardımcı olacak, UV hasarını azaltacak ve cilt tonunuzu iyileştirecektir.
  3. Somon: Somon -fındık ve keten tohumu ile birlikte- cildinizi güçlü ve pürüzsüz tutmak için gerekli olan omega-3 yağ asitleri için mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca cildi güneşten koruyan selenyumu da içerir.
  4. Probiyotikler: Egzamadan şikayetçiyseniz, yoğurt ve kefirdeki probiyotiklerden faydalanabilirsiniz. Probiyotikler, vücudunuzun daha fazla beyaz kan hücresi ve -vücudu alerjenlerden koruyan- antikor üretmesine yardımcı olabilir. Böylece genel bağışıklık sisteminiz güçlenir ve ciltteki iltihaplanmanın önüne geçilebilir. Probiyotik alımınızı günlük olarak sürdürmek için ek gıdaları deneyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz?

Işıltılı bir cilde sahip misiniz? Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için aldığınız önlemler nelerdir? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Zawn Villines

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...