back to top
Ana SayfaBurun EstetiğiBurun estetiği nedir?

Burun estetiği nedir?

5
(1)

Burun estetiği ya da daha tıbbi söylemiyle rinoplasti, burun şeklinin değiştirilip, düzeltilerek; yüzü ile uyumlu olarak kişinin istediği şekle getirilmesi için yapılan cerrahi işlemdir.

Estetik cerrahi denilince ilk akla gelenin burun estetiği olduğunu söylemek hiç de abartı olmaz. Özellikle ülkemizde burun estetiği operasyonu en sık yapılan plastik cerrahi operasyonlardan bir tanesidir.

Blogumuzda burun estetiği hakkında merak edeceğiniz pek çok yazı sizleri bekliyor.  Burun estetiği (Rinoplasti) düşünüyorsanız, bu prosedür hakkında hazırladığımız sıkça sorulan sorular ve cevapları size yol gösterecektir. 

Burun estetiğinin faydaları nelerdir?

Burun estetiği, sadece kozmetik amaçlarla değil aynı zamanda sağlık içinde tercih edilen bir uygulamadır. Bu ameliyatın sağlayacağı fayda ameliyatın yapılma nedenine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu uygulama ile ister kozmetik ister fonksiyonel hedeflere ulaşılabilir.

Rahat nefes almak, horlama sorunun çözülmesi, rahat uyku, sinizütlerden kurtulmanın yanı sıra görünümün iyileşmesi gibi faydaları vardır.

Açık ve kapalı rinoplasti arasındaki fark nedir?

Kapalı rinoplasti, kesilerin burun deliklerinin alt kısmından değil de burun deliklerinin içerisinden yapılan ameliyat türüdür. Bu sayede ameliyat sonrası görünmezler.

Bazı durumlarda ise, cerrahın tercihi açık teknik uygulamak olabilir. Açık rinoplasti de, burun deliklerinin arasındaki bölgede küçük bir kesi açılarak uygulanır.

Her iki teknikte de kolay iyileşen kesiler ve estetik açıdan başarılı görünümler elde edilebilir.

Burun estetiği ne kadar sürer?

Operasyon, kişinin ihtiyaçlarına göre değişiklik göstereceği için, cerrahınız size operasyonun ne kadar süreceğini yaptığı değerlendirmeler sonrası söyleyecektir. Genel olarak, rinoplasti prosedürlerinin çoğu sadece 1-2 saat içinde tamamlanabilir.

Vanity

Vanity ile Daha İyi Hissedin

Alanında uzman 10'dan fazla doktorumuza sorularınızı iletebilirsiniz

Doktorlarımız

Rinoplasti için uygun bir aday mıyım?

Bu ameliyata uygun bir aday olup olmadığınıza karar vermek için doktorunuz, öncelikle fiziksel bir değerlendirme yapar. Bu fiziksel değerlendirme esnasında, burun yapınızı da inceler. Burunun şeklini, büyük ya da küçük oluşunu yüzünüz ile orantısını, burun içi kıkırdak ve doku yapısını, eğrilik yada burun üstü çıkıntılarını değerlendirir. Ayrıca, nasıl bir burun hayal ettiğinizi öğrenir. Bütün bunları değerlendirdikten sonra, gerçekçi hedeflerle sizin uygun bir aday olup olmayacağınızı sizinle paylaşır.

Rinoplasti, genel anestezi almasında bir engel olmayan ve sağlık durumunda ya da hormonal durumunda bir değişim, olumsuzluk olmayan kişilerde yapılabilir. 

Burada altını çizmenin önemli olduğu bir nokta ise yaş konusudur. Burun estetiğinde yaş sınırı değil, kemik ve kıkırdak yapısının gelişimi esas alınır.

Burun estetiği ile kendinize iyi güvende hissedin

Rinoplasti, sayesinde hem görünümüzü iyileştirebilir hem de nefes uyku gibi problemlerinizi çözerek; yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Burun estetiğine karar vermek için öncelikle deneyimli ve estetik bakış açısı olan bir cerrah tercih etmelisiniz.

Vanity Estetik’in deneyimli ve uzman kadrosuyla tanışın!

Vanity Estetik, deneyimli ve uzman kadrosuyla burun estetiğinde alanında doğal ve başarılı sonuçlar için doğru adres. Estetik operasyonlar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Vanity Estetik’in deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz. Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz!


Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz ya da Vanity Estetik hekimlerine danışınız. Yukarıda okumuş olduğunuz içerik aşağıdaki kaynaklar referans alınarak hazırlanmıştır.

Kaynaklar

AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS https://www.plasticsurgery.org/news/blog/frequently-asked-rhinoplasty-questions

Bu yazı sizin için ne kadar faydalıydı?

Yıldızlara tıklayarak puan verin

Ortalama puan 5 / 5. Puanlama sayısı: 1

Henüz puanlama yapılmamış! Yazıyı ilk puanlayan siz olun.

CEVAP VER

Lütfen yorum bırakın!
Lütfen isminizi giriniz

En Çok Okunanlar

Son Yazılar

Yazın Estetik Ameliyat Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

0
Estetik ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli?Doktorun talimatlarını takip edin: Ameliyatı gerçekleştiren doktorunuzun verdiği talimatlara tam olarak uyun. Bu talimatlar, yara bakımı, ilaç kullanımı, aktivite...