back to top
Ana SayfaBurun EstetiğiBurun Estetiği (Rinoplasti) Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Burun Estetiği (Rinoplasti) Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

0
(0)

Burun estetiği (Rinoplasti), kadın erkek fark etmeksizin en çok yaptırılan estetik operasyon. Günümüzde oldukça sık uygulanan bir operasyon olmasına rağmen, doğru bilinen yanlışlar sebebiyle pek çok kişi operasyona ön yargı ile yaklaşıyor. Bu ön yargılara bir son vermek için burun estetiği hakkında doğru bilinen yanlışları ve detayları sizler için derledik.

Burun Estetiği Operasyonu Sadece Kadınlara Uygulanır.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Estetik ameliyatlar genellikle kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Ancak bu durum erkeklerin de bu operasyonlardan yararlanmasına engel değildir. Erkekler de estetik operasyonlarla hem istedikleri görünüme kavuşabilirler; hem de sağlıklı bir buruna sahip olabilirler. Erkek burnu ile kadın burnu arasında estetik açıdan farklar vardır. Bu durum göz önünde bulundurularak yapılacak operasyonlarla erkeklerde de doğal sonuçlar kolayca elde edilebilir.

Her Yaşta Burun Estetiği Ameliyatı Yaptırabilirim.

Burun estetiğinde bilinenin aksine önemli olan yaş sınırı değil; kemik ve kıkırdak yapısının gelişimidir. Genellikle kadınlarda yüz gelişimini 15-16 yaşlarında; erkeklerde ise 17-18 yaşlarında tamamlanmış olur. Kas kemik gelişimi tamamlandıktan sonra ve muayene bulgularında da bir sıkıntı olmadığı durumlarda operasyon uygulanabilir. Burun estetik operasyonlarında, kemik gelişimi nedeniyle yaş için alt sınır belirlenmişken üst sınırı yoktur. Yüz gelişimini tamamlamış her birey burun estetiği ameliyatı olabilir. Ancak ilerleyen yaşlarda iyileşme süreci uzayacağı için burnunuzda iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız; konusunda deneyimli bir cerrah ile iletişime geçmelisiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Geçirmiş Burun Doğal Görünmez

Burun estetiği operasyonlarının amacı hem estetik hem de fonksiyonel açıdan başarılı sonuçlar elde etmektir. Bu amaçtan uzaklaşılmadığı sürece doğal görünümü korumak zor olmaz. Operasyon öncesi yapılacak yüz analizi ve kişiye özel plan ile uygun bir ameliyat gerçekleştirilir.
Güzel bir burun hem rahat nefes alınmasını sağlar, hem de yüzle uyumlu, doğal bir görüntü oluşturur. Bu noktada operasyon öncesi ve sonrasında beklentiler doğru ifade edilmeli ve tercih edilen doktor ile işbirliği içinde olunmalı.

Ameliyat Sonrası Çok Ağrılı Geçer

İyileşme süreci her operasyonda olduğu gibi kişiden kişiye değişiklik gösterse de  ameliyat sonrası oluşan şişlik ve morluklar en fazla 10 gün içinde iyileşme göstermektedir. Burada kritik nokta, hastanın cerrahın tavsiyelerine tam olarak uyması, iyileşme sürecine zarar verecek aktivitelerden uzak durmasıdır. Operasyon sonrası pek çok hasta bekledikleri gibi acı ve ağrı hissetmediklerini dile getirirler.

Burun Estetiği Ameliyatı İçin İstediğim Burnu Seçebilirim

Şarkıcılar, oyuncular, mankenler cazibeleri ile herkesi etkiliyorlar bu nedenle herkes onlara benzemek istiyor. Ancak her insan eşsizdir ve her burun da eşsizdir. Her yüzün özelliği bir diğerinden farklı olduğu için bir kişide çok güzel gözüken bir burun, bir diğerinde güzel durmayabilir. O nedenle bu süreçte kişiye özel bir burnun tasarlanıp ve uygulanması hem doğallığın korunması hem de sağlıklı bir görünüm sağlanması açısından oldukça önemlidir.

Rinoplasti Basit Bir Cerrahi Operasyondur

Rinoplasti (Burun estetiği), oldukça yaygın uygulanan bir cerrahi operasyondur. Ancak, yaygın uygulanan bir operasyon olması, bu operasyonun basit bir operasyon olduğunu anlamına gelmez. Burun, ifademizi belirleyen ve nefes alıp vermemizi sağlayan çok önemli bir organdır. Dolayısıyla alanında deneyimli, burnun anatomik yapısına hakim, güvenilir doktorlar tarafından ameliyatının gerçekleştirilmesi önemlidir.

Burun Estetiği ile ilgili doğru bilinen yanlışlar başlıca böyle. Siz gerçeklere odaklanın ve burun estetiği ameliyatına ihtiyacınız olup olmadığına karar veririn.

Burun estetiği operasyonu yaptırmak ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Sara Lenehan https://www.berghahnjournals.com/view/journals/ame/6/1/ame060105.xml

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Kilo Verme

En Hızlı Kilo Verme Yöntemleri Nelerdir?

0
Fit bir vücuda sahip olmak, kadın erkek herkesin arzuladığı bir durum. Ancak bazen hareketsiz yaşam tarzı, bazen doğuştan gelen bazı hastalıklar ve hormonal bozukluklar,...
Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...