back to top
Ana SayfaBurun EstetiğiBurun Estetiği (Rinoplasti) Hangi Durumlarda Uygulanır?

Burun Estetiği (Rinoplasti) Hangi Durumlarda Uygulanır?

0
(0)

Dünyada en çok estetik operasyon yapılan ülkelerden biri olan Türkiye’de, burun estetiği ameliyatları ilk sıralarda yer alıyor. İlk akla gelen burun ameliyatlarının amacının estetik olması olsa da sağlık ve sosyal hayat ile ilgili sebeplerden de bu operasyon uygulanabiliyor. Yüzün merkezinde yer alan burun, sadece genel görünümü etkilemek ile kalmaz, aynı zamanda yaşam kalitesini etkiler. Burun estetiği, burun kaynaklı fiziksel ve işlevsel sorunlara çare olabilir. Bu nedenle burun estetiğine olan talep her geçen gün artış göstermektedir. Siz de ameliyata ihtiyacınız olup olmadığına emin olamıyorsanız bu yazı size yardımcı olabilir.

Doğum ve Travma Kaynaklı Sorunlar

Burun ile ilgili sorunların başında travmatik durumlar veya doğuştan gelen doku kayıpları gelir. Doğuştan gelen burnun uzun olması, burun ucundaki düşüklükler, burun üzerindeki kemerler, burnun yüze oranla çok büyük görünmesi, çöküntüler, burun eğrilikleri gibi şikayetler ile travma ve kaza sonrası burunda oluşan şekil bozuklukları gibi şikayetlerde de burun estetiği uygulanabilir.

Yapısal ve İşlevsel Sorunlar

Burunda yaşanan yapısal ve işlevsel sorunlar sağlıklı bir şekilde nefes almayı engellediği için kişinin yaşam kalitesini etkiler. Bu tarz sorunlar estetik sorunları da kapsar. Burnu ikiye ayıran kemik ve kıkırdak dokunun eğri olması durumu tek taraflı nefes almaya neden olur.  Deviasyon dışarıdan bakıldığında burunda kaba kemik eğriliği olarak görülebildiği gibi burun içinde gözle görülemeyen bir yapıda da olabilir. Burun tıkanıklığı, horlama, uyku apnesi, yorgun uyanma, sinüs enfeksiyonları, yüz orta bölgesi ağrıları gibi ağrılar deviasyonun belirtileri olabilir. Bu tarz şikayetlerde de burun estetiği operasyonu uygulanabilir.

Estetik Sorunlar

Burnun şeklini değiştirme talebi de Rinoplasti’nin sebebi olabilir. Günümüzde estetik amaçlı yapılan operasyonların başında burun estetiği geliyor.  Eğrilik, kemer, asimetri, aşırı küçük ya da aşırı büyük burun, burun deliği asimetrisi gibi şekil bozuklukları kişinin doğal bir görünüme sahip olmasına engel olur. Yüzün estetik görünümünden ve dengesinden memnun olunmadığı durumlar da burun estetiği uygulanabilir.

Revizyon Ameliyatlar 

Revizyon ameliyatlar, iki veya daha fazla sayıda yapılan operasyonlardır. Daha önceden geçirilmiş olan başarısız burun estetiği operasyonlarından sonra, burundaki karmaşık sorunlarının tek seansta çözülemediği ve bazen beklentinin tek seansta karşılanmadığı durumlarda ikinci, üçüncü operasyon uygulanabilir.

Eğer estetik sorunlar ile birlikte nefes alma problemleriniz varsa; hem fiziksel hem de psikolojik açıdan sorunlar yaşıyorsanız burun estetiği  operasyonu yaptırmayı düşünebilirsiniz. En gerçekçi ve tatmin edici sonuç için deneyimli bir plastik cerraha operasyonun amacını danışmak önemlidir.

Burun estetiği operasyonu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz.


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

Broer, Peter N. M.D. Nasal Aesthetics – A Cross-Cultural Analysis

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 0 / 5. Puanlama sayısı: 0

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...