back to top
Ana SayfaBurun EstetiğiBurun Estetiği: Size En Çok Yakışacak Burun Şekli

Burun Estetiği: Size En Çok Yakışacak Burun Şekli

1
(1)

Burun estetiği ile yıllar boyunca pek çok kadın ve erkek daha ince ve daha düzgün bir buruna sahip oldular.  Bu yöntemin popülerliğine ve köklü geçmişine rağmen (kayıtlara göre, rinoplastinin çeşitli şekilleri M.Ö. 800’den beri yapılmaktadır) çoğu insan, burnun, yüzün dengeli görünümünü sağlamaktaki rolünü önemsenmez. Aynı zamanda cerrahların, her hasta için doğru burun görünümünü nasıl belirlediğini bilinmemektedir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Doğru görünümün nasıl belirlendiğini bilmek istiyorsanız, yazımızı mutlaka okuyun!

1.Genetik, önemli bir etkendir.

Yüz yapısına uyumlu ve mükemmel görünümlü bir burun yaratmanın anahtarı, doğal görünümün korunarak burun şeklinin iyileştirilmesidir. Bunu sağlamanın en iyi yollarından biri de, genetik unsurların göz önünde bulundurulmasıdır. Örneğin, bazı etnik grupların daha kalın burun delikleri vardır. Cerrahınızın, bu gibi farklılıkları göz önünde bulundurduğundan ve operasyonu, size özel olarak planladığından emin olun.

2.Her şey, dengeyle ilgilidir.

Yüz bileşenleri düşünüldüğünde, burun -yüzün genel dengesinde- önemli bir yere sahiptir. Sonuçta mükemmel bir burun yapısı yüzünüzle orantılı değilse, beklentileriniz karşılanmayacaktır. Bu nedenle plastik cerrahi uzmanları hastanın çenesine, kaşlarına, gözlerine, yanaklarına; genel anlamda yüz şekline bakarak cerrahi bir plan yaparlar. Burunla ilişkili herhangi bir değişiklik, diğer faktörlerle de orantılı olmalı ve genel yüz simetrisini geliştirilmelidir.

Daha önce herhangi bir hastanın öncesi ve sonrası fotoğraflarını görüp ne kadar değiştiğini düşündünüz mü? Burun ameliyatı sonrasında hastaların büyük kısmı, küçük bir müdahaleyle dahi büyük ölçüde değişim yaşayabilir.

3.Burun estetiği için doğru bir cerrah seçimi yapın.

Burnunuzu daha küçük veya daha şekilli istemeniz fark etmeksizin -mümkün olan en iyi sonucu elde etmeniz adına- deneyimli ve nitelikli bir uzmanınız olduğundan emin olun.

Ne Düşünüyorsunuz?

Daha önce burun estetiği yaptırdınız mı? Size hangi burun şeklinin daha çok yakışacağını düşünüyorsunuz? Düşünce ve deneyimlerinizi, bizimle ve okuyucularla paylaşın!

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 1 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...